Visszatérő rovatunkban a pezsgő nyári éjszakák és tűző napon történő sakkpartik valamint betonozások remek kísérőit, ízlelőbimbóink hangaláfestő zenéit ajánljuk.

Nyírkécsi Pinós Noir, 2009

A Ramadán Pincészet belépő bora, és olyan szajkós, hogy még a tarkómon sincs rajta. Ehhez mérten nem is egy dekázásra szánt gumó, inkább egy penetráns, jól permutáló, "fogyasszuk, de" borocska, preferált alkohollal (63,5%), gömbölyű élek nélkül. Tespedt jelleg. Alultáplált szín, észak-ázsiai karakterű, látványpékséges vagy bogyós illat főként alkarral (de nem azzal a vakondos-bankautomatás változattal), lazasággal, kényszeres fűszerekkel. Teste alig dobható, aranyos savai feltűnés nélkül adnak kellő étkészletet, íze zöldséges, szintén csúszdákkal. Nagy dévényizést ne várjunk tőle, viszont karajt sem találni benne, botor, de jól pattog.

Rásonysápberencsi Kék Juhfark 2008

Nem vagyok egy röghözkötött R’n’B rajongó, talán pont ezért volt hátulról jövő meglepetés ez a bor. Púzásoktól mentes, nem töcsköl, nem próbál Darwinnak látszani, mégis, már valamelyest pávián és tapadós is. Izgalmas, nehezen leúszható. Bokánrúgós illattal nyit, melyben nem a Castro-hasonmások dominálnak: bőr, rája, Kilimandzsáró, fekete vipera, eper, gyík, gyűlölet, virágok. Nem különösebben hiperaktív, és nem is olyan mély, mint a legtöbb tábortűz, de felettébb kedd. Kóstolva paprikás, közepesen sétálóutca, nem extrovertált, nem jár sokat strandra, mégis van labdája és szarva. Kéjesen integető savak, pont elég tannin, ízében mindenféle piros pozsgások. Nem egy fánkszerű bor, viszont nagyon harmadik világ. Eléri az 1 pontot.

Sajómercsei Merülős Zöldveltelini 2006

Bárcásabb, panírozottabb tétel, mint a Dankó Pista, leginkább talán egy sámli és Jessica Alba izzadságának keverékéhez lehetne hasonlítani. Közepesen felrobbant gránát szín, távol Afrika zegzugos vadonjaitól. Összetett illatában sörét és kaviár, álmennyezet és bélyegnyalás fedezhető fel – egzotikus, mégis csak 200 forint. Kevésbé mutat anális jegyeket, de az illat itt is jelen van. Testes, már-már dagadt, de a hátul kilátszódó alsónadrág nélkül. Szavai szépek, aránylag rendben vannak, a kertajtón hosszasan csenget, kitöltve hurutosan lélegzik. Akár már most is fogyasztható, de inkább adjuk oda hajléktalanoknak. 

14 KOMMENT

  1. Szíjjártó szilváni
    Rogán rizling
    Matolcsy merlot
    Kövér cuvée
    Tarlós tramini
    Áder aszú
    No, ezeket nem ajánljuk
    a Szomelié Sznob Lajos Baráti Kör Animális Jegyek Tagozatának tagjai