Ma délre az utolsó fesztiválozó is elhagyta a Hajógyári-szigetet. Ez alkalomból kérdezhették olvasóink egy röpke fél órán keresztül a fesztivál főszervezőjét.

Elég nagy a kupleráj. Mennyi ideig tart, amíg visszaállítanak mindent az eredeti állapotába? (L. Karolina, Sopron)
Egy-két nap. Ugyanis egy hajszálra megegyező szigetet készítettem a kínaiakkal, ami szerinte már szerdára ideér, ezt a telibeszart földdarabot meg felvontatjuk Amszterdamig, hadd ugráljanak rajta a raszták tovább. Ezzel a Greenpeace is ki van békülve, legalábbis a jövőre beígért hetijegyek után megnyugodtak. És ha már itt vagyunk, hadd cáfoljak meg minden olyan értesülést, hogy a mobilvécéket a Dunába ürítettük, a szemetet pedig elástuk. Ez nyilván hülyeség.

Mik voltak a legérdekesebb tárgyak, amiket a fesztiválozók idén hátrahagytak? (X. Ferdinánd, Madrid)
Még csak egy pár dologról tudok, de már azok is nagyon viccesek. A nagyszínpad előtt reggel találtak egy komplett lovardát, a sátras részen pedig több Jobbikos képviselő élethű viaszbábui lapultak. De persze most viccelek, senkinek semmi oka a pánikra, még a mérges kígyók miatt sem. 

Melyik volt a legkevésbé sikeres koncert? (K. Albert, Dunavarsány)
Természetesen a Prince-koncert sikerült a legkevésbé, de csak mert a koncert felében nem érte fel a mikrofont. Hadd nyugtassak meg mindenkit, hogy a megfelelő embereket már felelősségre vontuk, jövőre pedig bőségesen kárpótolni fogunk mindenkit, aki esetleg úgy érezte volna, hogy nem kapott eleget a pénzéért. Nem az H-bloxx lesz az, de még semmit sem mondhatok, természetesen.  

Milyen szokatlan dolgokat koboztak el? (Z. Linda, Mahacskala)
Volt egy hülye francia, aki a szülei pékségét akarta behozni, egy osztrák pedig az SS-es haverjait akarta átjuttatni a főkapun, a harmadik napon pedig Balázs Palit és több szintetizátoros háttérzenészt kellett elkoboznunk a VIP-jeggyel érkező Fásy Ádámtól. Ugyanitt mindenkit ki kell ábrándítanom, a drogról szóló híresztelések mindegyike hülyeség, az meg pláne, hogy attól volt olyan vidám hely a VIP-terasz.  

Volt valami nagyobb rendbontás, ami esetleg elkerülte a média figyelmét? (A. Frodó, Miskolc)
Ha arra célzol, hogy megint megjelent a Greenpeace a szeparéban a Costesban és lefoglalta az élő csimpánzokat, amiket aznap este szerettünk volna meglepetésként Andy Vajnának felszolgálni, hát hatalmasat tévedsz. Baromság.

Jövőre várható valami különlegesség? Ha már ilyen jól sikerült az idei. (F. Szilárd, Tiszakécske)
Nem akarok elkeseríteni senkit, de egyáltalán nem volt a Sziget olyan nagy siker, mint amekkorának kívülről tűnt. Jómagam épphogy hazáig meg tudtam tankolni belőle, ami azért elmond valamit. A jövőre gondolva éppen ezért vettük fel a szervezők közé Márta Istvánt, aki az összes művészetek völgyés tapasztalatával már most kijelentette: valószínűleg elmarad jövőre a Sziget.
 

6 KOMMENT

  1. gerendai egy coffos(!) rokker.
    csajom szerint csoffadt rokker.
    anyám szerint sosem volt rokker.
    szerintem megint jól járt, de a szomszéd hentes aszonta, hogy cép disznyósajtot tudna csináni az arcából.
    én erre szavazok.
    aranykedd van, vagy mi?

  2. 100 rongyot nyertem megint!MERT NEM MENTEM KI!
    Így is hallottam mindent a lakótelepen.Remélem nem marad el jövőre sem.
    Már hozzá szoktam ehhez a pénzhez.Nyugdíjasnak minden fillér számít!

  3. Tegnap paradicsomot vettem egy pijacon, és mellettem egy jómunkásember kommunikált a másikkal (szó szerint idézem); “A kurva isten bassza meg az összes szigetest, én éjfélig dolgoztam aztán mentem volna dögleni, de ezektől meg a hangzavartól nem lehetett!”

    A véleménynyilvánítás érdemi részével tökéletesen egyetértek, engem cseszettül nem érdekel, hogy ők fesztiváloznak, én nem akarom hallgatni.