Elkészült az új köznevelési törvény, amelynek hatálya azokra is kiterjedne, akiknek a szellemi színvonala egy ötödikesé alá süllyed.

Ennek első jeleként, akik valóságshow-ra SMS-t küldenek, 6 hónapos átképzésre kerülnének, ahol újra felkészítenék őket az életre, megismerkednének az alapvető műveletekkel, a humán- és természettudományos műveltség alapjaival, és fejenként 6 verset is meg kellene tanulniuk. A valóságshow-kban részt vevők ezzel szemben 18 hónapos pótoktatásban részesülnének, amelynek végén akár embernek is lehetne őket nevezni.

Mások is számíthatnak arra, hogy újra kell kezdeniük tanulmányaikat. A bulvárújságírók helyesírási tanfolyamait etikai képzéssel egészítenék ki, míg a közösségi oldalakon tükörben fotózkodók rajz- és művészettörténetből kapnának pótképzést, hogy fejlődjön az ízlésük. A hazai popcsapatok nagy része ének-zene és főleg szolfézs órákra kényszerülhet, ahol akár a verstan alapjaiba is beavatnák őket.

16 KOMMENT

  1. Az ujjlysaggironokat véglegesen és életfogytig iskolapadba kellene ültetni, hogy ne irkálhassanak ökörségeket sehová. Nincs nap, hogy ne találnék legalább tíz ilyen címeres marhaságot: “A márciusi fukusimai atomkatasztrófa kétszer több radioaktív anyagot juttatott az atmoszférába, mint a japán hatóságok besülték” (inforadio.hu/hir/eletmod/hir-464199)