Az ÁFA és a jövedéki adó emelkedése mellett az EVA is tovább növelheti a benzin árát.

Egyes benzinkutak úgy döntöttek, az ÁFA és a jövedéki adó növekedése miatt november 15-től átállnak az EVA-ra. Hiába szűnik meg az egyszerűsített vállalkozói adó 2013-ban, egy éven keresztül még így is megéri a benzinkutaknak, igaz, a 35%-os adótartalom a vevőkön csattan majd.

Lapértesülések szerint ugyanakkor lesznek benzinkutak, amelyek ingatlanként próbálják értékesíteni az üzemanyagot, és lesznek, akik gazdasági tevékenységet segítő egyéb szolgáltatásként fogják feltüntetni a dízelt és a 95-öst a számlákon.

Ha ez így lesz, akkor nem lesz ritka a 600 forintos literenkénti ár sem, bár némely kútnál meg lehet majd oldani számla nélkül vagy féláfásan.

12 KOMMENT

  1. Már készítik a feliratokat a kutakra, természetesen állami zséből (melósok lenyúlt adójából).
    “A tankolás halált okozhat!”
    A tankolás súlyosan károsítja ön, és környezete egészségét!”

  2. nem értem… ti nem téesztelepeken tankoltok? ahol a jövedéki adó 82% os visszsatérítést OKOS ban el lehet osztani ??? 250 a dízel…

    de vannak más szürke, de szigorúan jogszerű megoldások is… ezt nem részletezem. de pl a tekes sofőröket is meg lehet kérdezne -tek.

    @Pökhendi Pökös Pajtás: csak gondolom egyre gyakrabban… lassan már el se tucc menni a kúttól..

  3. Valami feldereng a messzi távolból….
    Mintha a puszta putyin azt mondta volna,hogy majd nála nem lesz több mint 300Ft a benzin ára. Ez akkor volt mikor fletó volt hatalmon.
    Esetleg rosszul emlékszem?