2012-ben megszűnik az irodalmi Kossuth-díj. Helyette a magyar költők és írók a Kertész Ákosról elnevezett Kertész-díjat vehetik át – adta hírül a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) sajtóosztálya.

Nagyon klassz, amit kitaláltunk! Egyrészt már nagyon uncsi volt ez a Kossuth-díj történet, másrészt mégsem lehet egy díjat egy kommunista cigiről elnevezni" – mondta Leppke Klaudia, a MEH marketingreferensének szeretője. A svájci offshore cégekben tisztára mosott, akár 4 milliárd hamis pengővel járó díj odaítélésének feltételei sokkal átláthatóbbak és objektívebbek lesznek, mint most.

A díjat kizárólag olyan, ún. nagyon-magyar író, vagy költő kaphatja, aki már genetikusan is komornyiklelkű, alattvaló alkat. Külön előnyt jelent, ha valaki érdek nélkül rendszeresen labanc, jenki, muszka és kínai segget nyal, nyalt, vagy nyalni fog. A jövőidejű seggnyalást alaptalanul hazudók esélyei is komolyak.

A Kertész-díj erénye, hogy olyan magyar író is megkaphatja, aki már eleve aljas júdásszívű árulkodó; szomszéd macskáját-kutyáját-unokahúgát megmérgező; lótrágyás kolbászszagú bajuszpödrő; gulyáskrémes moslékot kihányó, majd tarhonyával és kovi ubival újraevő; pénzért mással verset írató, majd nem kifizető; hasadó izotópot írótársa túróstáskájába dugó; lusta proli-paraszt futball-szerető, de csak sörélesztő szagú fingjainak ködében azt ócsárolni tudó! Azaz, aki igazi magyar irodalmár, számíthat a nívós díjra, és a vele járó 12 havi amszterdami minimálbérre.

Egy nagyon-nagyon magyar író pedig, aki: alapvetően – mint mindenki ebben az országban – aljas fasiszta-nácipribék; kakastollas vagonírozó pogromcsendőr; kokárdás verbunkostipegő soviniszta kirekesztő; nagymagyarországos rovásíró Kodály-fan; írt már verset, könyvet, esetleg egy flekket a Demokratába, a Lyukasórába vagy az ÉS június 4-ei ünnepi különszámába – biztos megkapja a Kertész-díjat. 

13 KOMMENT

  1. Nem. Ügy. kormányunk felkérte a köztársasági elnököt, hogy az első Kertész-díjat Schmitt Pálnak adományozza, a magyar nyelv és hejesírás kigyomlálásáért. Egyben kérje fel arra is, hogy 2014-ben vállalja el a miniszterelnöki pozíciót.

  2. “gulyáskrémes moslékot kihányó, majd tarhonyával és kovi ubival újraevő”

    Guszta.
    Ez a Kertész-sztori nagyon vicces.
    Szövegértésből gyökkettőre vizsgázna az összes hülye.

  3. @nyuggervadász: Ezúton cáfolom azokat a híreszteléseket, miszerint Orbán Viktor a jövőben helyet cserélne Vlagyimir Putyinnal! Ezen ő már túl van… Ugyanakkor Schmitt Pál sem cserél helyet, legfeljebb hejet.

  4. Igen, az alábbi versemet nem fizették ki. Kérem intézkedjenek.

    I
    ÍR
    SÍR
    PŐRI
    CSISZ
    RÁPICS
    PICSÁRI
    PÁRILŐCS
    CSIRIPÁSZ
    RÁCSŐSZIPI
    RIPŐCSISZÁL
    CSÁPISZÁRILŐ
    CSÍPŐRISZÁLÁS
    CSÁRIPÁSZILŐ
    LÍRIPŐCSÁSZ
    RÁSZŐPISIL
    SIPIRCSÁL
    LÁPISZŐR
    CSŐSZÁR
    CSIRIP
    ÁPISZ
    PŐCS
    PÁR

    .