A kormány bejelentette: 2012-re megoldódik a munkanélküliség. 18 millió új munkahelyet teremtenek úgy, hogy a régiek is megmaradnak.

„Minden határon túli magyarra, és nagyon sok nem magyarra is szükség lesz” – mondta el Orbán Viktor tegnapi sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették: 2012-re a kormány 18 millió új munkahelyet teremt a már meglévő munkahelyek mellé. Ez azt jelenti, hogy mind a 15 millió határon innen és túl élő magyarnak, kisgyermeknek és nyugdíjasnak lesz legalább egy munkahelye.

A kormány ugyanis megállapodást kötött Szlovákiával és Németországgal, hogy a magyar munkanélkülieket szlovák és német cégekbe jelentik majd be, és ha akarják, maguk után fizethetik a járulékokat, hogy papíron rendben legyen minden. A 18 millió legális munkahely mellé a kormány igyekszik legalább 6 millió fekete munkahelyet is teremteni, ahol kitermelhetik a minimálbér járulékait.

A Kínával múlt héten kötött megállapodásunk értelmében pedig ezek a cégek Kínától vehetik az áfás számlát nagy tételben, kedvező feltételek mellett.

14 KOMMENT

  1. A Kínával múlt héten kötött megállapodásunk értelmében Kína Gyurcsány-klónokkal árasztja el a fejlett országokat, majd elhárításukra a Magyarországon bevált kétharmados megoldást kínálja, szerződésenként egyharmados jutalékkal Magyarországnak. Mivel Kína a számlagyárak miatt eleve számol a NATO csapások lehetőségével, a klónok miatti eszkaláció nem nyugtalanítja különösebben.

    “Az elmúlt években nagy tömegben szállítottunk a NATO országoknak olcsó szerszámokat, amelyek idővel nullára csökkentik fegyverrendszereik hadrafoghatóságát” — nyilatkozta tudósítónknak Csa-Ta Zai, a kínai honvédelmi minisztérium szóvivője. “Ezek hatása már a jelenlegi líbiai kampányban is érezhető, de a számítógépes rendszerekben még csak ezután jön a Java” — tette hozzá.

  2. Politikai tanácsadó cégek kimutatták, hogy az átlag magyar munkaidejének 60%-át kávé-, cigi- és pisiszünettel tölti, 30%-ában úgy tesz, mintha dolgozna, és csupán 10%-ában végez munkát. Így akár 2-3 munkahelynyi feladatot is el tud látni bárki egy munkaidőben. Mivel a tisztelt kormány a jelentés kézhezvételekor már a 9 és feledik százaléknál járt, 18 millió új munkahely létrehozását látták egyedüli, legnemzetmentőbb megoldásnak. Schmitt Pál egy tével írta alá a döntésról szóló dokumentumot, majd WC-re sietett. (Lévén álamfőnek lenni napi 24 órás elfoglaltság – a multitaszking 2012-es bevezetéséig – 14 óra 24 percet minden nap ott kell töltenie.)

  3. Na most már nyugodt vagyok mert.A negyven év dolgos munka után amit elvesz /vagy rábeszélésre bedobat,velem a közösbe.Lesz megélhetésem.Lassan neki is fogok az edzésekhez.Így könnyebben visszatalálok a munka,világába.

  4. És azt nem lehetne, hogy én ne csak a járulékokat, de pénzt is fizessek azért hogy oda lehetek bejelentve ahova?
    Amúgy nem is értem, hogy alakult ki az, hogy épp a munkaadó fizeti a fizetést? Mint tudjuk a munka nemesít, meg amúgy is unatkoznánk itthon, szerintem ideje lenne felülvizsgálni a munkajogi szabályokat, és végre helyére tenni a dolgokat. Fizessen a munkavállaló azért, hogy dolgozhat.

  5. Tavaly még csak egymilliót ígértek, és lett belőle a valóságban mínusz százezer körül. Majdnem mindenki elveszíti a munkáját jövőre ezek szerint? Ha arányaiban számolom, az eredmény kis mértékben is legalább egymillió nyolcszázezer újabb munkanélküli.

  6. A “szokásos” jól fizető munkahelyek lesznek:

    KOLDUS SE

    Tűzokádó sárkány sétál,
    Hét feje van, azon hét áll
    Van és tizennégy szép kék szem,
    Matekra, ha jól emlékszem.

    Nagyon fontos ám a matek!
    Anélkül nem tejméz a tech-
    -nológiai Kánaán,
    Vele együtt viszont: ta’án…

    Egyszer volt, hol nem volt… Ma már
    Nem hal a sok matektanár
    Éhen, mint a Koldus SE…
    Hihetőbb a sárkány mese!

    illusztrálva:
    fradyendre.blogspot.com/2011/07/koldus-se.html
    🙂