A planking, a banking és a benga után újabb őrület ütötte fel a fejét, ráadásul igazi hazai találmányról van szó. A magyar fiatalok új kedvence az attiling, vagyis az attilázás.

Az ELTE Folklór Tanszékén még keresik az attilázás eredetét és pontos jelentését, annyi azonban már biztos, hogy semmilyen kapcsolatban nem áll az ákosozással. Az attilázás a plankolásból fejlődhetett ki, annak egyik fajtájának tekinthető, a jellegzetes fekvő pózt viszont mindenképpen síneken kell lefényképezni.

44 KOMMENT

  1. @ezazteee: az a “nempofázoltánolás”

    ez a kép kőbányán készült egy kínai giroszostól távozóban. a performansz egy szurikátát ábrázol, amint egy borsodi alacsonyfeszültségű konyhakertkerítésbe gabalyodva keresi az élet értelmét távol otthonától. a képen nem látszik, de tele van életörömmel, és játékossággal.
    (a folklór tanszék később átadta a tudományos kutatómunka eddigi eredményeit a pantomim szakirányosoknak)

  2. A kép tulajdonképpen egy lángoló naplementét akart ábrázolni pálmafákkal és vulkánkitöréssel, de a kitörés lökéshulláma meglökte Attila kezét és így véletlenül az előző lökéshullám kénes gőzeitől ájultan földön heverő turistát fényképezte le. Ez az attilázás.

  3. Tán egy hónapja feszített a gyagyás “jobbik” fele,hogy neki 17 Attilllája van!
    egyet beáldozhatna s ráfeküdhetne benne a Szegedi csühös elé,ALÁ!Addig az álllat elnök túr a szotyis zsákba,hátha megszabadul az igától……sokan áldanánk álllam alllapító Attilát!

  4. azééé ez már eléggé idejét múlt…..a magányos öngyilkos….monológja…képi illusztrációval…..
    ma már felnőtt egy határozott…an ..talpraesett…, tudatosan elhivatott….a jövőben bízni tudott volna, de nem sikerült neki..nemzedék, akik úgynevezett “kiterjesztett öngyilkosság” látványos problémamagoldó képlethez ragaszkodnak, avagy kinyírják az egész családjukat és végül magukat is.
    Hiába a fejlődés korunkban megállíthatatlanul terjed, terjeng, terjesztődik !

    ha-ha-haaa…

  5. @Sün‼: “Az Elhajlásvizsgáló Hivatal fiatal mérnöke a vonatok kanyarban történő elhajlásának kompenzálásán dolgozik, főnökei azonban folytonosan akadályozzák találmánya megvalósításában. A helyzet akkor fordul igazán komolyra, amikor a mérnök egy szerelmes éjszaka után elhatározza, hogy szakállt növeszt. ”
    Ereszd el a szakállamat! Magyar – vígjáték (1975)
    mozi premier: 1975.09.14.
    Rendező: Bacsó Péter

  6. “Hasselhoffozás:
    Nevelési módszer amivel feledékeny kollégáinkat rászoktathatjuk arra, hogy a számítógépüket lezárják amikor az asztal mellől felállnak. Nem lezárt számítógép támadási célpontként szolgálhat és tálcán kínálhatja a munkahelyi adatokat. A Hasselhoffozás (ige) során a le nem zárt számítógépen futó operációs rendszer asztalának hátterét változtatja meg egy szemfüles kolléga méghozzá egy olyan fényképre, amelyen David Hasselhofff látható meztelenül. Mikor a meghasselhoffozzott kolléga szembesül a tettel tudni fogja, hogy súlyos biztonsági rést hagyott maga után. A látvány serkenti az ingert (leginkább a hányingert), így a következő alkalommal hangos “Na most nem fogtok meghasselhoffozni” felkiáltás mellett hagyja el asztalát az áldozat. Ez biztos jele annak, hogy a nevelés sikerrel járt.”

  7. Remélem tudják ezek , hogy vonaton hogy működik a wc… Jó Attilázást 😀 Amúgy ezt az egész plankingolást (és annak utánzásait) hülyeségnek tartom… Azokat meg még hülyébbnek akik még ‘követik’ is…

  8. Nekem mondjuk herótom van ezektől az “őrületektől”. Lassan már minden árokbadőlő részegről pózt neveznek el 😀

    Amúgy leesett, miért nem fél, amilyen gyakran a villamos jár, simán kijózanodik addig…

  9. Az attilázás és az ákosozás olvastán, első megközelítésben a népnemzeti bárd imidzsét az öltözködési hagyománnyal összekapcsoló divatjelenségre asszociáltam.

  10. “ELTE Folklór Tanszékén még keresik az attilázás eredetét” – Pedig roppant egyszerű! Mifelénk ezt józsibácsi póznak ismerik. Csak egy kocsma előtt hagyott bicigli (sic!) kell hozzá és hogy az öreg Józsi bácsinak elegendő fröccsöt fizessenek aznap. Az ő produkciója a egy rókával több.