Főleg Svájcban és Németországban egyre több szegényebb fiatal űzi ezt az új extrém sportot. A pszichológusok szerint csak átmeneti a hóbort.

A kevésbé tehetős szülők gyerekei magyar forint alapú, több hónap lejáratú hitelből szórakoztató elektronikai cikkeket, autókat és motorokat vesznek, majd elkezdik visszafizetni a részleteket. "Nem félünk attól, hogy még nagyobb tömegek elkezdnék ezt, ugyanis a törlesztőrészletek minden hónapban feleződnek, és volt már olyan, hogy az utolsó részletet a bank volt kénytelen fizetni az adósnak" – meséli Eberhard Stockhauser analitikus-közgazdász.

Bármennyire is optimista az előrejelzés, a közösségi oldalak még televannak jachtok és sportautók mellett fotózkodó szegény sorsú svájci fiatalokkal akik az "Ezt forinthitelből vettem" felirattal taggelik a képeiket. Egyre többen közülük klinikákra kerülnek, ugyanis bármit csinálnak, nem tudnak eladósodni és képtelenek mit kezdeni a megvett dolgokkal. De folyamatosan hajtja őket az, hogy a talán a következő vásárlással sikerül elmondani barátaiknak, hogy tönkre tette őket a hitel.

29 KOMMENT

  1. le vannak ezek maradva. én már régóta űzöm ezt a hóbortot. igazából már rá is untam. lehet, hogy átváltom a forinthitelemet devizára. egy darabig talán elszórakoztat.

  2. @czejp: “„Mindig eszembe jut az az okos zoológiai okfejtés, amely bebizonyítja a darázsról, hogy nem tud repülni” – verte vissza néhány hete a parlamentben Orbán Viktor a kormány gazdaságpolitikáját bíráló közgazdasági érveket.”

    Nem darázs, hanem bogár. Nem zoológia, hanem aerodinamika. A többi stimmel, mint Pokorni esetében a balneológiával.

    “A miniszterelnök úgy vélte, talán még nincs megírva az a tankönyv, ami szerint a kormány gazdaságpolitikája megvalósítható.”

    Szegény Matolcsy, még nem volt ideje megírni! Megértem… Hetente új tankönyvet…

  3. @Aszongyaja Zanyósom: Jól beszéltek srácok! Mondtam is én a múltkor a szomszédomnak, hogy érdemes lenne ezeket a Hír Csárdás bloggereket betenni a parlamentbe, mert helyén van a szívük.
    Az Orbánék meg elmehetnének az útkaparókhoz.
    Elpiszkálgatnák ott egy görbebottal a döglött sündisznókat, aztán meg ha úri kedvük úgy tartaná, nyugodtan fosztogathatnák a szarkafészkeket.

  4. @Calibaan: „Mindig eszembe jut az az okos zoológiai okfejtés, amely bebizonyítja Orbánról és Matolcsyról, hogy nem tud repülni”

    Hmm, kedvezőtlen aerodinamikai tulajdonságaik ellenére, szerintem mégis repülni fognak…

    Bóbita, bóbita játszik:
    Szárnyat igéz a malacra,
    Ráül, ígér neki csókot,
    Röpteti és kikacagja!

  5. mellesleg nem is olyan rossz üzlet… egy év mulva a negyedét sem kell már visszafizetni… a végén meg az uccán seperhetik a forintot…

    A jó, a rossz és a csúf (a király+a handzsabandzsa+az olajos) elintézi nekik… ők is ezt csinálják… tőzsdéznek a forint gyengülésre…