Az eddig nagyon jól működő kamionstopot románstoppal egészíti ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Az elmúlt hétvégék bizonyították, hogy nem elég a kamionosokat leállítani a normális közlekedés biztosításához, a románokat is blokkolni kell” – mondta Hajlatka Károly, szakértő.

Minden hétvégén kész vagyok! Mennek a belső sávban az olasz exportra kurvákat szállító 30 éves teherautók. 60-nal döcögő, duplautánfutós Atlassib emeletes buszokkal hozzák-viszik Spanyolba a krajovai bénákat, szüretelő rabszolgákat. Ez egyszerűen kész!” – mondta egy budapesti villanyszerelő.

A szabályozás értelmében pénteken 16 órakor a Magyarország határain belül tartózkodó összes románnak meg kell állnia ott, ahol éppen van! A románstop hétfőn 22 óráig, vagy inkább visszavonásig érvényes. Az autópályarendőrség fokozottan szűri az alamuszi spanyol rendszámos, alvó, bukaresti striciket és medveidomárokat.

Külön passzus hagy kivételt a hétvégére a Moszkva téren és a Népligetben magukat áruló román állampolgároknak, valamint az NB1-ben játszó 500 focistának.

14 KOMMENT

  1. Párizsiba zsebtolvajnak, saját fajtáját megbírságoló talján álrendőrnek, előtted az utcán ‘véletlenül’ talált aranynak látszó gyűrű elpasszollónak, döglött kutyát gazdag németnek kerítésen bedobónak, majd azt pénzért elvivőnek, kölköt távolsági busz csomagterében nagy táskába tevőnek, ott értéket összeszedőnek, etc…

  2. Sajnos a kollégám 2 éve egy elalvó román kisbusz miatt halt meg Győrnél. Éjjel a külső sávban pótkocsis teherautó 80-nal megy, ők a belső sávban. A teher mögül román kisbusz kivág ugyanilyen tempóval közvetlenül eléjük. Sajnos a sofőr félrerántotta a kormányt, és a román helyett a pótkocsi alá mentek. Az autóban ülő 3 ember meghalt. A román nem állt meg, egy szemtanú követte Tatabányáig, ahol a rendőrség kivette a sorból. Bocsánat fáradt voltam, volt a válasz.
    Szóval nem lenne hülyeség egy ilyen rendelet.

  3. A talpig becsületes, ám történelmi okokból ideiglenesen Romániában tartózkodó területeinknek a szőröstalpú, veszélyes medveidomároktól való megkülönböztetése céljából, a magyar állampolgár román autósok is kivételt képeznek. A magyar állampolgároknak ezért, a becsületességük azonosítása céljából, a román rendszám mellé fel kell ragasztaniuk a Nagy-Magyarország matricát.

  4. “Egy civil szervezet felhívására tegnap fehér karszalagos demonstrációval emlékeztettek a rendőrök és a felhíváshoz kapcsolódó gépkocsivezetők arra, hogy évről évre csökken ugyan a halálos kimenetelű balesetek száma Romániában, de az ország még mindig vezeti az európai baleseti statisztikákat.2011.08.11.” Ez a helyzet otthon, ezt exportálják.
    Egyszer az Erzsébet-hídon mentünk taxival, előttünk egy román kisbusz, ami hirtelen fékezett és visszafordult a hídon! Kis híja volt az ütközésnek. Mindig tudnak olyat produkálni, amire egyáltalán nem is számít senki.