Amerika után a Vatikánban is elszaporodtak azok a szerencsevadászok, akik csupán az állampolgárságért házasodnának.

 „Nem bánnám, ha a pápa lenne az apósom, vagy esetleg a férjem” – nyilatkozta a HírCsárdának egy 25 éves madridi lány, aki – több száz sorstársával együtt – azért jött a Vatikánba, hogy vatikáni állampolgárság reményében összeházasodjon egy vatikáni állampolgárral.

A Vatikán állampolgárainak nincs könnyű dolguk, hiszen kivétel nélkül papok. A helyzetet tovább nehezíti az is, hogy a házasodni vágyóknak csupán a fele nő – a másik fele férfi. Nem egy papnál a gyóntatás alakult át rapid randivá, ahol a vőlegény- és menyasszonyjelöltek kétpercenként váltva egymást próbáltak minél többet elmondani magukról.

A pápa a helyzet komolyságára tekintettel elrendelte a svájci gárdának, hogy csak már házas vagy felszentelt személyeket engedjenek a Vatikán területére, a pápamobilról pedig naponta takarítják a szöveggel befelé ráragasztott társkereső hirdetéseket, hogy tisztán látszódjon rajta a „Nem telefonfülke” tábla.

 

 

 

 

 

9 KOMMENT

  1. Off
    Azért fogok venni egy kalapot, hogy megemeljem előttetek! Nem tudom, mit szedtek, hogy ezt napi szinten tudjátok hozni, de biztos valami ütős cucc lehet. Zseniális. Elnézést a kitörésért.
    On

  2. @tobias2:
    „Vatikánban az útkereszteződés is tilos”
    Nem olvastad el alul a kis csillagos részt. (*)
    Csak akkor tilos az útkereszteződés, ha nem kereszt a mértani fórmája, és nincs megszentelve.
    De a hajóvonták találkozása mindenképpen tilos.