Réthelyi Miklós javaslata után felmerült, hogy akár a középiskolások is fizetnének a következő évek középiskolásainak is zsebpénzükből vagy diákmunkás fizetésükből.

Mivel a nem keresőkorúaktól nem lehet pénz formájában beszedni az önkéntesen kötelező támogatást, a miniszter szerint az sem kizárt, hogy más javakkal járuljanak hozzá a magyarok az alattuk járó generáció felemelkedéséhez. Így az általános iskolások mindennapi tízóraijuk egy bizonyos százalékát adhatják majd oda az óvodásoknak, akik gyurmával és pudinggal járulhatnak hozzá a bölcsődések felemelkedéséhez.

Az ötlet természetesen a politikusokra is vonatkozna, ők tanácsokkal, Twitter-bejegyzésekkel és ingyenes parlamenti körsétákkal támogatnák az elkövetkezendő évek politikustehetségeit. Bár ezek egyelőre még tervezetek, a nemzeti erőforrás miniszter hozzátette egy politikai bullshitgenerator segítségével: minden erejével azon lesz, hogy a körülményeket, a válsághelyzetet és a jövőt is figyelembe vevő döntés szülessen.

53 KOMMENT

  1. szerintem már a fogantatást is meg kellene adóztatni.
    mivel egy gyerekhez elég egy ostoros kis spermácska, a maradékot fel lehetne ajánlani a politikusok. virágot a virágnak alapon.

  2. Nagyon jó és nemes gondolat, az igazi nemzeti erő az mindig alulról jön. Én meg arra gondoltam, hogy akkor a sok adó az már problémás és egy hivatal az meg kevés neki, legalább minisztérium kell. Nemzeti Adó Minisztérium röviden NEMADOM és ez a munkanélküliséget is javitaná, mindenféle adófelügyelők, főfelügyelők, adónyilvántartók, stb. Éljen. Nem akarom plagizálni a 2002-t, de tényleg erre nincs is más kifejezés, mint: fasza, nagyon fasza .

  3. Ahhoz ragaszkodom, hogy a diplomásoktól beszedett pénzt azok a felnőttek kapják, akik nem végezték el a 8 osztályt sem. Igazságtalan és méltatlan, hogy ők kevesebbet kapjanak a közösből, hiszen ők is ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak. Sőt, az épülő új Magyarországnak minél tanulatlanabb vagy, annál fontosabb vagy.

  4. Vezessék be a levegőadót is! Elvégre csak itt szívja a sok nem pártkatona a levegőt! (fideszeseknek nem kell fizetni) Ja, és ha bevezetik majd, nem én javasoltam, hanem valaki egészen más.
    FI atal DE mokraták SZ övetsége = ME ghülyült KO mmunisták SZ övetsége. Fidesz = Mekosz.

  5. Mi negyedévente viszünk az oviba wc papírt, szalvétát, szappant, stb…és hetente egyszer gyümölcsöt, szóval mi már adózunk természetben…és van önkéntesen adható zsírkréta, ceruza, papír, stb…
    és ez nem vicc, szóval a HCS, megint igazat írt, csak nem elég pontosan, bár ez a magyar sajtónak megengedett…

  6. @Bruhahaha: A HCS mindig igazat ir. Igaz néha tódit, de lehet, hogy az is igaz, csak mi nem tudjuk. Egyébként ha a gyerek, vagy a diák bármit is vesz a zsebpénzéből, abból 25% ÁFA adóként lemegy, ha meg csokit, meg valami szörnyen egészségtelen nasit vesz, akkor meg még többet adózik. Szóval adózik keményen.

  7. Most már jöhetne az O.Vi.adó is.
    Kicsit bánt, hogy nekem elviszik a közterhek több, mint a felét
    a fizumnak, a zasszony meg 120e forinttal kap kevesebbet babázásért
    két kisfiú mellett, mint amennyi előtte a nettó bére volt…

  8. erre megint ráugrottam -magyarul csak a szalagcímeken futottam végig, a blogot először nem néztem, és már gondolkoztam is, h mekkora parasztság ez az utólag adóztatósdi és akkor megláttam, h jaaa hírcsárda, akkor fasza, nagyon fasza

  9. Viki liksz? szivárog a pelenka?

    azt a rohadt ez nem jutott eszükbe a fidesisztáknak… a bölcsi és ovi adó…

    lesz bölcs-tandíj és ovishitel is?

    minden Ovi Orbán Viktorról lesz elnevezve? Ovi Ovi? pl? vagy V. (ötödik) Orbán Ovi…

  10. @reccs: Kormányunk továbbra is fenntartja, hogy aki hat éves korában dolgozni akar, annak nem kéne fölösleges iskolába járással elvenni ettől az időt. A tankötelezettség határát csak azért nem szállítjuk le erre a korra, hogy az ilyen öntevékeny Együttműködő Ifjú Nemzettársak is segíthessék kisiskolás-adójukkal a NemÜgy kormányát. Valamint az utánuk jövő szakképzetlen-munkaerőtlen generációkat is, persze nem mellékesen.

  11. @Mr Vince: Örömmel tájékoztatom, hogy megkezdtük!

    Első lépésként a szélsőséges munkanélküliekkel, közismert nevükön a hajléktalanokkal fizettetünk a belvárosban közterület-jelenléti díjat. De ez természetesen csak az első lépés.

  12. Nekem forinthitelem van, de én is szeretném egy összegben, a tőkét 20 százalékkal csökkentve visszafizetni. Ezt miért nem lehet? Ha minden érintett szereplőnek jó a frank és eurohitelesek esetében, akkor miért nem csinálják meg forinthitelre is. Ez igazságtalanság.

  13. @márvesztes: Azért, mert te, mikor a forint-hitelt vetted fel, akkor te “márvesztes” voltál. Elfogadtad, hogy többet fizetsz, magasabb kamatot.

    A segítség kizárólag azoknak jár, akik nem csak, hogy a legalacsonyabb törlesztőrészletet akarták bevállalni, és voltak olyan hősiesen bátrak, hogy még árfolyam-biztosítást sem kötöttek.

    A jelenlegi gazdaságpolitika is pont ilyen bátor, mint ők. Te, meg én, aki nem is mertem felvenni hitelt, a szolidaritás jegyében mi akkor is fizetni fogjuk a többiek hitelét, ha még a sajátunkat se mertük bevállalni ilyen kockázattal.

  14. @Aszongyaja Zanyósom: Te soha nem fogod fizetni a CHF-os hiteleket az adósok helyett! Nekik ugyanis egy fillért sem engednek el, csak 625 évre kitolják( a különböző “kedvezmények” miatt) a visszafizetési határidőket.Rövid távon – a gazdálkodásukat banki hitelekből biztosító- vállalkozások mehetnek majd tönkre, akiknek a bank majd nem tud újabb hiteleket adni,mert az ilyen ” megsegítések ” miatt nem lesz elég forgótőkéjük….. Te, amit már most megfizetsz, az az Orbán Viktor magyar hangjának 2 millió forintos fizetése, vagy,-még jobbat mondok- a bátor alkotmánybírók szintén két millás fizetése! A Sz. Petya legalább “csinál” valamit (hazudik reggel, hazudik délben, stb.), de az alkotmánybírók már lassan egy éve nem merik kimondani, hogy a magán -nyugdíjpénztárak “államosítása” törvénytelen volt…Persze, mit várjon az ember, ha az egyik, új alkotmánybíró( volt igazságügyi !?! miniszter) visszamenő hatályú törvényt fogadtat el….

  15. Mit totojáznak ezek ott fenn?! Ezer évre visszamenőleges hatállyal törvénybe kell foglalni, hogy Európában mindenki a magyaroktól származik és eszerint is kell, hogy adózzon. A kamatos kamatokkal megfejelt adóhátralékok és büntetések bőségesen fedezik a magyar államkincstár hiányát… Hogy ez miért nem jutott eddig a fülkekormány eszébe?!