Október elsejétől a 98%-os végkielégítés-különadóval sújtottak akár természetben is kérhetik a munkaadójukat arra, hogy végkielégítse őket.

Bár a végkielégítések után járó különadót legtöbben befizették, a kintlévőség így is tetemes. Ezért az Országgyűlés a napokban tárgyalja azt a tervezetet, ami szerint október elsejétől az elbocsátott munkavállalók természetben kérhetnék a hatalmas végkielégítést.

„Évekig szoptak a munkahelyükön, most szopjon a munkaadójuk!” – ez szerepel annak a javaslatnak az indokolásában, amely ugyanúgy váltaná át a végkielégítés összegét, ahogy a pénzbüntetést a BTK: egy meghatározott összegű napi tétel és a napok számának szorzata adná ki a természetben nyújtott végkielégítést mértékét.

Lennének elbocsátók, akik emiatt decemberig el lennének havazva, ráadásul a javaslat szerint a végeredmény 98%-a ezután is az államot illetné. A javaslattól a kormány azt várja, hogy az elbocsátott munkavállalók adócsalási hajlandósága, és ezzel együtt a közérzetük is jelentősen javul.

55 KOMMENT

  1. Ezek szerint mindketten szopnak: a munkavállaló, mert csak 2%-ot kap, a munkáltató, mert természetben végkielégít (szopik).
    Ha az állam a 98%-ot elveszi, az azt jelenti, hogy a munkáltató éppen csak bekapja, kicsit nyálazza, aztán ennyi?!

  2. és ki adja át a végkielégítést? a főnök személyesen, vagy erre felvesznek külön személyzetet?
    mert ugye a közszférában létszámstop van és akkor az összes kirúgott újságírót pl. kinek kell végignyálazni? vagy a minisztériumokból kirúgottakat?
    és kap-e kártérítést az a szerencsétlen akit a médiahatóságtól rúgtak ki és a jogszabály alapján a főnökasszony személyesen csócsálta el/le?
    és a 98%-ot miből vonják le? az aktusból vagy a végtermékből?
    ha a végtermékből, akkor gondoskodtak-e megfelőlen zárható és rendeszeresen cserélhető tartályokról?

    sok itt a nyitott kérdés, megint egy hatástanulmányok nélkül összebaszkurált javaslattal állunk szemben.

  3. @Lendvai Ildi néni: A Lendvai Ildi néninek a kezitcsókolom megint igaza tetszik lenni. Fogas (vagy protkós) kérdés, hogy pontosan mire is vonatkozik a 98%. Tudományos alapon megközelítve a kérdést, az aktusból nem járhat, mert annak, ugye, nem ismerni előre időtartamát, így nem tudni, mennyit kell a száját jártatnia a munkáltatónak és mennyit az adóbehajtónak/szerződéses (ki)verőembernek. Csakis a végtermék jöhet szóba, mivel az többé-kevésbé egyszerre jelenik meg, így meglehetősen pontosan felmérhető a mennyisége, amiből már le lehet kanyarítani az államot megillető részt.

    Még azt is hozzátenném az aggályokhoz, hogy a dolog természete folytán nehéz lesz a korrupciót (lásd jogosulatlan végkielégítés) ellenőrizni.

  4. @Deviáns szinglibolsilibsibibsi: És mi van, ha a munkáltató a végkielégítés ráeső részét teljes egészében lenyeli? Adót csal, esetleg hamisítatthat is a titkárnővel a főnök? És ha hamisításnak számít, akkor a sperma elfogadott fizetőeszköznek számít? Bár bankba ugye lehet tenni, csak akkor ezután komolyan meg kell növelni a biztonsági intézkedéseket. Meg szárnyalni fog a gazdaság, mert Magyarországon sok geci van. 😀

  5. “a javaslat szerint a végeredmény 98%-a ezután is az államot illetné”
    Ez most akkor azt jelenti, hogy a kormány is bekaphatja? Így is eleget baszogatják a zembereket, hagyhatnának nekik egy kis nyugtot.

  6. @Mária: mária,de hiszen neked BÜDÖS a szád!!! neked ezt nem kéne erőltetni…….be ne hugyozz már a baromságodon,te degenerált!ideges vagy,hogy nem tégedet, a klotyó takarítót, bíznak meg a szopással…….
    a seggemet kinyalhatod,ha jól megfizeted,de azért még azt is háromszor meggondolom.Kibaszottul BÜDÖS a szád, IS !!!

  7. @venszivar:

    Én megértem, hogy szar ügy impotens vén szivarnak lenni, aki már az emlékeiből se élhet, mert agylágyulással is veri a sorsa :)))

    Kérj valami gyógyszert az agressziódra, mielőtt megint az ágyadhoz kötöznek a nővérek a pszichiátrián 😀

  8. @ornagy50: én csak a nőket szeretem “baszogatni”! ebbe a tetves,rühes,gecikkel csurig teli kormányba,van nő?nem igen tudok róla……
    a kancsal fogú,kiflitolvaj?,különben igazad van.de máriával ez már” régi szerelem” s őt mégiscsak lehet baszogatni……
    a kormány ÖSSZES tagját meghagyom Dumbónak v. tagjai álljanak össze párba,aztán, mindent bele.

    Így jó,büdös szájú @Mária: ?!

  9. “Egyértelmű, hogy a kormány megint nem találta el az európai irányt – fogalmazott Szijjártó Péter, hozzátéve: az európai kormányok folyamatosan adót csökkentenek, ezzel szemben a Gyurcsány-kormány újabb adóemelési döntéseket akar meghozni. Ez az út azonban kudarcokkal teli, ráadásul a reménytelenséget jelenti Magyarország számára, mert a családok jelentős része már most is rendkívül nehéz helyzetben van, és most azok a költségek fognak megint emelkedni, amelyek a mindennapi fogyasztás szempontjából kihagyhatatlanok – jegyezte meg, hozzáfűzve: az alapvető élelmiszerek és az üzemanyag a családok fogyasztási kosarában az első helyeken szerepelnek.

    A Fidesz azonban egy másik utat képzel el Magyarországnak – mutatott rá, hozzátéve: ‘mi nem az adóemelés útjára kívánunk lépni, hanem az adócsökkentés útjára’. A kormány adót emel, a Fidesz szerint adót kellene csökkenteni – szögezte le Szijjártó Péter.

    (…) A gázolajat terhelő jövedéki adót is növelni fogja a kormány – fejtette ki Szijjártó Péter. Ennek kapcsán kiemelte: a gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt a rendkívül drámai, hiszen a fuvarozók költségei növekedni fognak, ami azt jelenti, hogy a termékek szállítási költségei is emelkedni fognak, és ez a termékárakban meg fog jelenni. Ezért, amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását.”

    Szijjártó Péter 2009. március 12-én

  10. OFF: Az MTI értesülései szerint Schmitt Pál köztársasági elnök az öszödi beszéd kiszivárogtatásának 5. évfordulója alkalmából hivatalos levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a Parlament hozza létre a Gyurcsány Ferenc díjat. A kitüntetést azok a politikusok kaphatnák meg akik az adott évben a legtöbbször hazudtak. A miniszterelnökhöz közel álló források szerint Orbán Viktornak kifejezetten tetszik a köztársasági elnök úr javaslata, sőt tervezi a Torgyán-díj (legtöbbet beszélő és legtöbbet utazó politikus), a Kuncze-díj (legviccesebb politikus) valamint a Hagyó Miklós-díj (a legtöbb Nokia-s dobozzal rendelkező képviselő) létrehozását, továbbá a javaslat előterjesztőjét Kazinczy és Grétsy László díjjal jutalmazza, csak soha többet ne írjon levelet.
    A tervek szerint a Gyurcsány-díj idei jelöltjei között szerepelne többek között Orbán Viktor, Szijjartó Péter valamint Lázár János. A kitüntetés odaítéléséről várhatóan október végén döntenek a képviselők.

  11. Szerintem a legegyszerűbb, ha kifejlesztünk egy tudományos skálát, amivel az aktusok pénzbe konvertálhatóak. Pl. a 63 éves ronda szottyadt bányarém mancikával végzett orális szexuális kielégülés lehet 230 Ft értékű, egy közepesen jól kinéző HR-es csajjal végzett hasonló együttlét 6000 Ft, stb. Ennek segítségével egyrészt a végkielégítés teljes összege számszerűen aktusokra váltható, másrészt a 98%-os visszateljesítés esetén is meg lehet mondani, hogy a kategóriánk alapján melyik csajon mennyit kell dolgoznunk.

    Az AÉPKTS (az aktusok értékét pénzbe konvertáló tudomnyos skála) kifejlesztéséhez javaslom egy tudományos bizottság felállítását.

  12. @Mária: Ne reagálj vénszivarra. Agyhalott. Szoktam nézni, ahogy hagymát ekézi, akárhol is ír hagyma valamit. Vénszivarnak mindegy, hogy MIT ír hagyma vagy te, neki az a fontos, hogy KI írja. Ő kikiáltotta őt/téged ellenségnek, és bárhol, bármilyen posztnál, bármiért beszól minősíthetetlen hangnemben.

    Vénszivar a primitívség mértékegysége, = 1 Vsz. De mivel 1 vénszivar igen nagy érték, ezért bárki másnak csak a töredékét lehet kiosztani. Pl. XY primitívségi foka 100 nanoVénszivar, vagy 100 nVsz.

  13. @Tetű Lázár takarodj!: Van az a történet az egyetemi matektanárról. (egyébként megtörtént!): A táblán végigvezet egy levezetést, közben magyaráz, de nem az az eredmény jön ki, mit amit beígért. Nem jött zavarba, közli: – Kollégák, ne arra figyeljenek amit írok, hanem arra, amit mondok. Kezdi elölről, de most meg jól írja, de rosszul magyarázza. Nem jön zavarba, közli: – Kollégák, ne arra figyeljenek, amit írok, hanem amit mondok! Végre teljesen összezavarodik, míg végre megjegyzi: – Kollégák! Ne arra figyeljenek amit írok, arra sem, amit mondok, hanem csak arra, amit gondolok!

  14. Na most ebbe belegondoltam, hogy ha elbocsátanak, akkor Sándor a főnök letérdel elém őszülő halántékával és izzadó homlokával és a kissé büdös szájába veszi a nemi szervemet.
    Ezután aztán tényleg nem szeretném elveszíteni a munkámat…
    Inkább szopok én, hogy ne rúgjanak ki.
    Bár az se jobb. K életbe.

  15. Örömmel tájékoztatom a Tisztelt Együttműködő Nemzettársakat, hogy a 98%-os különadót dr. Budai Gyula fogja beszopni. Izé, bevenni. Szedni, khm. Ez már biztos! Méghozzá kormány. De legalább is 2/3-ig.

  16. @venszivar:
    @Mária:
    @ornagy50:
    @Netszamuráj:

    Felhívom Tisztelt Együttműködő Nemzettársaimat arra, hogy ne bomlasszák a végre-valahára kialakulni látszó, teljes nemzeti egyet értést! Ha és amennyiben és esetleg és netalántán (esetleg még hovatovább is) valamilyen nézeteltérítésre tartanak igényt, becsületes névtelen feljelentéseiket nálam tegyék meg!

  17. OK. Nem szeretném lopni az időt, nincs annyi. Az elmúlt évek kormányainak bűnlajstroma – a teljesség igénye nélkül:

    gyurcsány: sikkasztás, hűtlen, kezelés, hazaárulás

    orbán: zsarolás, bennfentes kereskedés, hazaárulás

    Akinek pénze van, tegye a következőt. Délszláv háborúból maradt AK-47 típusú géppisztolyok vásárlása, bármilyen lőfegyver házi előállítása fémmunkás ismerősökkel. Robbanóanyagok, lőszerek beszerzése.

    Elemi kötelessége ma minden igaz, hazáját és jövőjét féltő embernek a hatalmi elit akár erőszakkal történő eltávolítása is. Fontos azt is megérteni, hogy az előző (MSZP) és a mostani (FIDESZ) kormányok lényegük szerint nem külöböznek egymástól, céljuk a hatalom megszerzése, megtartása és egyéni céljaikra való felhasználása. Elég látni azt, ahogy a szakszervezetek által meghirdetett tüntetést közlekedési okokra hivatkozva megpróbálják akadályozni.
    Az országunk érdekeivel mit sem törödő, hazánkat végső romlásba taszító, egyéni gazdagodásukat lekiismeretlenül, gátlástalanul előmozdító hatalom sorsa. HALÁL.

    Ezt a felhívást a cenzúra miatt nem tudom majd megismételni annyiszor, ahányszor az szükséges volna, de aki olvassa és érti, adja tovább. Éljen Magyarország.

    “Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
    Hiszek egy isteni örök igazságban,
    Hiszek Magyarország feltámadásában!”