Révész Máriuszt látták megjelenni a lángokban a londoni diáktüntetés résztvevői. Az esetet sokan csodának tartják.

„Hazaérve vettem csak észre, amikor előhívtam a képet, hogy a magyar szabadságharcos jelent meg az égő hordó tüzében” – nyilatkozta a fényképet készítő diák. Az erőszakba, majd lovasrohamba fordult tandíjellenes tüntetés résztvevői a képet látva úgy érzik: felhatalmazást kaptak, céljuk jogos, hiszen csak ilyen eseményeken jelenik meg a képviselő képe a tűzben.

24 KOMMENT

  1. az emberben óhatatlanul is felmerül a kérdés: ki fizeti a révészt?

    londonban egyébként könnyű szellemként megjelenni, próbálná meg valamelyik nálunk fejlettebb diktatúrában. ott ki vannak képezve a lovas- meg elefántos rendőrök szellemirtásra.

    máriusz a tűznyelő
    ha tüntetés van nem nyúl ő
    s ha szorít a nyúlcipő
    bogyóival visszalő

    máriusz a tűzdémon
    lovakat süt rostélyon
    bukósisak, sünnyereg
    most londonban tekereg

  2. @tunya vajaskifli: Nem. Kerényi nem készíttet erről képet, hiszen ő is megjelent. Igaz. az Úr színe előtt Nem készíttet. Elmeháborodottságára hivatkozva bűnbocsánatban részesült a temérdek szarért, amit csinált. Vezeklésül kiköltözött a piliscsabai vadonba és remete életet él és többé nem festeti sem a haját, sem a parókiáját. Csupán taplót és gyökereket fogyaszt. (Tarlós közvetlen életveszélyre hivatkozva, messze elkerüli ezt a gyönyörű vidéket.)
    A kormány titkos közbeszerzési pályázaton Kerényi-hasonmásokat keres.

  3. @Lendvai Ildi néIldi néni!
    A versedet olvasva könny szökött a szemembe, és a szavakat keresem.
    Nagyon örülök, hogy hirdeted itt a kuttúrát.
    Versnek ez legalább annyit ér, mint a Kerényi képek festménynek.
    ni:

  4. “Révész Máriuszt látták megjelenni a lángokban”
    Engem nem az érdekel, hogy megjelent, hanem hogy akkor el is égett?
    Hamvait hazahozzák?

    Ezek szerint nem bírta ki a hét fogást: a vizet, a tűzet, a gázt, a rendőrlósimogatót, a gumibotot,. a gumilövedéket és végül orbán szájszagát! Mindig tudtam hogy meleg!

  5. Ne bántsátok Máriuszt! Most bocsájtott meg az őt püfölő két rendőrnek….(elgondolkodtam: a Máriusz átment KDNP-ésnek, vagy ennyire szarban van a Fidesz, hogy ilyen apró gesztusokra is szükség van az image javításához ?)
    A Kerényit is hagyjátok! Utolsó óráit éli, szegény. Lévai Anikó megígérte neki, ha a Viktort is ráfesteti ” Az alkotmány születése ” c. képre, megöli. Hát, ha nem is azon a képen, de az egyiken “megörökítették” . Vajon hány napja van még hátra? ( Mármint a Kerényinek ).

  6. A legnagyobb poén ezzel a szerencsétlennel kapcsolatban, hogy “Révész Mártíriusz”. És ezt se ő mondta.
    Csoda, hogy él ez az ember még, és nem fulladt a saját nyálába.

  7. @nyuggervadász: “(elgondolkodtam: a Máriusz átment KDNP-ésnek, vagy ennyire szarban van a Fidesz, hogy ilyen apró gesztusokra is szükség van az image javításához ?)”

    Szó nincs itt image javításról, szerintem ettől okádnia kell minden jóérzésű embernek. Sokkal inkább az átlag rendőrök (fakabát, sün, stb.) felé tett hatalmas gesztusról van szó. Szerintem megértették a fideszes elvtársak, hogy ha itt egyszer balhé lesz (még várni kell, hogy az utolsó hülye proli is észrevegye, hogy kegyetlenül, nem gyurcsányi méretekben átkúrták és egyszer s mindenkorra tönkretették), nem lesz rendőr, aki megvédené a testi épségét. Annyi TEK-es pedig nincs. (Kicsit árnyalja a képet az Inkal nevű magánhadsereg, amiről mostanában egy k. hangot nem hallani, nem hinném, hogy feloszlatták, szerintem Pintér elvtárs átvette a csapatot.)

  8. Mártír képviselkedő társunk csodatételei nem értek véget! A londoni esettel egyidőben Révész Mártirusz, csodálatos módon, feltűnt Budapesten is, vértanúságával az arcán! Kerényi Imre észlelte a hét lakat alatt őrzött Korényi János: Lovasroham című festményen (a keretben, baloldalon fentről a harmadik portré): m.blog.hu/hi/hircsarda/image/201111/201111_festmenyek6.jpg

    Harrach Péter abbé úr kezdeményezte nem. egy. működő társunk boldoggá avatását.

  9. Félreérthetően fogalmaztam.
    Azt akartam mondani, hogy Ildi néni verséért inkább adnék másfél millát, mint akármelyik Kerényi képért, és további rímfaragásra szerettem volna buzdítani.
    Sorry.

  10. igen-igen.

    de nekem MUSZÁJ szabadkoznom, mert ha nem teszem, akkor idejön a kerényi és hozzámbasz minden versért 1-2millát, és akkor jön a budai meg a papcsák, hogy pofátlanul magas a fizetésem és akkor jön a 98%-os adó (egyébként nemsokára mindenkinek), meg kijönnek a TEK-es fijúk és telefonkönyvvel úgy megvernek, hogy azt is bevallom, hogy én baszom a szijjártó feleségét gebinbe, sőt a nép meg lefasisztáz, a dörner meghív a Hírháttér Színházba, a zorbánc a Hírháttér TVbe, a rákosi filipsz a köztévébe, az ókovács az operába, és akkor mikor irok a HCS-ra? he?