Németországban az uborkaszezon hírei is hasmenést okoznak. Olvasás után mindenképpen javallott hipós vízzel szemet mosni.

A spanyol uborkák által okozott járvány már lecsengőben van, de a német tisztiorvosi hivatal újabb veszélyre hívta fel a figyelmet: a nyári uborkaszezonban megjelenő hírek súlyos hasmenéses, valamint agyrákhoz és halálhoz hasonló tüneteket okoznak.

Az első áldozat egy nürnbergi autószerelő, aki a Bild "Döglött mormotától lett terhes a pedofil sziámiikerpár" című cikke után lett rosszul, kiszáradással került kórházba, ahol az orvosok jelenleg is az életéért és a Bild előfizetéséért küzdenek. Azóta az uborkaszezon-járvány megállíthatatlanul terjed, ahogy az újságok kézről-kézre járnak. A járványt kiváltó W. Schrappner autószerelő kuncsaftjai közül már többen is kómában vannak, egyikük pedig a Maldív-szigeteken nyaral. Az olyan cikkek, mint az "iPhone applikációvá műtette magát, túlélte, majd meghalt", "Nácik támadtak zsidónak vélt kínaiakra Indiában", "Saját péniszével fojtotta meg magát az elefántidomár" vagy az olyan összeállítások, mint "A világ 10 legrosszabb ízű WC-je""Hogyan szerezzünk barátokat dögkútból?", illetve "Heti szexpóz: Lengőteke" a legveszélyesebbek – áll a német ÁNTSZ közleményében.

Az uborkaszezon ellen a leghatékonyabb védekezés, ha egyáltalán nem olvasunk újságot, vagy ha a szemünk mégis bulvárhírekkel érintkezik, a szemeket azonnal ultrás vízzel ki kell mosni. Ha nincs kéznél ultra vagy hipó, akkor szórjunk bele homokot, vagy sittet. Sokan javasolják a napszemüvegben olvasást, ami némi védelmet jelent ugyan, bár egy müncheni vasutas így is has-epilepsziát kapott a "Piacra menet lépett a mellére a nyugdíjas könyvelő" című cikktől.

A magyar hatóságok egyelőre nem tudnak itthoni megbetegedésekről, de az ÁNTSZ központjában jelenleg is laboratóriumi körülmények között vizsgálják a "Furcsa gyomorrontás: orál közben lenyelte barátja péniszét", "Mangó-ízűt hány a zalavenyigei inszeminátor" és "Lóval a szájában ébredt a híres tévésztár" című cikkeket, hogy azok fogyasztása okoz-e halált, vagy egyéb elváltozást.

2 KOMMENT