A köztársasági elnök ázsiai körútján Türkmenisztánba is betért, ahol különleges ceremóniával fogadták.

A türkmén szokásoknak megfelelően a nemzeti gárda egyik századosa dekázással köszöntötte Schmitt Pált, miközben magát szurkálta egy tőrrel. Eközben az ország elnöke, Gurbanguly Berdimukhammedov a sikerért imádkozott. A bizarr jelenetről megkérdeztük Schmitt Pált is, aki csak nagyon röviden tudta kommentálni a történteket: "Nem vágtam."

19 KOMMENT

  1. szerintem ez egy ősi türkmén gúnyolódás akart lennei. így jelezték: a magyarok akkor jutnak ki a vb-re, ha késsel esnek neki az ellenfélnek. pali bácsi meg nem vágta. a türkmén elnök nem imádkozik, hanem görcsösen szorítja össze minden izmát, nehogy befosson a nevetéstől.

  2. A zelnö kúr Magyarország stratégiai gazdasági ágazatához, a futballhoz gyűjtött tapasztalatokat. Megrökönyödve vette tudomásul, hogy Türkmenisztán nemzeti válogatottját türkménül nem Macska Halacskának hívják…

    Jövőre a felcsúti futball-akadémián is nem-ortodox, ámde izmos, katonás módját fogják alkalmazni a zedzésnek: “Viii-gyázz! Dekázást vezénylésemre, ütemezve kezddd… Meg! Eggy, ketőő! Eggy, ketőő!”

    Majd következnek a közti… frászt, kormánytisztviselők!

  3. Hogyhogy “Nem vágtam.”??? Pedig idősebbek is elkezdhetik!
    Mellesleg pedig tényleg nagy öröm ám két ilyen óriás futballnemzet egymásra találása.

  4. Nem is igaz! Sőt ! Smitt Pál igenis és persze nemis! A Zelnök úr oda sem figyelt a díszlépegető katonára az amúgy is csak egy papírkatonakép! A Pali bátyánk mint a száján is látszik a vendéglátó nevét memorizálja hogy :Gurbanguly Berdimukhammedov nehogy eltévessze s azt mondja hogy III. Albert norvég olaf-király!

  5. Miért pempősödik a HCS?
    Miért nem vállalja senki, hogy SP csak a katona ágyékára koncentrál?
    Miért nem tudósítanak arról ,hogy SP 105 tartalék “l” betűt vitt magával?
    Mért nem sétálgat SP? Tán, beteg?
    Miért nem a kispadról nézi ezt is mint az aranyérmének megszerzését?
    Nála vannak-e a perehármas iratai?
    Csupa talány.

  6. gyötör a kíváncsiság, hogyan szólíthatta a Türkmén elnököt a skicc elvtárs? Ő excellenciája Megigazúlt Hívséges Gurbánmuhktabuktamedonovics III. Alfonz? az összes türkök nagymestere és Nagy Góbé? vagy …és mennyit kellett gyakorolnia ezt a repülőn étlen szomjan tiszta állatkínzás

  7. @nolám: Ő csak a néző volt, nem a főszereplő 🙂 Ráadásul az ősi mondák szerint a szertartás célja pont a törzs fennmaradása volt. Persze lehet, hogy azóta átértelmezték, és erről nem tudott.

  8. Türkménbasi: “Ha azzal a tőrrel kilyukasztja a bogyót, vagy a bogyóval lerúgja a csillárt, akkor ráteszem ezt a fojtónyakörvet, és személyesen kísérem ki a gulágra.”

    Pali bá’. “De szép egyenes a lába.
    Régen, én is ki tudtam így nyújtani, és a gerincem is ilyen egyenes volt.

  9. @Totálbrutál Férfisertés:
    Szerintem sosem volt neki ilyen egyenes gerince, maximum fiziológiai értelemben. Gondolom, Te is láttad a képet, ahogy a fiatal, Astoria szálló vezető helyettes Schmitt ELVTÁRS telefonál. Persze ezután sem géplakatos lett, hanem sportdiplomata. Az egész élete egy fedősztori!

    ((Örülök, hogy Ildi Nénivel végül egymásra borultatok :))

  10. Adofizeto, nolám, Artie!

    Igazatok van. Rossz a szöveg.
    Helyesen ez, amire elnökünk gondol:
    “De szép egyenes a lába.
    Régen, én is ki tudtam így nyújtani, de a gerincem mindig ilyen egyenes volt.”