A fix árfolyamú végtörlesztés bejelentésének hatására emelkedett a svájci frank, a svájci bicska, a svájci sapka és a svájci óra árfolyama is, sőt ezzel párhuzamosan az éves középhőmérséklet, a Duna vízállása és Szijjártó Péter maga is.

A felszín felett 30 centivel lebegő egykori kommunikátor maga is meglepődött a bejelentés hatásán, annak ellenére, hogy egy Monopoly társasjáték, egy csomag Tarot kártya és Matolcsy György vudu babája segítségével modellezték a várható hatásokat. „Nem hittem volna, hogy néhány betű a Magyar Közlönyben erre képes, lehet, hogy Deutsch Tominak is inkább oda kéne írnia.” – rebegte a tagolás nagymestere, miközben riadtan fürkészte az alatta elterülő kormánypárti újságírókat.

Szijjártó a Class FM kérdésére elmondta, hogy kedvenc étele a túrós palacsinta, majd a Metropol érdeklődésére kitért arra, hogy egyelőre nem vállal szerepet a Jóban-rosszban szappanoperában, az MTI munkatársai már a megírt válasszal érkeztek, így nem rabolták a remek államférfi idejét. A Hír TV újságírói az Echo TV riportereivel beszélgettek, míg a Heti Válasz nem tett fel kérdést, tekintettel arra, hogy már a heti válasz megvolt.

36 KOMMENT

  1. “egy Monopoly társasjáték, egy csomag Tarot kártya és Matolcsy György vudu babája segítségével modellezték a várható hatásokat”

    Gondolod, hogy ennyi energiát fektettek egy ilyen jelentéktelen törvényre? 🙂

  2. Emlékeztek, mikor a 90-es évek elején elhordtuk a “sajtosok” teljes autó hulladékát, 4-500 frankos kidobott taligáikat? Renault Fuego, Citroen BX19, VW Golf 2, álmomban ne jöjjenek elő. Mi milyen jót tettünk velük – akkor is a magyarokon röhögtek, meg most is….

  3. És tessék mondani, a svájci hegyek is magasabbak lettek? A Matterhorn vetekszik a Mount Everesttel? Mert akkor be kell szereznem egy pár gurkha sherpát, ha oda akarok menni nyaralni (nem akarok).

  4. Szeretném látni, amint Szijjártó fejőszéken állva intim kapcsolatot létesít egy Milkatehénnel, miközben a jámbor jószág békésen legelészik egy meseszép alpesi lejtőn.
    ÉN EZT NAGYON SZERETNÉM LÁTNI!!
    Ha kell, előkaparom a fiókból mélyéről az olvasót, és elmondok három imát Szép Szűz Mária kegyelméért , hármat pedig a Hír Csárda dicsőségére!

  5. @halál megdöglessz kinyírunk: Talalo poszt:
    Hammer szerint ugyanakkor a közmédia dolgozóinak nagy részére is igaz az, hogy „évek óta másra sem figyelnek, mint hogy jól kapaszkodjanak az íróasztalukba, amit nem neveznék szakmai stratégiának. A pártatlan és hiteles hírszolgáltatás már régóta nem sajátja ennek a rendszernek”.
    Majd ha az MTV (MTI M*.*) fuggetlen lesz es a piacrol kell megelnie, akkor lesz it kozszolgalati media.