Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szerint itt az ideje a közös teherviselés elvének legszélesebb körű kiterjesztésére.

A tervezet szerint a gennyes és egyéb kóros váladékokat kibocsátó, állami kórházakban ápolt betegeknek köbcentinként kell majd 100 forintot fizetniük 2012. január 1-től. A javaslat nem vonatkozik az egészségügyi dolgozókra és családtagjaikra.

Az újabb adónem beszedésével a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Gennyosztálya foglalkozik majd. A szerv felállításához szükséges infrastruktúra kiépítésére 3 milliárd forintos meghívásos pályázatot írt ki a gésaszekularizációért felelős államtitkárság.

"Elég volt abból, hogy amíg mások értékteremtő munkát végeznek, addig mások csak gennyedzenek. Ez így nem mehet tovább" – fakadt ki Matolcsy György.

29 KOMMENT

  1. prüszköljem a taknyomat ennek a szanaszétnézős matolcsinak a pápaszemére.

    múltkor valaki fingott egy embereset a kocsmában (de olyat, hogy az egész iszogatós népségnek ki kellett menni a teraszra, míg elmúlt a vegyvédelmi katasztrófa), mire egyik jóindulatú vendég valami olyasmit mondott, hogy szerencséje az ornáncnak, hogy nem vezették be a fingadót, mert ennek a 25 százalékától is megfulladna szörnyű kínok közepette.

    szóval nem ártana óvatosnak lenni.

  2. @Lendvai Ildi néni: Na végre megírtad a szanaszétnézést.Évek óta azon álmélkodom,hogy a vezéregyéniségek miért nem fordítják a jövedelmük töredékét,ezrelékét,milliomodát,az arcberendezésük rendbetételére.Lásd még Mádl bácsi fogait,többek közt.

  3. Kiszámoltátok már, hogy mennyi lesz, ha kiveti az önkormányzat rátok a 3%-os évente befizetendő ingatlanadót a lakásotok forgalmi értéke alapján?
    kiszámoltátok, hogy ez egy 10 millió forintos ingatlan esetén 3-4 havi minimálbér, amit csak erre fizethet ki aki szerencsétlenül ebben a helyzetben van, hogy ott lakik és nem tud máshol? Vagy közel félévi közmunka bére, amit adóba most elkérnek?
    Erről írjál vazze!!!

  4. “Nemzeti Adó- és Vámhivatal Gennyosztálya “
    De hát az egész hivatal az! 😀

    Matolcsy fizetett amúgy? Phej, ezeknekmindentszabad.

    Viszont legalább újra felfakadt a 2 hetes műtéti hegem. Mikortól van ez az adó? :S

  5. @yoda-jedi: Néhai képviselőtársunk azért szivárgott, mert ő is begyulladt, majd kifakadt. Nem bírta elfoltani. Szerencsére, mert ha bennmaradt volna, elfertőzhette volna az egész szervezetet. De kivágtuk, és így se most, se sohase nem lesz ingatlan adó. Valamint megszorítás se.

    Egészségügyi továbbképzéseink alkalmával oktatjuk frakciónkat, hogy érdemesebb a begyulladást kezelni, és nem kifakadni, főleg nyilvánosan. Immár adózási szempontból is.

  6. Metaadót vet ki a kormány
    —————————————-
    A nemzetgazdasági minisztérium által benyújtott törvényjavaslat szerint a világon először Magyarországon vezetnék be az adózás után fizetendő adót. A javaslat szerint minden természetes személy és gazdasági társaság éves befizetett adója után 29%-os adókötelezettség keletkezik a jövő évre vonatkozóan amit január 31.-éig kell befizetni. A következő évben pedig a metaadó alapba már beleszámít az előző évben befizetett metaadó is, akkor is ha egyéb adóköteles jövedelem nem keletkezett, biztosítva azt hogy az adózók ne tünhessenek el teljesen egyik évről a másikra jövedelmük eltitkolásával. A minisztérium szakértői szerint a metaadó az a csodafegyver amivel a magyar gazdaságot stabilizálni és hosszú távon egyensúlyban tartani lehet. A metaadó azért kézenfekvő, mert a NAV nyilvántartása alapján egyszerűen kivethető és behajtható, kevés járulékos költséggel jár a bevezetése az állam számára. Névtelenül nyilatkozó minisztériumi forrás szerint magas szintről érkező elvárás, hogy a lehető legkevesebb társadalmi konfliktussal járó megoldásokat kell előnyben részesíteni. A megrendelt hatástanulmányok azt mutatják, hogy kevesebb társadalmi konfliktussal lehet a **** (füvet legelő gyapjas állat) terhét növelni, mint csökkenteni az adóelkerülést. A tanulmány szerint az évek óta adót elkerülő, nem fizető rétegben túlságosan nagy megrázkódtatást okozna bármilyen adó fizetése, amely óhatatlanul nagyob társadalmi konfliktussal járna.