Akár több millió Szudán is létrejöhet Afrikában, mivel a nemzeti konfliktusok miatt szinte lehetetlen megfelelő megoldást találni. George Clooney Nespressóval kínálta a helyieket.

A népirtás, polgárháború és Dél-Szudán létrejötte sem tett pontot szakértők szerint a szudáni konfliktusra. „Annyi feszültség gyűlt fel a térségben, hogy úttörő megoldásként minden állampolgár saját országot kaphat.” – fejtette ki az ENSZ egyik illetékese. A tervet George Clooney dolgozta ki, aki a Nespressót értékesíteni érkezett az országba, amelynek új szlogenje a "Feketék is szeretik a feketét".

Dél-Szudán példáját számos más ország is követheti, így például elképzelhető, hogy Észak-Korea, Kelet-Észak-Koreára és nyugat-Észak-Koreára bomlik, de az sem kizárt, hogy Egyiptom Egyip és Tom néven folytatja tovább pályafutását. George Clooney szerint mindenkinek joga van az autonómiára, a Nespresso segítségével, hiszen egy kávé kitisztítja a fejet.

Megkerestük az ENSZ olyan illetékesét is, aki nem Nespressóval a kezében nyilatkozott a kérdésről, miszerint nem látja-e valószínűnek, hogy a kávé- és életérzés forgalmazó cég álla a nemzeti önrendelkezés radikális elterjedése mögött, de ő nem kívánta kommentálni az esetet.

2 KOMMENT