Folyamatosan próbálják kidobni a használhatatlan bumerángokat, de azok mindig visszajönnek.

Perth környékén hegyekben állnak a selejtes és tévnyomatos bumerángok, amiktől képtelen megszabadulni az ausztrál kormány. Ahogy John Withermore bumeráng megsemmisítő fogalmazott „Kilátástalan a küzdelem. Próbáljuk bedobálni a darálóba, de a bumerángok mindig visszarepülnek a kezünkbe. Az őrület határán vagyunk. Apám mindig mondta, hogy a frizbiben van az üzlet, de nem hittem neki. Előtte jojókat semmisítettem meg. Az se volt könnyű, de idővel összegubancolódott a madzag, és akkor megadta magát a reciklikálásnak. De a bumeráng, az kegyetlen.”

A 13 millió köbméter kidobhatatlan bumeráng hasznosítására pályázatot írt ki az ausztrál kormányzat. Egyesek újrahasznosítható tűzijátékot csinálnának belőle: a csillagszórós bumerángokat az égre lehet lőni, majd visszaérkezés után újra lehet őket tölteni.

Felmerült az is, hogy a bumerángokat odaadják az afrikai éhezőknek, de a bumerángokat szállító hajó India partjainál visszafordult és megint Perthben kötött ki. Az ausztrál űrügynökség végső megoldásként a bumeráng meghajtású űrhajóval kísérletezik, amit ha jó szögben dobnak el a Földet megkerülve a fellövés helyén ér földet.

44 KOMMENT

  1. “bumeráng meghajtású űrhajóval kísérletezik, amit ha jó szögben dobnak el a Földet megkerülve a fellövés helyén ér földet.” XD Jó poszt.Egyébként én is tudok olyan ügyes lenni ,hogy nem jön vissza a bumeráng ha eldobom…

  2. A cikk írója a negatívban vett értelem megtestesítője. Ha már értelmes dolgot nem tud írni, akkor jobb lenne ha saját magánál értelmesebb embereket nem akarna a baromságával lejáratni. A következő nagy probléma, hogy amivel az aboriginal-ok vadásznak azok a bumerángok nem jönnek vissza eldobás után.Jóllehet hogy ha valaki megtanul velük dobni akkor egy hangtalan és borzalmas erejű halálos fegyver van a kezében, amire még a magyar rendőrség sem kér fegyvertartási engedélyt.
    És elnézést de még csak negyven éve vagyok ausztrál, nagyon sokat éltem az ausztrál ” abok ” között és ezért merem megvétózni a “KFT ” korlátolt felelősségű cikk íróját.

  3. @taecleau: Elnézést, de én Queennslad-i vagyok ( 4680.Gladstone ) és nem északi területi (NT)
    A nevem meg egész véletlenül Les. Volt poszumom 1986-ban , csak mikor ivarérett lett elment. Több mint fél évre rá párszor visszajött a kis kölykivel de később már többet nem láttam sajnos. De most komolyan amit az Arhem land-on az abók használnak ” bumerángot ” kb 80 centi hosszúak és vasfából vannak, az eukaliptusznak egy borzalmasan kemény és nehéz változata, a vízben elsűlyed ,azokkal vadászni nagyon jól lehet, de nem jön vissza. Mikor tanultam vele dobni , a lábam majd lekopott annyit sétáltam utána, és szidtam azt aki azt állította hogy visszajön. “Gyárban készítenek olyanokat is ami visszajön de azok kb 30 centisek és turistáknak jó játszani de azzal nem lehet vadászni. De az abók még amit használnak a hajító lándzsát ezzel ötven méter távolságból tenyérnyi pontra tudnak dobni vele és olyan erővel hogy a water buffalót leterítik vele. Csak sokszor gondolok a magyarországi abó ruházati boltokra, hisz az abók csak egy hajból font spárga szerűt használnak a derekukon és ez az abó ruházat. Az eredeti benszülöttek a mai napig meztelenül járnak, a félig kúltúráltaktól meg az isten mentsen meg mindenkit mert rosszabbak min a magyarországi cigányok.

  4. koalabeer: te szakértő vagy. mi az ami a bumerángfaragó helyi illető sliccéből kilóg? csak nem az, aminek kinéz? ekkora? ott mindenkinek ekkorára nő? mennyi ideig kell ott lenni ehhez? esetleg van valami speci
    diéta, kenguru hús, strucctojás stb? de miért teszik ki közszemlére bumerangfaragás közben? esetleg ez adja a méreteket?
    köszönöm segitségedet.

  5. @ebedli: Tudod mit kis haver, mivel nem rendelkezem veled ezáltal hitelt érdemlően állíthatom hogy nincsen birkám. Apróbb kis állataim voltak amit az ember kedvtelésből tart. Jóllehet magyar származású vagyok de 40 éve én a föld túlsó felén élek, és nem azonosítom az IQ szintem veled ( nem szoktam ismeretlen embereket ok nélkül sértegetni )A másik dolog meg hogy már sajnos én 68.-ik éves vagyok és nyugdíjas hajógépészmérnök és nem birkapásztor mint te.

  6. @Koalabeer: nem értem mit mondani, nem haragud, de kicsit roszul beszél magar.

    Ha jól következtetek, akkor birkát baszni korábban a szomszédba jártál, de a korod miatt már nem örülnek neked annyira, ezért inkább a Hírcsárdán játszol szakértőt ausztrál kérdésekben.

    Ezt akartad mondani?

  7. Egyébként megértem, hogy nem választottál saját birkát. Egy tengerészre minden kikötőben vár legalább 3-4 új gyapjas jószág, nehéz lenne közben arra az egyre gondolni, aki otthon szomorúan béget utánad.

  8. @preston: Szia kis haver amire tudok arra válaszolok neked. Én három vagy négy szabi alatt (egy szabi idő 90 munkanap a long- service)(nem magyar országban) éltem az abók között kíváncsiságból . láttam hogy hogyan készítik a nevezett vadászatra szóló “bumerángot”, plusz az abók tanítottak dobni illetve vadászni vele. Tulajdonképen az eredeti benszűlötteknek semmilyen eszközük amit jó indulattal szerszámnak nevezhetünk az nincsen. Ezeket a vackokat égetéssel és rettentő sok ideig tartó vakarással készítik , kagylóval meg pattintott kő élivel készítik, van úgy hogy másfél évig is szarakodnak vele, de ezek a vadászszerszámok nekik egy életre szólnak és az elvesztésük részükre olyan probléma mintha neked a házad porig égne. Te biztosan otthon járatos vagy a sportban , Van egy Badari nevű faszi, én nem tudom hogy bunyós vagy bírkozó vagy hasonló volt. A tesója a Coober Peddi opál mezőn él már ősidők óta, Popey a gúnyneve.Egy alakalommal mivel hozzá mentünk bejelentés nélkül megleptük. Éhesek voltunk. Erre fel ez a szemétláda közölte hogy van neki egy tojása majd csinál nekünk rántottát belőle. Kitaláltad elküldtük a honfitársat a picsába az egy tojásával együtt.A végeredmény siralmas lett mert ez a hülye tényleg csinált nekünk kaját és öten nem tudtuk a tojás készítményt megenni mert kisült hogy ” EMU ” tojás volt egy, és valami 40-valamennyi tyúktojással egyenlő.A kenguru hús viszont sokkal egészségesebb mint a többi hús féle mivel egyáltalán nem tartalmaz koleszterint. Az USA-ba pl, már több mint harminc éve szállítják hivatalosan. Ausztrália mindegyik országában átlagosan havonta kb 10000 kengurut lőnek ki és vágóhidakon dolgozzák fel. A borjú hússal egyenlő csak valamivel vörösebb a húsa és hosszabb rost szálú, de nagyon finom. A marhahúsnál sokkal jobb.Ha valamire kíváncsi vagy és megadod az email vagy a Skaype címed tudunk kommunikálni bár én most csak csütörtökig leszek mert a csajommal megyünk egy kicsit egy hónapig búvárkodni meg napot lopni, kicsit feljebb mert a száraz évszak van most itt és nagyon hideg van átlagosan 17 20 celziusz fok. karácsonykor meg lesz +60 fok pár hétig de itt az éves átlag hőmérséklet + 32 celziusz fok. Üdv Les

  9. @ebedli: TE MEG MAGYARORSZÁG SZÉGYENE VAGY. DE HÁLÁBÓL MEG TUDOK ÉN A GÉPEDRE OLYAN VÍRUST KÜLDENI HOGY JÓ DARABIG EL FOGSZ TÜNNI A NETTRŐL, NEM LESZ MIRŐL ALJAS MÓDON OLYAN EMBEREKET BASZOGATNI AKI TÉGED SOHA NEM ISMERT ÉS EGYETLEN SZÓVAL SEM ÁRTOTT NEKED.

  10. @Koalabeer: hova pörögsz kismackó? 😀 Küldd légyszíves a vírusod, alig várom!!!!! 😀

    Ha van a közeledben (300km-en belül) orvosi rendelő, szerintem gyorsan pattanj kengurura és húzzál bele, mielőtt az agybaj végképp leterít.

  11. @Koalabeer: …jaja, nem sok közöm van Magyarországhoz, azon túl, hogy ott születtem és nem játszom meg, hogy elfelejtettem az anyanyelvem.

    A valóságban (tudod, ahol mások élnek) elmúltál már 12 éves és voltál már valaha a BAZ megye határain kívül?