Egyre több a visszaélés az egyszerűsített vállalkozásalapítási szabályok miatt, ezért az APEH átfogó, országos vizsgálatot kezdeményez.

A január óta érvényes szabályok szerint egy egyszerű vérszerződés is elég egy vállalkozás vagy üzlet beindításához, de nagyon sokan visszaéltek már a lehetőséggel. Az APEH sajtóközleménye szerint volt olyan, hogy az archivált vérfelfogó edényben emberi vér mellett találtak mormota- és sakálvért, vagy éppen a vér mennyisége arányaiban nem egyezett a szerződést kötő magyar vállalkozók számával.

A nyári szúrópróbaszerű ellenőrzések alkalmával a vállalkozóknak fel kell készülniük, hogy a szerződés újra megkötésére kötelezhetik őket. De ezzel is sietni kell majd, mert szeptembertől a népegészségügyi termékdíj miatt a vércukor után is adózni kell majd.

7 KOMMENT

  1. Biztos vagyok benne, hogy ezek a minden hájjal megkent vérszerződők vérmézzel vagy mesterséges vérédesítő szerrel helyettesítik a vércukrukat, hogy kikerüljék az adózást. A rohadtak.

  2. Csak ovatosan a vizsgalodassal, mert aztan a vegen kiderul, hogy a het vezerunk verszerzodese is szabalyellenes volt es az egesz tortenelmunk, ezereves multunk jogellenes! Az meg aztan nagy ervagas lenne a Fidesz-nek…