A ’80-as évek kedvenc szexuális játékát ma már csak illegálisan űzhetik a magyarok, hiszen a Warner stúdió levédette a jogokat. Ennek ellenére a Batman-bumeráng továbbra is népszerű maradt underground, vagyis bányász szexuális körökben.

A formációt homo, hetero és bi párok is kipróbálhatják, de fontos a felek között meglévő viszonylag nagy magasságkülönbség, a kék szemű fél javára. A pózhoz csak két kellék szükséges: egy gyászlobogó (helyettesíthető sötét színű gyöngyfüggönnyel is), amelyet az egyik fél palástként a nyakába köt, valamint egy nagyobb, ferdén szeletelt, és denevér formájúra rágott párizsi karika, amit csónaklakkal kell kikeményíteni, ezt kell majd a szexjáték közben a másik félnek nemi szervével elkapnia, majd azt ott tartva (szorítva vagy egyensúlyozva) felolvasnia egy részt Elek Dénes: Nógrádi bányászok a Niagara-vízesés festménye előtt című könyvéből, miközben partnere érintésvédelmileg ellenőriz  néhány ottfelejtett csákányt.

A póznak számtalan nehezített verziója is létezik, azt viszont máig nem fejtették meg, hogy miért csak a bányászok kedvelik, de valószínűleg Batman-barlangjához lehet köze. Ajka környékén mozgó csillében csinálják, míg Komlón a szájban tartott izzó tojásbrikettekkel adnak gátmasszázst egymásnak egy-egy dobás után (ez a hírhedt vájár 69). A legegyedibb valószínűleg az ózdi verzió, ahol sem palástot, sem bumerángot nem használnak hozzá, csak légkalapácsot, és a Mici Mackóból olvasnak fel egymásnak, visszafelé.

2 KOMMENT