A hatalmas költségvetésű nyári szupermozik után körülnéztünk a film világában, hogy milyen érdekes, inkább művészi igényű és jellegű alkotásokat nézhetünk meg a nagyvásznon.

  • Juhsajt és pofaszakáll

Egy génmódosított plakát szemszögéből láthatjuk a hírhedten pétanque-rajongó XXIV. Abdul pápa életének azt a szakaszát, amikor felfedezett több kontinenst. Az egykori egyházfőt, akiről több diafilm is készült már, több színész is játssza a filmben, attól függően, hogy melyik évszázadban járunk. Rajzfilm, hangtalan báb-betétekkel, gyerekeknek csak reggeli előtt ajánljuk.

  • Los dentistas falsos

A Bukaresti Filmfesztivál Arany-szerű Oroszlán díját nyerte meg két éve ez a latin-amerikai metaforán alapuló kamionos dráma, amelyben Pierre, a félszemű macska történetére aludhatnak el a neurolingvisztika iránt érdeklődő nézők. A fiatalok körében egyre népszerűbb film az utóbbi évek legtöbb iPhone-referenciáját tartalmazó egészestés alkotás, notórius gyűjtők mindenképpen szerezzék meg VHS-en is, mert a mozikban nem fogják bemutatni.

  • Pelenkareflex 3 – Az utolsó esély

Újra visszatér a kedvenc homofób-pederaszta brooklyni nyomozópáros, Stacy és Göbbels ebben a már-már francia filmben. Ezúttal egy elszabadult lecsót kell megállítaniuk a metróalagútban, amelynek a fedélzetén több tucat terrorista készül egy tehetségkutató versenyre. Az óra ketyeg, az ég kék, vajon kiderült, hogy ki az áruló?

  • Öcsém,  a gyurgyalag

Ebben a kedves indonéz horrorban Laura, a művészfilmes transzvesztita kaszkadőr beleszeret egy tájfunba. A szerelem úgy néz ki, viszonzott. De Rodrigo múltjából feltűnik több puding, akik szerint ő nem az akinek mondja magát. Laurában feltámad a kétely, és megfogadja többet nem megy el vécére, amíg nem állíthat emlékművet az isonzói csata halottainak. Csak erős vádlijú nézőknek!

11 KOMMENT

  1. Iván, a betépett szalmakazal babfőzeléket vacsorázik és ezért bajban van. A vajbab baj, de sebaj. A hősnő lomra hajtja fejét. Jön a sertésmáj, de belecsap a villám. Ám fordul a kocka: a főhős tizenkétszer hatot dob. Megmene Kül és Bel, a két csibész. Vége.

  2. @Sisa Pista: Hogyne láttam volna, drága Pista! Ugyanaz mint az “Ivánbab, a szalma”, csak ott a lom ál-lom, s így a hősnő ál-lomra hajtja babér koszorúra a fejét. Iván azonban a babot megette, szettevette, s ha meg nem ette volna, a film is tovább tartott volna.

  3. nem járok moziba. folyton ott tobzódik a katolikus csőcselék. énekelnek-táncolnak, bizniszegyházaznak. 3D-ben. jegyet is kell venni, mint valami buszon. a kisfröccsük meg szar. a színház sokkal jobb, mert van hátul büfé. bemegy az ember és iszik. 3D-ben.