A sugárzásért 990 forintos napidíjat fizetnek a hallgatók, ez még mindig olcsóbb, mint a szolárium – indokolta a díj bevezetését a NEFMI.

„Az erős UV-sugárzás voltaképpen ajándék, hiszen könnyen és gyorsan barnulhatunk tőle. Hiba lenne ugyanakkor azt gondolni, hogy ingyen van.” – kommentálta a döntést Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Elmondása szerint a hallgatóknak igenis fizetniük kell, mert az elmúlt nyolc évben nagyon hozzászoktak ahhoz, hogy a wifi ingyenes, a kávé olcsó, és a sonkás szendvicsbe jár az extra uborka.

Az UV-csekkeket a minisztérium rendelete alapján minden hallgató megkapja, aki nem metróval jár be óráira, a sugárzás napidíja 990 forint lesz. Információink szerint az oktatási államtitkárság valamilyen pozitívabb kifejezést szeretett volna találni az UV-díjnál, ám a négerpénz kifejezés nem nyerte el a fókuszcsoportok tetszését.

Újságírói kérdésre, miszerint az elmúlt nyolc év kormányzásába már beletartozik a Fidesz-kormány több mint egy éve is, Réthelyi egy fontos találkozóra hivatkozva játszani kezdett okostelefonján.

7 KOMMENT

  1. Cáfolnám Réthelyi urat. A kávé nem olcsó (csak a tanároknak), a sonkás szendvicsben pedig sosem volt uborka.

    Egyébként metróval járok. Akkor nekem most jobb lesz?

  2. “Újságírói kérdésre, miszerint az elmúlt nyolc év kormányzásába már beletartozik a Fidesz-kormány több mint egy éve is, Réthelyi egy fontos találkozóra hivatkozva játszani kezdett okostelefonján.”

    Ez odavágott.

  3. Azok a mocskos szemetek az elmult 123,561789 evben! Miattuk ment fel a bufeado annyira, hogy mar az uborkaval sem tudjak kigazdalkodni a dragabb kavet!
    Mindazonaltal ugy gondolom, hogy az egyetemistak UV-csekk helyett inkabb fenyt fognak inni.