Ki ne látott volna már skót dudást, aki egy bőrzacskót szorít a hóna alá, miközben játszik a síppal?

A skót dudázás nevű pozitúra a XVI. Században Skóciából indult el világhódító útjára, és ma már több millió pár űzi világszerte. A párok vagy csoportok felállása tetszőleges, csupán annyi a kitétel, hogy egy férfinak mindenképpen lennie kell a társaságban, aki a „hangszert” biztosítja. Az ő pőre férfiasságához más nő(k) és/vagy férfi(ak) guggol(nak) hozzá úgy, hogy ha a férfi büszkeségét egy skót dudának fogjuk fel, akkor a duda síp-részét a szánkba fújva izomból megfújjuk, miközben a duda zacskó részét tiszta erőből a bal hónunk alá szorítjuk. Erre a kényeztetett férfiú minden bizonnyal ugyanolyan hangot fog adni, mint az ősi skót hangszer.

A Skót dudázást a Skót-felföldön eredetileg nem is férfival, hanem kossal űzték a pásztorok. Később ez lett a férfivé avatási szertartás egyik meghatározó eleme, mint ahogy azt az Oroszlánszív című film díszdobozos DVD-jének kimaradt jelenetei között is láthatjuk.

14 KOMMENT

  1. A duda az alvó ingóságok kategóriájába tartozik. Ingóság jellege leginkább a fűszáléhoz hasonlítható: ingó-bingó zöld fűszál — szól a nép ajka. Faszálról nem szól. Amikor nem fújják, a duda alszik — mint a duda. Álmában tanakodni szokott, hogy dudához méltó módon jóllakott-e avagy éhes-e, mint a farkas. (Az “éhes, mint a” keresőkulcsra kapott fajüldöző találatokat fajüldözzük. Fuj.)

  2. A dudával kapcsolatban még eszembe jut az “A juhásznak jól van dolga” című dal, amit nagymamám szokott dalolni a Pilvax kávéházban. Csak kukorékos kislegénykoromban jöttem rá, hogy a livila az nem a furulya tartozéka, hanem egy félreértés:

    Terelgeti nyáját
    Fújja furulyáját
    Bú nélküli liviláját.

  3. Tisztelt Jáger Jóska!

    Hívhatjuk skót dudázásnak akár, a lényeg: nem fújni kell!
    Ha másik közkedvelt névvel illeted: szaxizás, a lényeg nem változik.
    Kellemes időtöltés, az biztos.

    Tisztelettel:
    anonymand

  4. @anonymand: Talán figyelmesen olvasd el a czikket mégegyszer! Vagy még kétszer-háromszor, és talán ráébredsz: a +18 ellenére nem egészen a te szaxis fantáziáidról szól.
    De azért engem ezek a hozzászólások is igen nagyon szórakoztatnak:XD

  5. @netlovetta:

    Tisztelt netlovetta!

    Elolvastam.
    Az én koromban már mindenről az jut az eszembe. Ráadásul a fogalmazás nem is hagy sok kétséget: “Az ő pőre férfiasságához más nő(k) és/vagy férfi(ak) guggol(nak) hozzá úgy, hogy ha a férfi büszkeségét egy skót dudának fogjuk fel, akkor a duda síp-részét a szánkba fújva izomból megfújjuk, miközben a duda zacskó részét tiszta erőből a bal hónunk alá szorítjuk. Erre a kényeztetett férfiú minden bizonnyal ugyanolyan hangot fog adni, mint az ősi skót hangszer.” – olvasd el inkább Te még egyszer, kétszer, sokszor.
    Mondom: nem fújni….

    Tisztelettel:
    anonymand

  6. @anonymand:
    Tisztelt anonymand!
    Mivel én kifejezetten szeretem a skót duda hangját, inkább a czikkben leírt módon járnék el, ha ez ősi hangszer muzsikájára vágynék. Tehát a megfelelő részét a hónom alá szorítanám, miközben teljes erőmből fújom. Ugyanis akkor jönne ki a várakozásnak megfelelő skótdudás-hang a fent említett “szerkezetből”. Nos a czikk szerintem erről szól, és nem arról, hogyan szopjunk le okosan és ügyesen egy hímtagot. Arról ugyanis kiváló pornóoldalakon láthatók szemléletes oktatási videók.
    Tisztelettel:
    ugyancsakén:XD

  7. @netlovetta:

    Tisztelt netlovetta!

    Nem vagy egyedül.
    Én is szeretem, töltök is le magamnak, hogy az autóban ülve hallgathassam.
    Itt azonban a “czikk”-ről volt szó.
    Véleményeztem. Idéztem és véleményeztem.

    Ha pedig folkról esik szó, engedd meg hogy szíves figyelmedbe ajánljam az ír zenét. Nem rossz!

    Tisztelettel:
    anonymand

  8. @anonymand:

    Tisztelt anonymand!

    Immár minden lövedékemet hatástalanítottad, így kénytelen vagyok bevallani, hogy a “hogyan szopjunk okosan és ügyesen egy hímtagot” összmagyar pornóvideók forgatókönyvírója mind-mind én voltam, mi több, magam voltam a rendező is. Azt semmiképpen sem vagyok hajlandó bevallani, hogy magam a szopásban, mint olyanban, tevékenyen résztvettem(-e). Ám, hogy képben légy: az összes többi nemzetközi pornó-nagyágyú mind az én rendkívül kreatív szellemiségemből merített, sőt lopták, rabolták a szopási/szoptatási tudományt, amire pedig én (valamint jelenleg kissé csökkenő népszerűséggel rendelkező miniszterelnökünk) mér is nem védtem le a jogot időben. Hogy ott rohaggyon meg az összes plagista.

    Ami meg a folklórt illeti, tanulmányozni fogom a zír zenét, kösz a tanácsot. Amíg kellőképp elmélyülök, addig – ha megengeded – inkább meghallgatom párszor Néger-Bartók Koncertóját, de csak azért, hogy megteremtsem a magam számára a kellően befogadó “írzene”-hangulatot.

    Tisztelettel:
    ugyancsakén;)

  9. @netlovetta:

    Tisztelt netlovetta!

    El kell keserítselek.
    Te (velem együtt) valószínűleg jelenleg is szopóágon vagy. És nem a jobbik végén. Örvendj, hogy levegőt venni hagynak.
    Jövőre már ez sem lesz biztos.

    Tisztelettel:
    anonymand