A nézők a kérdőívek szerint irodalmi műsorra számítottak, a Viasat tavaszra éppen ezért a Petőfi-part című műsorral nyerné őket vissza.

„Arra számítottam, hogy verselemzés, felolvasóestek és minőségi recenzálás lesz végre a tévében a sok meztelenkedés helyett. Lesokkolt, amikor egy Arany-kötetet sem láttam a szereplők kezében. Olvastam, hogy trash reality, de azt hittem, csak elírták a vers realityt.” – írta egy, feltételezhetően esztétika szakos bölcsész válaszadó a tévécsatorna kérdőívére reagálva. A legtöbb vélemény egyébként ebben megegyezett, ahogy a nézők nagy része felháborodott azon is, hogy az egyik szereplőről máris kiderült pornós múltja. 

„Nagyon szori wok h nem teccik a műsor, de érted, én ilyen vagyok, most így érted, lehet engem szeretni vagy utálni, de érted, bekaphatják, én csak magamat adom legalább.” – reagált Andrea Betti Detti Beki (? – a szerk), a műsor egyik résztvevője, aki bemutatkozása szerint egész életében nagy melleket szeretett volna, de aztán megelégedett azzal, hogy egy ribanc.

A Viasat szóvivője nem kommentálta a felmérés eredményét, annyit mindenesetre megtudtunk tőle: a csatorna a következő tavasszal elindítja Petőfi-part című műsorát, ahol ágyban, párnák közt fognak lakni tyúkokkal azok az Aranypart-szereplők, akiknek addigra sikerül megcsináltatni rendesen a mellét.