Novak Djokovics feladta a 2011-es wimbledoni tenisztornát, mert kutyája, Pierre elpusztult.

Mint arról az Index is beszámolt, Novak Djokovics kutyáját, Pierre-t, többszöri kérvényezés ellenére sem engedték be az All England Court versenyközpontba. „Ez az egész az én hibám, annyira akartam, hogy lásson játszani…” – mondta Djokovics, majd az eléje lerakott mikrofont a földön szétverte, és több újságírói kérdésre már nem válaszolt.

A teniszező testőrségétől származó információ szerint a kis pudli-kutyus egy háromlabdás teniszdobozba préselve lelte halálát. Ráadásul, a hitelesség kedvéért a doboz fedele alá tettek még egy teniszlabdát is, nehogy megbukjanak az ellenőrzésen. Ahogy a belgrádi teniszszakíró, Mirko Antics fogalmazott: „Túlzippelték csóringer Pierre-két!

Ezt megelőzően is számos trükkel próbálták már becsempészni a kutyát Djokovics emberei. Nikola D., erőnléti edző az első forduló előtt egy karamellás ízesítésű óvszerbe csomagolva nyelte le Pierre-t. A kutya az előző este lenyomott 5 cidert, és a citromhabos lazacfelfújt miatt már az ellenőrző kapu előtt kihuppant a szálkás szerb másnapos testéből (ekkor többen a nem létező köldökzsinórt akarták elvágni, míg egy ausztrál turista a személyi edző erszényét kezdte el keresni, hogy beletegye a szőrös embriót).

Ezt követően a teniszező egyik ütőjét húrozták fel a kutyával, így vitték be. Djokovics azonban véletlenül azzal kezdett el melegíteni, és adogatásnál az egyik vonalbíró a sólyomszem segítségével kiszúrta a vonalon túl pattanó pudlit.

Andy Murray szerint nem kell szomorkodni, mert Pierre már korábban írta a Twitter-en, hogy érdekli az örök vádászmező intézménye, és szívesen találkozna Hacsikóval, Bendzsivel, valamint Kántorral, a magyar Rexszel. 

9 KOMMENT

  1. Ahhoz képest, hogy mennyit keres, elég kisstílű az ember. Én ismerek egy kilencven év körüli ex-nyilas alkoholistát, akinek a kutyája a sokkal trendibb Jean-Pierre névre hallgat.

  2. A karamellás óvszerig komolyan elhittem. Aztán megnéztem a honlap címét. 🙂

    Nagyon jó.

    Simán kinéztem volna belőle, hogy teniszlabdás dobozba tömöríti a kutyáját. Bár nem tudom, mekkora egy ilyen jószág.

  3. Anyám! Ettől beleharaptam a billentyűzetbe!

    „Túlzippelték csóringer Pierre-két!” Na, itt raktam be az inkontinencia-betétet…

    “az egyik vonalbíró a sólyomszem segítségével kiszúrta a vonalon túl pattanó pudlit” …és itt vettem hasznát…

    Még! Még!