A Novák Elődöt megütő betyárt, Tyirityán Zsoltot bízták meg a Katona József Színház igazgatásával, miután Máté Gábor igazgató is aláírta a Tarlós Istvánnak küldött nyílt levelet.

Az új igazgató pályázatában betyáros, a büntetett előélettől sem ódzkodó színházat ígér, így szívesen látná Damu Rolandot, Budaházy Györgyöt vagy Zagyva György Gyulát is a színpadon. A repertoárban is várhatók változások, így januárban a Koldusopera lesz az első bemutató, ahol a főszereplőt, Bicska Maxit, maga az igazgató játszaná, majd ezt követően színpadra kerülne a Bűn és bűnhődés dramatizált változata és a Velencei kalmár is, amelynek címszerepére már megkezdték a tárgyalásokat Tasnádi Péterrel, az ismert vállalkozóval.

Tyirityán egy alapvetően magyar, de leginkább bevállalós, szilaj színházat szeretne megvalósítani, így a Katona József nevet is Rózsa Sándorra változtatná, de felmerült a Savanyú Jóska név is, mivel ez jobban illik a műfaj hangulatához. „A drogozás, a rockandroll és a szex helyett szeretnénk alternatívát nyújtani tiszta, nemzeti érzelmű darabokkal, és szexszel, mivel tagjaink között jócskán akadnak, akik korábban már szerepeltek erotikus tartalmú filmekben, ugyanakkor mára már megbánták ezt, de szakmai tudásuk megmaradt.”

Tyirityán kinevezését üdvözölte Nemcsák Károly is, aki elmondta: a 2012-től a Hátország Színház (régi nevén Új Színház) előadásait fogják kivetítőkön közvetíteni, ezzel jelentős összeget spórolva a fővárosnak.

67 KOMMENT

  1. bácsfi diána (vagy hogyagecibe híjják) lesz a ruhatáros.
    a pornósgárdistalány (ejbazzmi a fa sz a neve) meg a transzparens!
    a hírcsárda meg a hátország!

  2. Csak egy pontosítás:
    A velencei kalmár címszereplője nem Shylock: ő egy uzsorás.
    Aki kalmár, az Antonio, az egyik kárvallottja, az egésznek, egy pozitív figura… 🙂

    De mondjuk ez nem köztudott, mindenki Shylockra gondol…

  3. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy csak a weblapot megnyitva tűnt fel, hogy ez a Hírcsárda, az Index címlapján teljesen hihetőnek tűnt a hír Dörner kinevezése után.

    Hát ide jutottunk.

  4. minden alkalommal, amikor index-cimlapot nezek, a kattintas elott megnezem, nem hircsarda-e. az utobbi honapokban sokkal tobbszor kell megneznem, mint korabban. azt hiszem, a kozallapotok romlanak.

  5. Tegyél már bele a címbe egy csillagot, vagy valamit….

    TUDOM, hogy TE a látogatottságért adsz ilyen címet, de annyira szar a magyar valóság, hogy akár igaz is lehet…

    Mondjuk, ismerjük el, Téged dicsér, hogy ráéreztél erre, (vagy másolod a hetvenes évek amerikai bulvár sajtóját) -de, ha ez a fajta átbaszás érdekel, akkor veszek egy Blikket munkába menet, és nem a pihenő időmben anyázok….

    Köszi!

  6. @Dour: Nem. Sajnos, annál zaklatottabbak a napjaim, és szarabb a vérnyomásom.

    Igazából, ha hazaértem leülök a gép elé, átnézem, ami érdekel, -és a HCS dolgok néha átkurjantanak.

    Mindössze erre utaltam.

  7. A Dörner Pécsre is kamu pályázatot adott be, nem is nyert.

    Ha valai ennyit blöfföl hazudik egy pályázatban , hogy lehet neki ítélni az gazgatást.

    Ennyire tahó és szarházi a fidesz és a Tapló-s?

  8. olvasom ezeket a posztokat, es mar fel sem kapom a fejem, h. mekkora hulyeseget ir valaki, mert ennek a kormanynak a repertoarjaba siman belefer az ilyesmi. tenyleg olyan mint ha a cikkek az igazsagot irnak meg, ami nem vicces, mert en/mi iszom/isszuk meg a levet…

  9. @Dour: Még egy gondolat a hatásvadász, kamucímekkel kapcsolatban: Erre a blogra reklámokat adnak el. Sőt, szeretnének még többet eladni.

    A hatalomtól is büdös, ha pénzért, átbasznak valakit valamivel.
    Erről itt is írtak néhányszor.

    Nos, kicsiben, más részről sem sokkal gusztusosabb.

  10. Remélem, a modoros blog következő témája a modoros Hírcsárda kommentelő lesz.

    “Jaj, már a plázába se merek átmenni vasárnap reggel a mise helyett, hátha nem is pláza, hanem egy HÍRCSÁRDA az!!! Olyan idegállapotba van ez az ország mónika, hogy meg a fideszt is meg hogy annyira utálom értcsed már meg MAUNIKA, hogy a Hírcsárda hehe riheg-röhög!”

    Nincs több kérdésem.

  11. Az is hír lenne, ha egy olyan meleg kapná a Nemzetit, aki Trianont akarja ünnepeltetni ott a románokkal?
    Esetleg egy olyan, aki nagy magyarországos zászló előtt rejszoltat katonákat, hogy ezzel gúnyolja ki a hazájukat elvesztett milliókat??
    Ja ez a képtelenség megtörtént……volt akinek tetszett…

  12. @Kalmár: még mindig inkább hitelesebb és egyéni ötletekkel teli személyiség, mint a sok magyarkodó faszkalap aki mást se tud, az elmúlt századokon és a saját nyomorán keseregni… erről ennyit hülyegyerek..

  13. @ezt találtam: Naná, hogy nem látta, mivel éppen akkor a NENYI-re maszturbált.Szokás szerint esténként.@Kalmár: Dehogynem, te voltál az aki a Szabadság téren szart és hugyozott a fűre a vekkeres beszédek alatt. Szaros- hugyos fülkeforradalmár. Humortalan pojáca .
    Szlovákrendszámos önkormányzatokat kifosztó Bajerzsóti már írja neked a gyurcsány darabot. Árpádsávos zászlóba burkolózva mehetsz minden Kerényi-Csurka darabra. Cseppet se zavarjon Csurka III/III-as múltja. Az ugyanúgy más, mint Pozsgai és a sok fidesz-komcsi .

  14. @az újdonság garázsa: “Az a legszörnyűbb az egészben, hogy csak a weblapot megnyitva tűnt fel, hogy ez a Hírcsárda, az Index címlapján teljesen hihetőnek tűnt a hír Dörner kinevezése után.”

    Dettó ugyanez volt. Még napközben láttam a zindex főoldalon, de nem olvastam el. Tudomásul vettem.
    Most este rákattintottam, és látom, hogy hírcsárda… 🙂
    Az a szomorú, hogy az ember már meg sem lepődik…

  15. Kalmár egy fasz, hagyjátok békén. Kellenek az ilyenek, fokozzák az élvezetet.

    Én amúgy azt hallottam, hogy lesz Trianon Színház, ahol Koltay Gábor minden hónapban misét rendez. A Fővárosi Nagycirkusz helyén.

  16. @Táskás Tóni: Vazze, ezt jól összeturmixoltad. Szép zagyva ostobaság.
    Látszik, hogy a fajtáddal együtt rühes nácik vagytok, akik csak akkor toleránsak, ha az ő seggüket védik. Ugyanazt másoktól nem bírjátok elviselni. Koszos liberális fasiszta vagy. Remélem felrobbansz, mert mostanában sok bosszúság fog még érni. A hazátlanokra, lógósokra, deviánsokra, bűnözőkre szar világ jön.
    Remélem még ma kipuukan a lila fejed.

  17. @montipájton: Fasz neked a büdös retkes anyád. Jellemző, hogy neked csak egy fasz tudja fokozni az élvezetet.
    Basszátok meg ti mind buzik vagytok?? Még véletlenül sincs egy normális köztetek?
    Ez a kurva globális fölmelegedés okozza.
    Na te El Nino, most megyek és alszok egy jót.

  18. @Kalmár: Arra vigyázz, nehogy rajtad csattanjon Zagyva ostora, vagy tévedésből Orbán magánhadserege a seggedet szétlője. Elég sokat tévednek mostanában. Álmodban a homokos-pedofil pap bácsik -e kísértenek? Jó sok van belőlük, Semjén és Orbán a kezüket csókolgatja, ezek meg a kisfiukkal szórakoznak a sekrestyében.

  19. @Terézágyú:
    Anonio pedig meleg és a Bassanio nevű szereplőbe van belezúgva. Szóval elrettentő célzattal akár műsorra tűzhetik a zsidó(!) uzsorás(!!) és a meleg kalmár (ugye az se böcsületes ősi szittya szakma) históriáját.

  20. @Kalmár:
    A teljes itteni ámokfutásodra reagálnék.
    Látom a bolsevik Fidesz Agit. Prop. Osztálya és az önjelölt országmentők (Fidesz-buzik) egyre komolyabb kommunikációs problémával állnak szemben.
    1.) Szép lassan leálltatok a komcsizással, mondjuk a fél MSZMP KB-vel, ennyi KISZ-titkárral, Pozsgai elvtárssal, mint alkotmányozó doyennel nem is volt eléggé authentikus.
    2.) Zsidózni sem annyira lehet már, mert kaptok a pofátokra Lázártól, Fónagytól, stb. (szerintem a frakció minimum kétharmadától, a kiszolgáló apparátus háromnegyedétől…)
    ( 3.) Sikerült megvalósítanotok (hazaárulógyurcsány, elmúltnyolcév, stb. helyett) a liberális SZDSZ 20 éves dédelgetett álmát, az egykulcsos adót, nekem a szadeszozásról, libsizésről mindig ez ugrik be, ez nyilván az én hibám.)
    Szóval, ti komcsi, ebből következően és jól láthatóan antiliberális, egyúttal liberális, mélyen keresztény zsidózó zsidók vagytok.
    Ez persze csak látszólag paradoxon, valójában a teljes elvtelenség, populizmus a lényegetek. Így viszont valóban kurva nehéz ideológiát gyártaniI
    Így jutottatok el a buzizásig, de ez már -valljuk be- nem annyira elegáns.
    Nekünk pedig gigantikus ziccer a pedofil -pom-pom lányok hiányában, értelemszerűen buzi- papokkal viccelődni, amikor vadul buziztok éppen.

  21. Egy veszélyesen magabiztosul sofőrmentes színészről most álhírblogot linkelt be vki, v. bulvárhírblogot? Neki legjobb a sofőr és no jogsi, a börtön nem gyógyítja ki, legföljebb nem bírja a börtönt.

  22. Olvastam a pályázati felhívást, néhány gyöngyszemen megakadt a szemem:
    A pályázó kizárja magát:
    1.) Amennyiben nem tudja hatóságilag igazolni, hogy ezidáig kevesebbszer volt színházban mint a főpolgármester úr,
    2.) Amennyiben a pályázat egynél több értelmes, magyar mondatot és/vagy négynél több helyesen leírt szót tartalmaz,
    3.) Amennyiben a gazdálkodásra vonatkozó tervezet számokat vagy betűket tartalmaz,
    4.) Amennyiben a vendég rendezők között nem szerepel Schmitt Pál,George Lucas és legalább két a XX sz.-ban elhunyt híres magyar rendező,
    5.) Amennyiben a nemzeti szó, egy mondatban minimum háromszor nem jelenik meg,
    6.) Amennyiben a pályázat minden oldalán nem lelhetőek fel a CBA-ból beszerzett mangalicazsír foltok.
    7.) A szöveg formázása azonnali kizárást eredményez!
    8.) A pályázat 2 intendánst, 3 kommendánst és egy adjutánst kell, hogy megjelöljön, úgy, hogy mindegyikük vezeték neve vagy Tarlós, vagy Eperjes kell, hogy legyen.
    A pályázat elbírálása során előnyt jelent a funkcionális analfabetizmus.