Schmitt Pál magyar államfő egy album erejéig átnyergelt a könnyűzenébe. Nyárias dallamok, laza flörtök, egy egész nemzetet érintő mondanivaló.

A budapesti Rio adja majd november végén a helyszínt a zenekar lemezbemutató koncertjének. "A zene az életem szerelme, totális kiszabadulás, a zene egy másik dimenzióba visz, ami tele van meglepetésekkel." – zárta a bejelentést Schmitt Pál.

17 KOMMENT

  1. Füredi Béla

    A „fasza, nagyon fasza…” mém kialakulása, és hatása az egyetemes kultúrára
    (szakdolgozat) (III. rész)

    (A II. részben – hircsarda.blog.hu/2011/10/07/mindenki_bucsuzik_uj_petertol – a blogolás helyett a kommentelést választó halál megdöglessz kinyírunk (hmk) nick eljut odáig, hogy “fasza…”, majd szabadságra megy…)

    Soha, senki nm fogja megtudni, mi történt ezen a hétvégén. Bár az előzmények meglehetősen jól feltárhatóak voltak, itt a kutató sötétben tapogatózik, nincs pontos tudomásunk erről a négy napról. Egyesek szerint a mester egy Buda környéki barlangban meditálva, magától mindent elvonva engedte magához a világmindenség esszenciáját. Egy közeli ismerőse – és nyilvánvalóan irigye – szerint viszont: „Bebaszott a hétvégén, és végre felszedett valami picsát ez az idióta.”

    2011. július hónap 19. napján 14 óra 54 perc 34 másodperckor mindenesetre már a maga teljességében áll előttünk a mű az „Agyaggalambszart találtak az agyagkatonákon” című poszt alatt:

    „fasza, nagyon fasza…”

    Azóta számtalan tudós – elsősorban természetesen pszichiáter – tette fel a mindannyiunkat feszítő kérdést: „Mi a tökömet akart ezzel mondani?” A dolog ugyanis nem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik. A Magyar Tudományos Akadémia egy 1925-ben megjelent cikke szerint ugyanis a fenti szövegnek alapvetően két jelentése lehet. Az első, általánosabb, mindenki által ismert jelentés az ‘Ez egy igen jól sikerült dolog, pajtásaim’. Van azonban egy mélyebb értelem, ez az akadémia kutatásai szerint a ‘Melyik szájbabaszott emós indexes gecit kúrogatjátok seggbe, hogy naponta bekerültök abba a kibaszott blogketrecbe???’ mondattal írható körül.

    Visszatérve 2011. júliusára. Hogy hmk mennyire érezte, hogy most megvan, amire vágyott, jelzi, hogy alig több mint két perccel később a „Romlott közízlést találtak az RTL Klub raktárában” című poszt alatt megismételte a majdan legendás félmondatot.

    Hmk természetesen először úgy gondolta, hogy az egész világnak értesülnie kell a humort, a magyar nyelvet, és az egyetemes filozófiát egyként megrengető három szóról, ezért az első napokban számtalan helyre elszórta azt. Így elsősorban a színvonala és pártatlansága miatt egyformán kedvelt varánusz blogban bukkant, fel, de törökgáborelemezben, a comment.com-ban, valamint „Tűzgolyó, a vérvörös valóság” nevű, nehezen azonosítható célú blogban is megjelent.

    Nyilvánvalóan érezhette azonban hmk, hogy az ő igazi terepe a Hírcsárda blog. Augusztus 13-ig 18 alkalommal közölte a világgal, hogy „fasza, nagyon fasza…” Augusztus 14-én, pontban 10 órakor egy újabb megvilágosodás hatására elhagyta a három pontot, innentől a „fasza, nagyon fasza” formulát használja – mi azért mottónkban is maradtunk az eredetinél. Augusztus végéig további 37 alkalommal használja, ekkor már szinte kizárólag a Hírcsárdán – de egyszer például a Malackarajon – ott ugyanis addigra már megtörtént az, amit minden „Hogyan küzdjünk a trollok ellen” szakkönyv a legfőbb hibaként ír le.

    Visszaszóltak neki…

  2. SP a gidákkal miért nem a Sőndör palasz előtt lép fel? DJ Álamfő (Sic!), vagy valami néven kevergethetné a lemezeket. Biztos, hogy nagy tömegek lesznek. Szép csíkos zászlókkal, fekete dzsekiben.

  3. Az izmok még mindig acélosan feszülnek Palibácsin. (Nem szeretnék kapi tőle egy nyaklevest!)
    Hiába no, a sportoló múltját le sem tagadhatná.
    Szerintem jövőre vezesse Ő az Oscar gálát, vagy legyen zsűrielnök az X faktorban.

  4. Nem tárogatózik (vagymicsinál?) ez a szerencsétlen? Hol van a mesebeli hangszer?

    Tényleg, bakker, miért nem lépett még fel Pali komolyanélőben?

    Remélem, Mágazoli meghívja!!