De új olimpiai sportok megjelenéséről is tárgyal a NOB, így kukadobálás, 100 méteres síkképernyős futás, és gátlopás is műsorra kerülhet.

A londoni szervezőbizottság kérelemmel fordult a NOB-hoz, hogy sürgősséggel új sportágakat vegyenek fel a londoni olimpiai programjába. Az angol versenyzők feltehetően jól szerepelnének a javasoltak között szereplő kukadobálásban, amiben az afgánok és palesztinok lehetnek a britek kihívói.

Szintén olimpiai sportág lehet Londonban a 100 méteres síkképernyős futás, a kötött fogású bilincselés és a 400 méteres férfi pénzváltó. A síkképernyős futás váltójában a tévé mellett a távirányítót is tovább kell adnia következő versenyzőnek, ám a pontos váltást nehezíti majd a kötelező símaszk viselet, amiben nem lehet majd tudni, hogy ki is van a csapatukban.

Izgalmas lehet a vizi sportok között a megúszás számainak megjelenése, amiben mind a versenyzőknek, mind a rendőröknek utcai viseletben kell teljesíteniük a távokat. A londoni szervezők szorgalmazzák a baseball olimpiai szabályainak könnyítését, hogy azt 2012-ben labda és pálya nélkül is lehessen játszani. Érdekes kezdemémnyezés a nyári olimpia programjai közé felvenni a sílövészetet, különösen, hogy éles lőszerrel és rendőrnek öltözött síelőkre lehetne lőni.

Az olimpia nyitóünnepségét is újragondolták a szervezők, így várhatóan molotov-koktéllal gyújtják be a megbékélést szimbolizáló olimpiai lángot, és csak ezután verik a rendőrök 8 napon túl gyógyulóra a gyújtogató sportolót. A nyitóünnepségen élőképeket is ltáhatunk majd, főleg a BBC haditudósítóinak közvetítésében.

15 KOMMENT

  1. @hallari: Ez olyan, mint amikor Biff próbálgatja a tengeralattjárós poént valamelyik Vissza a jövőbe filmben, de vészkijárat helyett mindig ablak jut az eszébe.

    Nem rövidtávú, hanem fedettpályás, ha már klasszikust idézel.