A FIFA döntött: Gaál Gyöngyi soha többé nem vezethet olyan mérkőzést, ahol legalább két színes bőrű játékos szerepel egyszerre a pályán.

A női labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, Ausztrália – Egyenlítői-Guinea meccsén óriási hibát elkövető magyar bírónő nem fellebbezett.
 
Negyed óráig bírtam, de utána egyszerűen összefolyt a sok néger a szemem előtt. Én Ajkán nőttem fel, ott a hazafelé menő szénporos bányászokat is mindig összekevertem. Minden nap mástól kértem zsebpénzt. Ne haragudjanak, kérem!” – mondta Gaál, majd a lábujjaival szorított mikrofont visszarúgta a német sajtófőnöknek.
 
Mivel egy kiforrott, a sportban nagyon jártas szakemberről van szó, ezért nem kell teljesen visszavonulnia. Hazai szinten marad a női futball-bajnokságnál, nemzetközileg pedig kézilabda, curling és ketrecharc versenyeken fog bíráskodni, ha ott nem szerepelnek afro-európai, vagy afro-skandináv sportolók.
 
Az enyhén másnapos Puhl Sándor szigorúnak, de igazságosnak tartja a döntést: „Ja, ja, ’94-ben én is sajnáltam szegény néger brazilokat, hogy kikaptak…, már ha jól emlékszem.

24 KOMMENT

  1. „nemzetközileg pedig kézilabda, curling és ketrecharc”
    Ha megpróbálná a F1-ben a bíráskodást, és Hamilton lenne elöl, a többiek pedig üldöznék, akkor mit ítélne?

  2. @getva: Úgy látom a poén érdekében mellőzted az utána nézést.
    Nem tartozik az általános műveltséghez, de timföldet gyártották Ajkán, ami bauxitból készült, amit Halimbán, Nyirádon stb. bányásztak. Ajkán szénbányászat volt, Jókai-bányán, Csinger-bányán, ahol a készletek a ’70-es évek végén elfogytak, a bányák bezártak.

    Alligátor irrigátor: tiszteltetem a papádat!