A görög népszavazás körüli kavarodásban egy dolgot mindenki elfelejt: hogy mi, magyarok, mindig tudjuk a helyes válaszokat a népszavazásokon. Segítsünk a görögöknek!

 

 

 

25 KOMMENT

  1. azt azért nem ártott volna kiírni, hogy a “Vetkőzzön le” kire vonatkozik! hélóóóóó! hogy az anyám valagába szavazzak így? nem országgyűlési választások vannak, hogy homályoskodjunk az ígéretekkel!!! hélóóóóóóóó!
    szijjártó buzi, csak úgy mondom.

  2. Ahh, Ἄρης, इन्द्र, 経津主尊, 斎主尊, מיתולוגיה בבלית…
    erősen keverem őket. 103 évesen már nem fog úgy az agyam. Pedig úgy akartam segíteni a görögöknek a bedrahmázódás ellen…

  3. @netlovetta: Momentán nem, de ez csak átmeneti állapot. Amikor Nagy Lajos megörökölte Lengyelországot, he? Igaz, hogy akkor éppen Lengyelországnak nem volt tengere, de ilyen apróságokkal nem törődünk.
    Vagy amikor Zsigmond római császár lett? Bocs, német-római. Akkor pl három tengerünk is volt. Én személy szerint ma már beérem kevesebbel is.

  4. bocs, de a magyarok csak ilyesféle kérdésekre tuggyák a hejes választ:

    “Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen képzési hozzájárulást fizetniük?”

    “Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?”

    “Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?”

    a görögök talán még nem érték el azt a színvonalat, hogy ilyen összetettségű és a megválaszolásokhoz széleskörű tájékozottságot igénylő kérdésekkel zaklassák őket.

  5. @nolám: Nem. Ügy. kormányunk, a Nem. Konzultáció keretében, a következő szociális népszavazást pontosan 2008. március 9.-én fogja tartani. A be nem váltott szavazatok nem érvényesek, de vissza nem válthatók!

  6. Lóverseny (választási malacságok
    Különös álmom volt az éjjel. Lóversenyen voltam. Soha nem jártam életemben az ügetőn, talán azért álmodtam ekkora marhaságot.
    A zsokék önkijelölés útján válhattak zsokévá. Ehhez megfelelő számú támogatót kellett szerezniük, akik megválasztották Őket. Mivel a befutót és a befutók sorrendjét is a közönség szavazata döntötte el. A választók töltötték be a ló szerepét. Az a zsoké lett a győztes, aki a legtöbb szavazatot kapta! Magyarul, aki a legtöbb embert tette lóvá! Sok múlott azon is, ki milyen lovat választott. Megtörtént az is, hogy valaki menetközben másik lóra ült és úgy győzött! Az elhagyott ló, azóta is prüszköl, rúgja a port. Az sem elégíti ki, hogy az átülő lova is nagyot bukott a következő versenyen, és a vörös ló győzött. Ez felbőszíti, mint a bikát a vörös posztó.
    A régi ló kettévált, mint Münchausen báró lova a kapuban, és mindketten arról ábrándoznak, hogy lesz új bárójuk, aki ágyúgolyón süvít be a következő versenyen. Van, aki a Nemzeti Eszmére próbál felülni, de az úgy le van gyengülve, mint Rosinante. Lovasának SZU-ette kopjáját apróra töri a Vörös Szélmalom sajtoló lapátkereke! Van, aki angyalszárnyú Pegazusra kíván felülni, de elfogytak az igazhitűek, akik hinnék még a felebaráti szeretetet, mert nékik mindig a rosszabbik fele jutott!
    A verseny végén a közönség csalódottan távozott, mert a hitét is elvesztette, és nem nyert semmit. Míg a „zsokék” egymás között jót nyerítenek, a „közönség” ostobaságán!
    Eddig írtam meg annak idején, majd Szabó Dezsőt olvasva rájöttem, hogy nincs új a Nap alatt, mikor erre a gyöngyszemre ráleltem.
    Minden téren igyekeznek az informáló, ügyeket elosztó, híreket adó helyeket elfoglalni, hogy nemes összjátékban minden intézmény erejével szolgálhassák érdekeiket.
    Az egyikük egységpárti gerelyt dob, másikuk, egyesült kereszténypárti kelevézt ráz, harmadikuk radikális buzogányt bozontosít, negyedikük kisgazda tőrt villogtatt stb. A parlamenti kirakatban szörnyű bűzcsatákat vívnak egymás ellen a népbébi elkápráztatására. De az éjszaka hűvös eltűrésében egymás mellett ülve együtt agyalják ki: milyen új nesze semmi fogd meg jól -lal, fizessék ki újból és újból a néppalit. Ezért mondom: Ma minden politikai párt: egyetlenegy párt. Ezért mondom: a magyar megújhodás nem a parlamentből fog kiindulni. Közben azért egymás ellen is, ez az alakulat is, az, az alakulat is : titkos árkokat ásogat a hatalom megszerzésére, az áhított diktátorság elnyerésére.