A teáscsészéknél bukkantak helyi állatvédők a magára hagyott elefántborjúra, akit valószínűleg az anyja hagyott el.

Egyre gyakoribbak az elhagyott kölykök, amióta megindult a mesterséges megtermékenyítési program, valamint a fogságban szaporítás.” – mondta el Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Az állatok gyakran szégyellik, hogy nem kívánt terhességből születik gyermekük, de olyanra is volt példa, amikor egy tigris megpróbálta egy marhalábszárral agyonverni kölykét, csak azért, mert sajnálta tőle a helyet a kifutójában. Az sem kizárt azonban ebben az esetben, hogy az anya nem akarta megtéríteni az okozott kárt, és inkább a szülés után elmenekült.

A boltvezető szerint érthető a magatartása, hiszen csak a méhlepény megszülésével 12 000 000 forint kárt okozott az állat. A kritikus helyzet enyhítésére inkubátorok kihelyezését tervezik az illetékesek, ám egyelőre nem találtak olyan helyet, ahol elférne és a vadállatok is szabadon bejárhatnak.

5 KOMMENT

  1. Kénytelen vagyok cáfolni azokat a híreszteléseket, miszerint az állatkertbe való felvétel előtt a jelentkezőket vemhességi vizsgálatra hajtanák, mint a vágómarhákat. Alaptalan pánikkeltés továbbá az is, hogy ezentúl a vemhes szukákat azonnal ki lehetne hajítani a dögkútra. Ez ugyanis maximum embertelenség lenne, és nem állatság.