Egyre több ételre veti ki a kormány a chipsadót, így elképzelhető, hogy 2012. január 1-jétől már csak a paleolit szakácskönyvben szereplő fogások mentesülhetnek a közteher alól.

Egyelőre versenyben van még Stahl Judit Gyorsan valami adómenteset szakácskönyve, valamint a Lajos Mari-Hemző Károly 99 offshore étel című munkája. Schobert Norbert még dolgozik egy update-elt Update receptgyűjteményen, amely adójogi és egészségügyi megfontolásokat egyaránt figyelembe vesz, és egy szlovák kiadó jelenteti meg, ciprusi ISBN-számmal.

A költségvetési gondok miatt felmerült a keménydrogok legalizálása is, mivel az erre kivetett adóból több milliárd forint bevételre lehetne szert tenni. A kiszivárgott Szóma 2012 nevet viselő stratégia szerint a legalizációnak több előnye is lenne, hiszen a lakosság figyelmét el lehetne terelni a valós társadalmi gondokról, másrészt a bűnözés is állami kézbe kerülhetne. A legalizálás sikere esetén a kötelezővé tétel sem lenne kizárt.

51 KOMMENT

  1. OFF
    Füredi 3.0 számára!
    HMK nem akkora idióta amint gondolod ( legalábbis nem úgy ).
    Nem tölt el túl sok időt és nem izzad amíg ezeket kitalálja, a blogját sem véletlen hívják pornolize-nak, ha rákeresel meg fogod találni. beírsz szépen egy url-t, és az egész oldalt átírja neked ilyen finom szavakkal teletűzdelve.
    az egyetlen ami érdekes benne, hogy ez az oldal nem magyar, mégis viszonylag gyakran jó helyre teszi a jelzőket 🙂 persze nem mindig ezt lehet is érezni. csak ennyit akartam mert látom nagyon zavart a dolog 🙂

    ON

    ha nem tetszik tessék tücsköt szöcskét enni :)))

  2. Ha ezt kőbe vésik, ismét virágzásnak indul a kőfaragó és a kőműves ipar.
    A sok előre látható utólagos módosítások miatt.
    “a bűnözés is állami kézbe kerülhetne”
    Lemaradtam valamiről?
    Eddig nem ott volt?

  3. akkor megjelennek az őstermelők mellett az ősfogyasztót is.
    és az őstecso-ban tálcás mammutot árulnak majd. tiszta paleolitikum.
    buzi kormány inkább áttérerek a fotoszintézisre de a pénzemet nem adom.

  4. @owlkin: azt ugye tudod, hogy ez egy humoroldal. És ehhez képest a kommentek is – legalábbis – igyekeznek humorosak lenni. Szerinted ír egy magamfajta komoly ember oldalakat arról, ami nem tetszik neki? Hm?

  5. Nem. Egy. kormányunk nevében köszönöm a jobbnál-jobb adóötleteket, különösen így a költségvetés véglegesítése előtt. Úgy látom, sikerülni fog egy olyan helyre kis erkölcsös adórendszert összeförmednünk, hogy ne legyen szükség megszorításokra.

    Mától tegezhetitek Orbán Viktort!

  6. @nimrod666: A csírák és a földimogyoró kifejezetten kerülendő a paleolit étrend szerint.

    Zabálj húst kétpofára, ha bírja a pénztárcád, attól semmi bajod nem lesz 🙂

    (Megelőző komment: nem, köszvény se.)

  7. Az a baj (nekem), hogy a kormány teljesen kicsinálta ezt az oldalt; mivel a lehetséges (vagy inkább az emberi aggyal elképzelhető) események teljes skáláján mozognak, megszüntetve a lehetetlen események körét, elvették a teret a Hírcsárda elől. Elolvasom az itteni híreket, és nem tűnik ki, hogy ez nem igazi hír. De ezt persze már sokan jelezték előttem is.
    Persze lehet, hogy az egész kormányzati stratégia valódi, rejtett célja, hogy megfojtsák a Hírcsárdát. Lehet, hogy komoly kockázati tényezők vagytok, csak tudnám, miben…

  8. @Chessterfield:
    Ráadásul még magvakat is ehet, csak pont a mogyoró kerülendő (és talán abból se mindegyik fajta).

    Még a végén kiderül, hogy valójában nem vicc, és tényleg a paleo szerint találták ki a chipsadót… 🙂 /a kávéról pl. visszavonták!/

  9. A 80-as évek Lenyel szalámija adómentes lesz,,? Vagy csak hagymát hagymával ,? A felcsúti gnóm vissza hozza a múltat.? Bebújhatna a gyártójába így hamarabb a múltba érne!!

  10. @flippant: Azért abban van némi igazság, hogy ezeket a túlsózott szarokat nem kellene betolni ilyen mennyiségben. A gond az, hogy nem az egészséges táplálkozás jegyében fogant ez az adó, hanem az elszúrtuk-de-nem-akarjuk-bevallani jegyében. Ezért nem is fogja betölteni a szerepét… 🙁

  11. @TrueY: egyszer olvastam, hogy a felvágottakban nem lehet 5%-nál több só. persze a legtöbb gépsonka így is jó sós. a egyrészt a só is vízmegkötő (egyébként ezeknek a nagy része vízkötő adalékokból áll, így frissnek néz ki, meg sonka árban adnak el vizet), másrészt olcsóbb, mint a hús: 1%-al több só = 1% áremelés. és a só nem megy ki, mint a víz idővel.

    egyébként az “abárolt szalonna, véres hurka, zsíros deszka” ha házi készítésű és megfelelő életmóddal párosul nem egészségtelenebb, mint a pl. a pálmazsírból, fehér festékből és vízből álló zsírszegény light tej és társai.

  12. lassan, de biztosan összeér a Hírcsárda és a valóság.
    akkor lesztek csak a gondban!
    meg mi.
    vagyis inkább mi.

    én már a showderes adó adót várom nagyon. nehogy már csak úgy ingyen adózzunk a habokra!

  13. Imádom a hitlerszalonnát kőporízű előre szeletelt kenyérrel, és félek, hogy ezek miatt nem részesülhetek már majd örömeiben. Lekváradó, a kurva anyjukat!

  14. @czejp: A bagót veszik a barmok 500% adóval, a kórház meg ingyen adjon új tűdőt, Szesztestvérnek májat! Száguldozónak mentőhelíkoptert! Ezt én finanszírozzam adómból? Magadnál vagy?