Folytatjuk legnagyobb ínyenceknek szóló borajánló sorozatunkat, de panelprolik és kannásbor-függők is elolvashatják. Csak nem fogják érteni.

 

Boszomváry Bozsolé Cuveé

Tetszetős algás zöld társítás, médium-tekerősen hanyatló, lehányt mohával, savas petrencével, puncsos salakkal. Kár, hogy a háttérben megjelenik egy duzzogó dülmirigy, ami kajánul megtöri a domestosok kórusának harmóniáját. Gyomorsavval keverve a szekundér kóstolás már igazán maszkulin, szinte lándzsásan ketrecharcos. Kiváló társ egy válás, vagy tőzsdei kudarc után, illetve az iPhone-unk garanciális cseréjét megelőzően. Fitos kis szörnyeteg!

 

Szórványos Collection – Habzó Primus 2011.

Herékben kószáló textúrájú balzsamos arcátlanság! Talán ez a legtalálóbb! Nem! Mondjuk ki: haramia-dezsavü! Ez a lapaji szőlőfürtökből tákolt barokk-kentaur mind az öt maligános patájával a teljes bebaszás mocsarába tapos. Míg mások szerint habkönnyű utazótárs Dél Afrika harmatos pampáinak lámaköpetes tisztásaira. Színei a gennysárga – abszintzöld skálán dudorásznak. Lassan kitárulkozó ízvilág, amit torontáli, WD40, janicsármazsola, és egy kis B. Tóth László kísér bakeliten.

 

Olivér Villa – 2012-es Korai Szürcsölés

Egy igazi csábító. Olyan, mintha Hajdú Péter sármja találkozna Gesztesi Károly levetkőzhetetlen taplóságával, valódi műremek. Tartalmas tétel, mint egy 100 oldalas epigramma. Mégsem émelyít, csak háromsoronként.A szájban viszont szegényesen reszeli nyelvünk barázdáit a sok terpentin. Sűrített tejjel idegesítő tétellé metamorfózálódásodik, vagy valami ilyesmi. Túl röviden röcögnek zamat-bonbonjai, grízessége zavaróan hat verbunkos hallgatása közben. Lakógyűléshez kimondottan alkalmas.

 

Augusztusi Hamvasztós Királyleányka – Egerecsehi, Ravatal-dűlő

Ennek a tételnek már a neve is cseng a felszabadult vidámságtól. Egy igazi easy listening. Amikor a nedűre nézek, egyszerre hallom a Grease fináléját, és a Wakakwakát hárfán. A rosszmájú kritikusok tannintemetőként értékelik, ami nem igaz. Engem ízvilágában és hangulatában egy szeméttelepre szemerkélő savas esőre emlékeztet, ami kecsesen hinti bársonyos cseppjeit a veszélyes hulladékkal keveredő használt művégtagokra. Pazar! Az ára felbassza az ideget, de higgyék el: egyáltalán nem éri meg! 

5 KOMMENT

  1. Műanyag belű új evolúciós alkeszok mindezt könnyedén túlélik.De orbániábann bekövetkező kataklizmát senki nem fogja túlélni.Kivéve az akasztós kőért ki továbbra is vedel mindenki szeme láttára.

  2. A Boszomváry Bozsolé Cuveé-t szívesen megszottyasztanám , de csak akkor, ha nincs más hímtag a közelben, ellenkező esetben bársonyos sorry, különösen nem tudnám élvezni szőrősmellű macho-k kereszttűzében, de Angelina Jolieval együtt fogyasztanám magamat.

    Szórványos Collection – Habzó Primus 2011.-kóstóltam, és igaz, hererázó!
    Kóstolásra olyan, mint amikor kólás Hubertust iszol korsóból, egy húzásra – szóval finom melegség járja át a fogyasztó szervezetét, de kultúráltan.

    Olivér Villa – 2012-es Korai Szürcsölés – Szót nem érdemelne, de egy nagydarab bunkó Don Juan, és ettől finom.
    Olvassuk az ízeket – de minek, gondoljuk magukban, pedig – közben élvezzük.

    Augusztusi Hamvasztós Királyleányka – Egerecsehi, Ravatal-dűlő
    Magasabb rangú emberek temetésén szokták fogyasztani, de ott is szódával.
    Enyhén savas, föld vagy hamu íz társul a tölgyfaágyon érlelt ízhez.