A KDNP nyomására munkavállaló-barátabbá válhat az új Munka-törvénykönyve, csak indokolt esetben lehet kínozni a kismamákat és csak középvezetői szintnél magasabb beosztásban jár az első éjszaka joga.


„Voltak eltúlzott passzusok a tervezetben, de reméljük, sikerült ésszerű kompromisszumot kialakítanunk a munkáltatók számára.”
– mondta el Semjén Zsolt. A tervezet szerint ezután csak a vezető tisztségviselők vagy a tulajdonosok dohányozhatnak a munkahelyen, és a munkavállalókat nagyobb vadászatokra hajtóként is ki lehet rendelni, a KDNP javaslatára, szerencsére, csak indokolt esetben.

A napi 12 órás munkaidőbe ezután beleszámít az ebédszünet is, amit szintén komoly sikerként könyvelhetnek el a kereszténydemokraták, ezen kívül a melegeket csak akkor lehet megkülönböztetni, ha zavarják magatartásukkal vagy öltözködésükkel a munkavégzést. 50 év felettiek kirúgásakor kötelező lesz egy legalább 55.000 forint költségvetésű búcsúparty, valamint egy kis műsor, amelyet a regionálisan illetékes munkaügyi hivatal hagy jóvá vagy segít ötletekkel.

A felmondást sem lesz elegendő szóban indokolni, abban az esetben, ha a munkavállaló legalább 30 éves munkaviszonnyal rendelkezik, terhes és betegszabadságon van. Az előbbi konjunktív feltételeket is a párt frakciója vívta ki, a közlemény szerint. Cserébe viszont bekerül a reggeli ima minden munkahelyen, továbbá az, hogy az ateistáknak dolgozniuk kell az egyházi ünnepeken, ugyanez vonatkozik a zsidókra, mohamedánokra és más olyan felekezetekre, akik nem, vagy nem jól ünnepelnek karácsonykor, húsvétkor vagy pünkösd napján.

 

24 KOMMENT

  1. dojcstompika meg nagyon szomorú, hiába hegyezte a f@szát, mint a fityisz első számű tenyészhímje. Mennyi zabigyereket tudott volna csinálni.
    Így kénytelen lesz továbbta is a faszbukon nyilvánosan szellemi onanizációt elkövetni…
    A hajtóvadászatra egyelőre csak a nyugdíjasoknak lesz kötelező kivonulni hajtóként, szigorúan a közmunkaprogram keretében, fizetés nélkül. Aki túléli, az nyer. Ha meg nem éli túl, akkor a kormány nyer, kevesebb nyugdíjat kell fizetni. ( Gyengébbek kedvéért : azért hajtóvadászat, mert a hajtókra vadásznak ! )
    Tömjénzsolt a duplacsövű elöltöltőjével itt éli ki a védett madarak miatti frusztrációját…

  2. A pontosság kedvéért hozzá kell tenni Semjén Zsolt azon javaslatát is, hogy azon munkavállalók, akik nem hajlandók politikai vagy vallási okokból hajtóként közreműködni énekesmadár-vadászatokon, azok repülnek.

  3. Tudom, demagógija, meg ilyenek, de azért megkérdezném: Vezető politikusaink, akik büszkén védik a munkaerő-piacot a munkavállalók sanyargatásának lehetővé tételével, hány másodpercet dolgoztak eddigi életükben alkalmazottként?

    “Az orvostudomány legutóbbi kutatásai bebizonyították, hogy az ember akár három (3) évig is képes elviselni azt a fájdalmat, amit más érez.” (Szurcsik József)

  4. Be kellett volna venni a munkatörvénykönyvébe, hogy
    a dolgozó útlevelét és egyéb papírjait, telefonját, pénzét, ruháját – a cég elzárja. Régi, jól bevált módszer az iparban.

  5. @Aszongyaja Zanyósom: “A képviselői jogállás nem munkavégzésre irányuló jogviszony”.

    Ez az Országgyűlés Hivatalának hivatalos nyilatkozata. Innentől ne keress olyasmit ott, ahol nincs!
    Ha a csóró paraszt elhitte, hogy majd milliomos vállalkozók az ő érdekeit fogják képviselni, akkor megint nem lehet több kérdés:(

  6. Agyatlan fasztalan pöcsfejű madárgyilkos.Soha nem lesz szürke eminenciás.A munka világát csak szóban ismeri.Alfának egyáltalán nem nevezhető Fürj verje abba aki ráadta a kis inget.

  7. @peetmaster: Ölülni, hogy magyal balátok is megtapasztal a nagy Cina győztes hétköznapjai. Sokat küzdött miénk kolmány is, míg megtalálta a megfelelő szabályozó eszköz a túlnépesedés ellen. Ez most végle Olbán kolmány is sikelül!

  8. Mégis lesz első éjszaka joga!
    Az athallo.hn szerint a foglalkozáspolitikusok titokban azt javasolják, hogy az alkalmazottak szabadon gyakorolhassák a felvételüket követő első éjszaka jogát vezetőiken, azok nemére, korára, pártállására tekintet nélkül, akár csoportosan is. A kormány hajlik a javaslat elfogadására, de azzal a kiegészítéssel, hogy ez az új személyes jog visszamenőlegesen megilletné a régi dolgozókat is, s gyakorlásához sosem fűződne családjogi következmény. Meggyónása se lenne kötelező.

    A módszer fölöttébb exportképes, mert a Jakab Andor Törvény (JAT) numeratizálása neutralizálná a frankot és kolonizálhatnánk Svájcot.