Egervári Sándor és a magyar delegáció nemrég tért haza Rio de Janeiró-i labda­rúgó-világbajnoki sorsolásról. Az esélyekről kérdeztük a szövetségi kapitányt.

Úgy tudjuk, hogy két napot voltak kint. Hogy telt az első napjuk?
Már a repülőn előkerült a pálesz, gondoltuk, kicsit rámelegítünk a dolgokra, mégse legyen ilyen feszült az egész hangulat. Aztán volt egy pillanat, amikor a Tibi elkezdte fogdosni a tarkóját, meg üvöltözött, hogy „Pincér!”, ott már tudtam, hogy elő kellett volna vennem a videokamerát.

Milyen élmény volt ott lenni a sorsoláson?
Az elején vicces volt, mert azt kerestük, hol lehet tombolát venni. Aztán mondták, hogy a kalapok nem azért vannak, erre a Tibi fogta és a fejére rakta az egyiket, meg kinyomott a Facebookra egy képet, hogyaszondja „Mint egy úr Rióban.”. A biztonságiak kivezették, azóta nem láttuk, kicsit aggódom is miatta. Ha olvassa ezt, hívjon fel.

Mi volt az első gondolata, amikor meglátta a kész csoportot?
A csöcsök. Olyan kannákat láttunk, és itt nem ám ilyen fekete H&M topokban meg rövidnadrágban járnak a nők, ha forróság van, hanem tangában. Tangában! Alig vártam, hogy kijussunk az utcára, a sorsolás tiszta szalámifesztivál kezdett már lenni.

Látott-hallott valami emlékezetes reakciót a többi ország képviselőitől?
Amikor elhangzott a nevünk, meg hogy a hollandokkal vagyunk egy csoportban, mindenki hangosan röhögött. Igazából én is, de csak azért, mert egy kicsit sok muay thai-t ittam, vagy mi volt a neve. Aztán amikor összeverekedtünk a románokkal, akkor már látszott, hogy nem lesz egyszerű az este. De szerencsére előkerült a vodka, és megint barátok voltunk.

Mire lát reális esélyt?
Fejfájásra, az biztos volt már akkor is, még most is érzem. A focival kapcsolatban meg matematikai esélyt még látok arra, hogy kijussunk, de igazából én már voltam, hoztam haza duty free cuccokat, szóval a fiúknak voltaképpen mindegy.

Lesz-e valami változás a csapatban a vb-selejtező meccsekre? Taktika vagy esetleges személycserék?
Ha őszinte lehetek, szerintem Andorrának ki kéne cserélni a zászlóját. Rohadtul idegesítő, hogy mindig meg akarom dobálni őket. Meg már régóta szeretném, ha Görbicz Anita játszana a válogatottban, na őt oktatnám. Szakmailag, persze. 

3 KOMMENT