„A faszt fogunk nyolc előtt kelni az eurózóna miatt. Dolgozzanak a németek, ott nincs meleg.” – reagált egy kormánytisztviselő arra felvetésre, hogy dolgozni kellene.

„Ha délután nem aludnánk, és nem dohányoznánk óránként 20 percet a munkahelyünk előtt, vagy esetleg lemondanánk a reggeli egy órás kávézásról, összeomlana az ország. Ezek olyan alapértékek, amelyeken nem lehet változtatni. Ez Görögország maga”fejtette ki egy munkaerőpiaci szakértő.

„Ha nincs évi legalább 30 nap szabadságunk, akkor egy olyan országban, amelynek a 80%-a nyaralóhely, mit fogunk csinálni? Dolgozunk talán?”firtatta egy szakszervezeti képviselő a méltánytalan IMF és uniós elvárásokat.

„A városképet tönkretenné, ha az autók többsége nem állna a dugókban és nem dohányoznának bajuszos férfiak minden asztalnál. Esténként üres lenne a város a szórakozni induló férfiak és nők nélkül, a kikötők pedig nem lennének azok, amik mindig is voltak, ha a hálók mellett szunyókáló halászok például halat válogatnának”aggodalmaskodott egy görög városvédő.

41 KOMMENT

  1. Szeretem a Hírcsárdát, de ez egy genya vicc. Illetve tök igaza van a “kormánytisztviselőnek” “Ez Görögország maga” Hol pihenné ki magát a sok köcsög német, ha a görögök is olyanok volnának, mint ők?

  2. Egyetértek a görögökkel! Követeljük, hogy vezessenek be a dolgozni akaró alkalmazottak számára egy adómentes, 250%-os, ú.n. “tényleg dolgozó” bérpótlékot!

  3. Én sem kelek 8 előtt, reggel én kávézom egy órát, nekem is 30 nap szabadságom van, nyáron és is nyaralok… Hm…. Gyanús…. Én is görög lennék? Mit szól majd ehhez a fiam Arisztopulosz és lányom Penelopé?

  4. @Pökhendi Pökös Pajtás: természetesen! gyerekeknek ráadásul fél áron van, mert ők még kicsik és gyengék és nem bírják úgy az iramot a menedéktáborok uránbányáiban. mert azt azért te sem gondoltad, hogy itt nem kell dolgozni?
    jó hír viszont, hogy a menekültstátusz révén a kedvezményes, mindössze 93%-os adósávba estek, és ha ehhez hozzávesszük a gyermekek után járó, havi két üveg almaecetet akkor elmondható, hogy nektek itten maga a paradicsom nyílik meg.

  5. Ismerem Görögországot, ezerszer jártam ott. Mindenki mosolygós és segítőkész. Nincs CERN-jük, nincs napalm-juk, és nem követelik vissza a trianoni határokat, Élnek, egyszerűen, csak élnek. Lass mich Leben, mondják ők, gürcölj, mint állat, mondjuk mi. Kinek van igaza?

  6. @nolám: Az rendben van, hogy egyszerüen csak élnek. De kinek a költségén. 1500 euro a minimál bér, s a szállodákban ezért már nem kapnak görögöt, kelet-európaiak végzik a minimálbéres munkákat. Ha csak egyszerűen akarnak élni, s nem akarnak gürcölni, akkor fogadják el, hogy nem élhetnek olyan szinvonalon, amit nem termelnek meg. Mint a tüntetésekből látszik, ezt nem fogadják el.

  7. @ookamiza: Tudod, én hiszek abban, hogy az európai-únió a megoldás. Abban nem hiszek, hogy a türk és balkanoid népeknek van helyük benne, amíg be nem bizonyították, hogy génjeik némi demokrácianoid nevű komponenst hordoznak.

  8. Se múvészetek, se olimpia? Arra kíváncsi lennék azért, hogy melyik büdös kecskehajcsár volt ott a demokrászia kiagyalásánál. Nekem se sok közöm van az atombombához…

  9. @algi: haneeem??? én tudom… a németekről… dolgozzanak értünk is…

    mellesleg a világ se a görögökről szólna ha a szlovákak helyett most magyarok lennének EUROövezet…

    kedvünkre zsarolhatnánk egész európát, a történelmi hagyományainknak megfelelően

    és ezt a nemes ténykedést nem bitorolnák a görögök… lopták a nóhaut!!! cselebek akartak lenni, könnyű siker, magyar recept szerint!!!

  10. @algi: hát drágám, ha rólad szól akkor sürgönyözök az APEH…khhhm a NAV-nak gyorsan. Mert ha te így élsz, vagy ilyesmikért sztrájkolsz akkor rád fér egy kiadós felülvizsgálat!

    Kb. ez a szomorú, görög valóság. És nekik tárgyalják, hogy ugyan hogyan is irják le a veszteséget, mivel van ojrójuk… ez a rohadtul nem fair…

    A magyar ember dolgozhat alamizsnáért 12 órát, azért csak fizessen bátran!

    Algikám vegyél be egy viagrát, és ébredj fel a kómából!

  11. Sok évvel ezelőtt, amikor Juszt műsorában megszólalt az egyik Száva-család feje azzal kapcsolatban, hogy összeveszett a másik Száváékkal, miszerint kik futtassák az adott környéken a lányokat, annyit mondott – és ez rímel a fenti érvelésre -: “Ha nem vihetjük ki az asszonyainkat, lányainkat az utcára, akkor micsinájjunk? Rábójjunk?”