Internetet találtak egy kínai férfi végbelében az Észak-koreai hatóságok. Az ázsiai országba DVD-n próbálták becsempészni a világhálót.

Akár nyolc évet is kaphat felakasztva és lefejezve az a kínai férfi, akit szombaton kapcsoltak le az észak-koreai nem annyira titkos szolgálat emberei. A férfi a végbelében próbált becsempészni 32 db DVD-t, amelyekre az internet egy részét másolta fel.

A koreai hatóságok a nyomozás során egy nyolctagú bandát lepleztek le, akik DVD-kölcsönző fedőtevékenység alatt háromszázötven DVD-re rúgó internet-gyűjteményüket adták bérbe.

Észak-Koreában nemcsak az internetezést büntetik, de azt is, ha valakinek böngészőprogramja van, vagy csak be van kapcsolva a tűzfala. A Windows-frissítéseket a postás hozza, a Facebook-ot pedig egy országos disztribútortól igényelhetnek album formájában, melybe börzéken gyűjtik a személyigazolvány-képeket.

A mostani fogásnak azért örülnek az észak-koreai hatóságok, mert a lefoglalt háromszázötven DVD újraírható, így a hivatali napon minden dolgozót megajándékozhatnak egy ABBA-koncertfilmmel.

51 KOMMENT

  1. ” Az ázsiai országba DVD-n próbálták a világhálót.” öö… akkor ez most ez egy színházi hír (egy kis nyelvtani hibával), vagy tényleg nincs vége a mondatnak? 🙂

  2. “A férfi a végbelében próbált becsempészni 32 db DVD-t, amelyekre az
    internet egy részét másolta fel.”
    Egy kínai nem is tudta volna az egész internetet felmásolni. Másrészt hülye, mert ha kihagyja a pornót egyre is ráfért volna a lényeg.

  3. Annyira nem is írtok hüyleséget, mégha a fiatalok nem is tudják miről van szó. Az első magyar internetes próbálkozások az ABCD néven futottak, és nevéből adódóan CD-romon terjesztették. Mivel Netje még senkinek nem volt így lehetett magát az internetes kultúrát megmutatni, kipróbálni. Ez még a 1995 előtt volt, mielőtt auz Internetto elindult volna (az ABCD-s csapatból nőtte ki magát az Internetto).

  4. Fordítási gondok következtében Észak Korea az internetet jelenleg nemzetközi vizeken folytatott halászati tevékenységre használja. A Mbyte és a Protocol szó helyes fordítását már megtalálták (참치 és 상어), de még keresik a WTF, OMG, LOL és hasonló hárombetűs élőlények koreai nevét. Aki tud segíteni, jelentkezzen két napi hideg élelemmel és tisztasági csomaggal a legközelebbi észak-koreai nagykövetségen.

  5. @tobias2:
    „jelentkezzen két napi hideg élelemmel”
    Nem négy hónapra megy, és különben is….. ,
    egy hét múlva akasztás /ha nem gyanúsítják hazaárulással/.
    Akkor két hét a rituális kínzások miatt. /Barátok közt nézés DVD-ről/

  6. Háááát,végbélméretben is kína az első!
    Már tudom miért preferálja Kedves Vezérünk a kínai kapcsolatot!
    (Csak rá ne szoruljon a sok dvd a nyelvére)

  7. Segítsen már valaki,ez a blog mivel érdemli ki a címlapot (amennyiben ez érdem), és a blogíró mit érez,mikor összeförmed egy-egy ilyen sza..t, hogy mondjuk “most jól odatettem,megcsináltam,író vagyok”? Vannak dolgok,amiket tényleg képtelen vagyok felfogni.

  8. @tengier1: TELJESEN IGAZAD van !? No,de ha a járdán szart látsz,akkor is neki állsz s szagolod,morzsolod s morgolódsz……….nos ha jól esik tedd azt,ezt.Úgy sem sokáig tehetjük,amit szeretünk.Ha egyáltalán nem tetszik,akkor minek “beszélsz ” bele ,ez nem telefon!

  9. @venszivar: mennyire jó felfogás, kb az a hülye aki olvassa, analógia,az a hibás aki észreveszi,hogy szemetelnek, a nő a hibás,ha inzultálják stb. Olvasgatok,beleakadok, legyen már jogom kinyilvánítani a nemtetszésem. Köszönöm.

  10. Álhírportál, micsoda fantázia, baromságokat írok,ezért olvasnak. Gratula. Amúgy meg nem kell ide médiahatóság,egyik kommentelő szabályozza a másikat. Véleményt írtam,nekemestek páran. Liberalizmus az,hogy nekem mindent szabad,a többieknek kuss.

  11. Az a baj,hogy hogy én tényleg meg szeretném érteni,nicsenek előítéleteim,sem egyáb kifogásolható tulajdonságom,szimplám érteni szeretném. Ez vmi abszurd humor? Vagy másra kellene figyelnem,esetleg iróniát keresnem,finom bújtatott összefüggéseket? Segítsetek már,ahelyett,hogy lefikáztok.

  12. @kvadrillio: Ez tényleg komoly magyarázat volt. Köszönöm,most már értem,miért vicces,ha mindent összepakolok,ami ellentétes értelmű,és leírom. Talán a Sas kabarét is ezért nem értem. Mea culpa. Köszönöm intelligens segítséged.

  13. Látom szép kis vita kerekedett…

    Nos, álhírportált úgy olvas az ember, mint Rejtő Jenőt. Az igaz volt?
    Röhögni akarunk – a nem túl vidám – magyar valóságban.
    A léleknek is szüksége van kikötőre, pihenőre. Volt itt, hogy naon’ jól sikerált’, folt’ h. kevésbé…
    +kérdőjelezni is jog, de minek?

    A 14 karátos autó / Öreg halász és a tenger nem ugyanaz a történet. Passz.

    Avagy a testvérpár:
    Alexandriai négyes / Családom és egyéb állatfajták.

    Melliket’ dobjuk tűzbe egy forradalmi napon, ha égetni akarunk?

    Más hangulatban olvasom mindeniket! (Mindeniket, hogy irodalmi, avagy fasza, kiművelt, választékos, ha úgy tetszik irodalmi stílusom légyen)

  14. Ha az internetet DVD-re vesszük, ennek ténye megjelenik az interneten, amit újra DVD-re kell venni, ami ismét megjelenik az interneten, amit újra DVD-re kell venni, ami ismét megjelenik az interneten, amit újra DVD-re kell venni, ami ismét megjelenik az interneten, amit újra DVD-re kell venni, ami ismét megjelenik az interneten, amit újra DVD-re kell venni, ami ismét megjelenik az interneten, amit újra DVD-re kell venni, a i is ét egjelenik az interneten, a it újra DVD-re kell venni, a i is t gj l nik az intern t n, a it újra DVD-r k ll v nni, , i is t gj l nik z intern t n, it újr DVD-r k ll v nni, h hr 5 # %!””, * (, <elfogyott a hely az interneten>

  15. A szomorú az az egészben hogy ha valaki tényleg egy olyan boltot csinálna ami valós külföldi híreket terjeszt akármiféle formátumba azt É-koreában valószínűleg felakasztanák felnégyelnék majd 500 évre munkatáborba küldenék.

  16. amikor Magyarországon elkezdett terjedni a net, akkor az egész net ráfért 1 cd-re, plusz 1 cd-re a pornó. Ez azt jelenti, hogy az internet nagy valószínűséggel nem felel meg a Moore törvényben megfogalmazott elvárásoknak, hiszen ez esetben kb 52ezer DVD a teljes internet. Viszont ez esetben 32 dvd nem mondható, hogy túl nagy része lenne a netnek, így nem is került volna be a hírekbe. Azaz nagy valószínűséggel a net most ráfér 100-200 dvd-re, amivel magyarázható a fenti hír komolysága és társadalomra való veszélyességének negysága…

  17. @Tonohaver: Köszönöm szépen, Tonohaver! Ha nem láttad volna a Sándor-palotából küldött híremet a tegnapi Névnapban, itt küldöm ismét, neked:

    A Sándor-palota liftkezelőjét fel fügeszteték álásából, mert
    menetrendet fügesztet ki a liftben és csak aszerint volt hajlandó
    fuvarozni az amerikai nagykövetet, aki azért érkezet, hogy országa
    nevében tiltakozását fejeze ki az 1806-os álapotokat lehető
    legalaposaban tükröző álapotában teljesen helyre álítot palota
    potyantós latrinájában uralkodó körülmények miat.

  18. Mai hír: “Egy másodfokú ítélet szerint a fórum bejegyzésért a lap szerkesztősége is felel.”

    Így persze már érthető, miért példálózik — mit példálózik: egyenesen flörtöl — a Hírcsárda az észak-koreai internettel!

    EZT hívják kölcsönösen gyümölcsöző együttműködésnek: Észak-Korea hírektől elzárt társadalma végre igazi álhírekhez jut, a Hírcsárda szerkesztőségének eddig tövig rágott körmei pedig végre önmegvalósulhatnak és a szerkesztők abbahagyhatják a Nemaggodeum szedését.

  19. Legújabb értesüléseink szerint Hemingway öngyilkossága csak fedősztori volt. Valójában Ernő Észak-Koreába utazott bratyizni az ottani vezetőkkel, és “Jam Tomorrow” (magyar fordításban Zsíroskenyér kétéves előjegyzésre) c. regényével óriási sikert aratott azon észak-koreai olvasók körében, akiknek az éhség és a kötelező pártolvasmányok mellett még jutott idejük szépirodalomra. Észak-Koreából kiszivárgott értesülések szerint még ma is él, ha meg nem halt.