Az utóbbi 8 évre lesz hatályos a jogszabály, amelynek értelmében lakott területen 40, míg lakott területen kívül 70 km/h volt a legnagyobb megengedett sebesség.

A július 1-től életbe lépő szabályozás után automatikusan megkapja minden autótulajdonos a büntetést, mert vélhetőleg átlépték a sebességhatárt. A fizetendő összeg időarányos lesz, tehát akinek csak 4 éve van autója, annak csak feleannyit kell majd fizetni. Szempont lesz majd, hogy az autós vidéki vagy budapesti-e: a fővárosiak büntetése kétszeres lesz.

A kormány szerint ezzel a lépéssel egy ütemben felére csökken majd az államadósság, de továbbra is várják a felajánlásokat az államadósság-törlesztő bankszámlaszámra is, amelyen már 40 millió forint gyűlt össze két hónap alatt.

"Az utóbbi 9 mínusz 1 év hatalmas tartozását törleszti a mostani kormány azzal, hogy látványosan biztonságosabbá teszi a közutakat a sebességcsökkentéssel." – zárta a sajtótájékoztató Szijjártó Péter, majd leborotválta a mellkasát.

105 KOMMENT

  1. A Himnusz “Isten áldd meg a magyart!” parancsához szeptember elsejével végrehajtási rendelet készül. A rendelet a magyar megáldásának elmulasztása címén súlyos közmunkát ír elő az Isten számára, amennyiben nem tesz eleget fenti megáldási kötelezettségének. Tudósítónk szerint a közmunkák jegyzékében mindenképpen szerepelni fog a szomszédok teheneinek megdöglesztése.

  2. Nagypapám nevében tiltakozom a jogszabály ellen!
    Ő nyolc éve nem lépte át gépkocsijával lakóhelye közigazgatási határát, a település belső útjai pedig amúgy is alkalmatlanok 50 km/órás sebesség elérésére!

  3. és aki olyan bolsevik fondorlattal akarja elkerülni a büntetés befizetését, mint pl. “három éve elhunyt”, annak plusz büntetés, kiírják a nemzeti együttműködésből, sőt a jövőben még közbeszerzéseken sem indulhat!!!

  4. Először csak a képet néztem, azt hittem Darth Vadert 5 éven aluliak nem nézhetik meg. Vagy valami ilyesmi. Aztán elolvastam és dobtam egy hátast. Az elmúlt idők legjobb bejegyzése.
    Egyébként ezt kéne kitenni címlapra, kiváncsi lennék a sok véletlenül idetévedt milyen reakciókat kreálna. 🙂

  5. 2/3-dal szerintem a MINIMÁLIS sebességeket is nyugodtan Alkotmányba lehetne foglalni: lakott területen 30, míg lakott területen kívül 60.
    És akkor a gyalogosok is fizethetnének. (Ők eleve elszabotálták a Nemzet Jövedéki Adó Bevételének Rendszerét.)

  6. Nem láttalak sehol, mikor 2006-ban kiderült: mégsem olyan nagy a jólét, nem száguld a pannonpuma sem, sőt brutális megszorításokra van szükség, mert izibe kell a pénz a kórházi széfekre, meg a tornaterem nélküli iskolákban a digitális táblákra!

    Akkor hol röfögtél komcsi?!

  7. A kormány számítva a nagyszámú alkotmánybírósági beadványra, rendhagyó módon már most kiszignálta az ügyet a visszamenőleges törvényalkotás elismert szakértőjére, Balsai Istvánra…

  8. @Behajtó70: Van egy brutál hírem számodra: te vagy a komcsi, ha tetszik neked mindaz, amit a bolsevik Fidesz művel ebben az országban, 2011-ben. A fél KISZ és MSZMP KB kormányon van ippeg, az intézkedéseiktől és törvényjavaslataiktól már Kádár János is elborzadt volna…

  9. Na, még egyszer, talán átmegy….. Vagy már cenzúráznak?
    Azért az abortusz törvényt is megnézném.
    Visszamenőleg.
    Érdekes lenne…….
    Meg sem lepődnék ebben az ország…. királyságban.

  10. @Behajtó70: Ha nem érted az iróniát akkor inkább ne szólj! Amúgy te miért nem tiltakoztál te “kis jobboldali”? Vagy talán akkor még komcsi voltál? Hogy a böfögéseddel válaszoljak? De ha komolyan gondolkodsz azért mert az egyik hülye volt akkor a mostaniaknak is hülyének kell lenni? Ha egyik baromságot csinálják a másikra akkor az a válasz, hogy így a komcsik úgy a komcsik? Ezeknek minden megbocsájtva?Meg aki kritizál az komcsi? Valami komolyabb érvet!

  11. @Adofizeto: Látom te is kiestél a pixisből a választások után, nagyon örülünk! 🙂

    Tudod, csak azon kellene elgondolkodnod, hogy volt 8 évetek, de eeeelqrtátok! Úgyhogy most csitu van egy időre elvtárs!

    (Remélem örökre!)

  12. @Behajtó70: Elvtársazd a sajátjaidat, idióta bolsevik. Bár totál felesleges az 1 bites (0-1; fideszes-kommunista) agyadba bármit is megpróbálni beletolni, azért leírom, én pl. legalább 2004. óta tépem a pofám különféle fórumokon és médiákban.

  13. Tatabányán nem fog nagy felháborodást kelteni az ügy, mert itt mindenki vagy 40-nel (vagy annyival sem) poroszkál, vagy 70-nel (és többel) – ők vannak kevesebben – közlekedik a városban.

  14. Tuti, hogy van érdekeltségük a KRESZ könyvkiadónál, illetve a sebességhatár-tábla gyártóknál. Most lehet átírni mindent. Visszamenőleg. Mi meg majd csak az unokáinknak mesélhetjük, hogy “mikor még 50-el lehetett menni..”

  15. @ColT: Alap, már készül a törvény, közmunkaprogramban kiskedvencek temetőjét (régi indián/dakota temetőt, ízlés szerint) építenének a Kiskunságon, ahova az egyébként is túlzsúfolt temetők lakóit újfent eltemetve A Nemzet Kormánya megoldaná az égető demográfiai problémákat!. És ahogy hallom, ha valaki egyszer már meghalt, de kormányunk üdvös intézkedései által mégis feltámadott (mint Lázár), úgy sajnos nyugdíj felvételére nem jogosult (járt már neki eleget, örüljön, hogy él), ellenben jogosult közmunkaprogramban részt venni, ahol volt halott rendőrök felügyelete mellett kell (ingyen természetesen, halottnak a csók… izé pénz minek) stadionépítési munkákban részt venniük, mely stadionokba ezután kötelező belépőjegyet is váltaniuk a Videoton FC és a Felcsút-PFLA mérkőzéseire, emelt áron, hogy ne rabolják az élők elől a helyet. Ez lesz, és pont, ez a nép akarata.

  16. Olyant e nem e lehetne e, hogy utólag bevezetni az első éjszaka jogát (persze mondhassa az ember, hogy pl. “kivéve azt a nőt, aki 90 kiló és/vagy 50 év felett van”) és mivel ugye utólag vezetjük be, mostantól folyamatosan bepótolható az egész elmaradás? Tüstént belépnék a Fideszbe.

  17. @Adofizeto: Az a kocsihoz járt, nem Janihoz. Bár érdekes felvetés, hogy minek az S8-as Audiba extraként lézerblokkoló, hiszen aki ilyet vesz, az úgyis rögtön rápattintja a szlovák vagy Lichtensteini rendszámot, egyben 6-8 milla regadót is kikerül, másrészt nem tudják megbüntetni. Sokkal egyszerűbb lenne tehát, ha minden magyar szlovák rendszámmal járna. Büntetést pedig csak az fizetne, akit meg tud állítani a rendőr, és nem tudja háromszor elmondani szlovákul azt, hogy sztrapacskát evett romlott aludtejjel, és NAGYON SIET haza!

  18. “az a baj, ha így is lenne, akkor se tudnák senkire bizonyítani, hogy átlépte az 5km/h-t”

    Óóóó, dehogy nem! Lesz rá 24 órájuk! 😉 Szerintem már keresik a tömeges bizonyítási eljárásokra alkalmas épületet az Andrássy úton. Jó kis hűvös pincével…

  19. Van egy tippem a kormánynak. Rendkívüli, ilyen háborús helyzetekre.
    Az államadósság cca. 22.000 milliárd Ft. A lakossági bankbetét állomány cca. 9.000 milliárd Ft. Ha ezt einstand-olnák, akkor az államháztartási hiány egyből 45%-ra csökkenne. Erre nem lehet nem-et mondani.

  20. @Behajtó70: Tudod, csak azon kellene elgondolkodnod, hogy volt 8 évetek, de eeeelqrtátok! Úgyhogy most csitu van egy időre elvtárs!

    Miért, abban a nyócévben Te, kedves kommonista evtárs befogtad a pofád? Miért nem? 2002-ben pedig eléggé elhúzták a cigány nótáját! kussolt is vagy két évig!
    Csahos kutyák.

  21. Szíjgyártó inkább a nyakát vágta volna el a borotvával. Elvesznek tőled, ez pedig mindig megmagyarázza, hogy milyen jó neked.
    Már gusztustalanabbak, mint az előző kormány volt!
    (Jobb lenne, ha ezentúl az anyjukat nyúznák tovább!)

  22. @Nervus: Csendben jegyzem meg, szerintem, olvassák a fórumokat. Én egy időben következetesen szolárcellának neveztem a nyugdíjvédő kiflilopó szenátor asszonyt (tudva azt, hogy az irigy prolit nincs, ami jobban bosszantaná, egy szoláriumozott szőkített p.nánál), és 1 hónap alatt gyorsabban kifehérítették, mint anno Michael Jacksont.

  23. @fatia-negra: Egyébként pedig rossz a példád, éppenséggel a politikussá vált Pálffy egyetlen emberi vonása lehetne, ha inna, teszem azt. (Remélem jól zsonglőrködtem a szavakkal, kifejezetten rossz vagyok árokásásban, kőtörésben.)

  24. @Adofizeto: de ekézésben jo vagy:)

    mellesleg ne báncsd… ő egy egy… ŐSkeresztyén

    de van egy átfogó javallatom is. megoldás, ami mindenkinek jó:

    bárcsak ne csinálnának semmit… a politikuszok.
    csak lopjanak csendben. pl menyenek ki tájföldre, mi meg évente a GDP 60%-át átutaljuk…

    sokkal többet keresnének mint most, ha hagynának minket dolgozni és élni

  25. @fatia-negra: Egyetértek veled, a szocik masszív lopása számomra agyilag sokkal feldolgozhatóbb, TERVEZHETŐBB volt, mint a fideszes elvtársak bolsevik ámokfutása, pl. a visszamenőleges törvénykezéssel. Azt ugyanis nem lehet ép ésszel felfogni, lásd eme remek posztot is.

    Megjegyzem, amíg Matolcsi vagy maga Orbán elvtárs nem ránt elő hatalmas dobpergés közepette évi 1000 milliárd forintot egy kalapból, addig részemről úgy veszem, hogy ezek is lopnak.

  26. @Adofizeto: Hát bizony! Igazat leszen néked! Mivel a kormányváltás után nem nőtt a GDP nemtudomhányezermilliárddal, tehát amit korábban minden évben elloptak a maszoposok, azot most a fidesz-kndp csapatnak kell ellopnia! Orbán monnyon le! Elő a lopott ezüsttel!

  27. es a nep megint halgat—2012 ben 876 Ft, lesz egy liter benzin,2012 aprilis 1 tol , (az orban szuli napiara) vidéki levego ado bevezetik(mert az tiszta), 2012 osszel (november 1) minden polgar aki ezt az egeszet unja,kap egy INGYEN hely a temetobe es raadasul egy vadiuj lopatot,+++ odafele ingyen jarat viszi az embereket,aki vissza akar joni a jarattal,elveszheti a lakasat… szomoru de ezt elkepzelheto ezektol…. (sorry for bad text) de nem magyar vagok..

  28. @Behajtó70: Behajtóval csak az a baj, hogy még nem jött rá, hogy ő is sorra fog kerülni, bármennyire is támogatja a pillanatnyi kurzust. Joszif Viszarjonovics unokája is mindig keresi az újabb ellenségeket. Ha elfogynak kívül, majd akad belül! 🙂

  29. imádom az ilyen fórumokat, ahol a baloldal pr gépezete csap össze a jobboldaléval. mindkét ügynökségnél csattognak a klaviatúrák, egymás után kelnek élekre és indulnak csatába a kamu avatarok, kreatívok és szövegírók vállvetve feszülnek egymásnak. igazi szakmai csata.
    gondolom a két ügynökség munkatársai amúgy jóban vannak, együtt kosaraznak, csak hát a munka az munka.

  30. Ez rohadt igazságtalan! Fizessenek azok is,akiknek nem volt autójuk.Mivel nem lehet tudni,hogy ki volt aki akart az elmúlt 1o évben autót venni,s ki nem,kapjanak 5o % adó jóváirást.