A brit tudósok példáján okulva a jövőben könnyebben befogadható kutatásokat indítana a Magyar Tudományos Akadémia.

„Diabétesz, részecskefizika, talajerózió – a legtöbben ki sem tudják mondani ezeket a szavakat, nyilván nem fognak érdeklődni a kutatások iránt sem” – indokolta a változtatást Pálinkás József, az MTA elnöke. A kutató szerint a jövő az indokolatlan mellekben, az állatok szexuális szokásaiban és a tudatmódosító szerekben van. Ilyen és ehhez hasonló problémákat kutat majd a Valós Problémák Kutatóintézete, amelynek elnökéül Stohl Andrást szeretné felkérni az MTA elnöksége.

„Képzeljük csak el: valaki kiposztolja a fácséra, hogy a Stohl András vezette kutatás szerint bedrogozva óriási csöcsöket bámulni jó. Instant lájközön!”lelkendezett az MTA-elnök. Éppen ezért hamarosan indul a „Pina szó használata a mindennapi narkotikumok tükrében”, valamint a „Zsíros dubstep-beatek hatása a 18 éven aluli női szervezetre” fókuszú kutatás is.

Az MTA egyéb terveiről szerettük volna megkérdezni a Hipster Tudományok Alosztályát is, ám ők tájékoztatásul csak annyit mondtak: ezeket a témákat ők már rég kikutatták, majd megosztották Tumblren, de úgyis szar az egész.

8 KOMMENT

  1. A Bolgár Tudofántos Akamédiát a helyiek csak úgy csúfolják, hogy Българската Академия на Неуките. A hangsúly a “Не-” tagadószócskán van.

  2. Ezek nem normálisak:

    Legalább 7%-al emelkedhetnek júliustól a cukrászsütemények árai. Ugyanis az eddigi 18%-ról 25%-ra emelkedik ezen termékek ára, ha az üzletben fogyasztják el azokat. Viszont ha elviszik a sütiket, akkor továbbra is 18%-os ÁFA-val számláznak az üzletben. A cukrászok szerint betarthatatlan a rendelkezés. Csak arra jó, hogy megbírságolhassák őket.

    Zavarjuk már el őket a p.csába!