A frissen boltokba került Blu Ray Star Wars-sagába Lucas több ízben is belepiszkált, ám ahhoz magyarnak kell lenni, hogy minden újítást észrevegyünk.

A Jedi visszatér egyik jelenetében Jabba zenekarában feltűnik Mága Zoltán, és az általuk játszott zeneszám is kísértetiesen hasonlít az Akácos útra. Jabba testalkata és farokmozgása pedig Kovit idézi.

Az extrák között láthatjuk azt az Új reményből kimaradt jelenetet is, mikor az R2D2-t és C3PO-t hasznosító buckalakók lánctalpas járműve megáll a Tatuinon egy színesfém-kereskedő telepe előtt, aki C3PO-t meglátva azt mondja: „Gyá, hozom a flekszet!” A protokollrobotra, aki több mint hétmillió kommunikációs formát ismer, ez meglepetésként hat, és neki is el kell olvasnia a képernyőn a feliratot, hogy megértse, mit hadovál a kereskedő.

Az első epizódba szintén bekerült egy új CGI-jelenet, amiben Jar Jar Binks tisztálkodás közben leveszi a bőrmellényét, és a hátán néhány másodpercig olvasható lesz egy „Sörért szopok”-tetoválás. Hogy megérte-e Lucasnak 10 millió magyar kedvéért belepiszkálnia a hatrészes sagába, azt ki-ki döntse el maga.

16 KOMMENT

  1. “Jar Jar Binks tisztálkodás közben leveszi a bőrmellényét, és a hátán néhány másodpercig olvasható lesz egy „Sörért szopok”-tetoválás” na ez hatalmasat ütött majdnem leestem a székről XD

  2. Minap Jancsó nyilatkozta a rádióban, hogy nem nézi meg (nem szereti újranézni) a régi filmjeit, mert mindig talál valamit, amit másképp csinálna.
    Lucast bírósági végzéssel kellene eltiltani a SW filmek megtekintésétől.

  3. @papugaja: Jancsó-idézetek:

    – Akkor él a művészet, ha csillognak a szuronyok.

    – Ejj, már megint az operatőröm fektette le a női főszereplőt!

    – Tízéves együttlétekre vagyok kalibrálva, ami abból is látható, hogy
    mostani feleségemmel már több mint harminc éve élek együtt.