Az állatok kedvesek, szépek, vagy jó az ízük. De mindezen jó tulajdonságuk ellenére a történelem több jelentős eseményének is ők az okozói. Csokorba szedtük a 7 legdurvábbat.

Az elszabadult elefántok néha agyontaposnak falvakat, medvék támadnak piknikelőkre, vagy torkunkon akad a stake. Ami közös e balesetekben, hogy ezeket mind állatok okozzák. De vajon hány olyan baleset vagy sordfordító esemény volt a történelem során, amikről eddig nem is tudtuk, hogy szintén állatoknak róhatók fel? A HírCsárda utánajárt ezeknek.

7. Titanic. Bár mindenkinek a jéghegy ugrik be, ha a Titanic katasztrófája kerül szóba, pedig a luxushajó vesztét valójában két harkály okozta. Érdekes módon a harkály-pár nem a hajótestbe kopácsolt lyukat, hanem a kapitány fejébe, akit a szintén a hajón tartózkodó neje fafejűnek nevezett, ezt pedig a fakopácsok félreérthették. James Cameron egyelőre nem kívánja ezen új fejlemények ismeretében újraforgatnia Titanicot, mert egy harkályokkal az arcüregében haldokló zombi kapitány mellett nehéz lenne a szerelmi szálat ízlésesen megoldani.

6. Kennedy gyilkosság. A legfrisebb kutatási adatok szerint John F. Kennedy meggyilkolásában a KGB keze lehet. Illetve mancsa, mivel a könyvraktár közelében egy az angolt erős orosz akcentussal beszélő mosómedvét találtak, aki vélhetően meglökte a puskáját tisztogató Oswaldot, s a fegyver szerencsétlen (mosómedve szempontból szerencsés) módon az elnököt találta el. A mosómedve a kihallgatása alatt végig könyvraktári alkalmazottnak és diplomás kémiatanárnak vallotta magát, és tagadta az ellene felhozott vádakat, ugyanakkor nem tudott magyarázatot adni arra, hogy mit keres nála egy Vlagyimir Horszakov nevére kiállított szovjet útlevél, Dallas 1:250-hez arányú makettje és egy 5 kilós Persil mosópor.

5. Challenger katasztrófa. Hogy mi is állt a NASA irányító által „major malfunction”-ként aposztrofált baleset mögött? Nos, egy szabálytalanul közlekedő pegazus. A repülő lovat később előállították, repülési engedélyét bevonták, és a továbbiakban csak mint vidámparki körhinta alkatrész dolgozhatott tovább. Elmondása szerint egy szerelmi csalódás miatt repült olyan figyelmetlenül: előző nap tudta meg, hogy az unikornis, akivel járt, valójában egy póni, akit orron talált egy gerelyhajító.

4. II. világháború. A II. világháború nem kifejezetten baleset és természetesen nem egy állat, hanem Adolf Hitler okozta. Viszont nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy Adolf Hitlert 4 éves korától egy termeszkolónia irányította. Az ún. „Lebensraumpolitik” ennek fényében nem szólt másról, mint minél nagyobb, cellulózban gazdag területek megszerzéséről, majd ott termeszvárak építéséről. A termeszek között fellépő faji konfliktusok végül Hitler ismert bajszához, majd a Bukás című filmhez vezettek.

3. Hindenburg léghajó. A Hindenburg katasztrófáját is egyértelműen állatok okozták, ugyanis a léghajón tartott ünnepi fogadáson elfogyott a lazac, mire kitört a pánik, és az utasok cigicsikkekkel próbáltak vészkijáratot nyitni a repülő szerkezeten.

2. Elsüllyedt BP olajfúró torony. A Mexikói-öbölben 2010-ben elsülyedt olajfúró torony pusztulását egy bespeedezett vizipók és veszett molnárkák okozták. Az esetnek egy keresztespók volt az egyetlen szemtanúja, aki azt mondta, hogy „Hát ez a vizipók, ez egy mekkora egy geci, baszod.”

1. Atlantis. Az eltűnt hatodik kontinens vesztét egy vakond okozta, ami akkora lyukat ásott a talajba, hogy a víz feljött, Atlantis pedig lesüllyedt. A süllyedő kontinenst megpróbálták a parthoz kötözött kacsákkal a felszínen tartani, ám mindhiába: a kacsák az éjszaka leple alatt dezertáltak, a többit megették, Atlantis pedig elsüllyedt. Az Atlantis-hívők azóta minden évben döglött vakondokkal, mint labdákkal és élő hízott kacsákkal, mint ütőkkel játszanak baseball meccseket, majd az ütőket megeszik.

57 KOMMENT

  1. Akadnak gegötletek, amelyek legjobb, ha megmaradnak a posztit sarkán… esetleg kibontakoznak egy sörözés előrehaladottabb pillanataiban – ott még ki is bontakozhat belőlük valami továbbfogyasztható.

  2. A japán cunamit pedig állítólag egy brazil őserdei pillangófaj násztánca közben rezegtetett szárnyai által gerjesztett légörvények okozták, amelyet egy vízből kiugró repülőhalfaj vadászat közben a víz alá rántott. Ez egy fatális véletlen, természetes, hogy interferencia lett a vége. Hogy hogy került a repülőhal a dzsungelbe, arról nincs adat, de nem is érdekes, mert ez az poszt pont olyan izzadságszagú, mint a fenti példa, vagy mint dian fossey egy kiadós munkanap után, a dzsungelben. Csak ő legalább előtte letett valamit az asztalra.

  3. őrületesen szar ez az oldal, a legnagyobb poénok (vagyis ami az akarna lenni) sem érik el még sas józsef szintjét sem, pedig azt nehéz ám alulmúlni. gratulálok, neked sikerült. rettentő gagyi, ideje lenne valami értelmes dologra pazarolni a szabadidődet haver! pl mehetnél buszmegállókba büntetgetni az ott dohányzókat

  4. Van pár hugykavics kommentelő, de amúgy simán kosuthkrhháöpfö díjat érdemel a tisztes noname állomány. Legalábbis akkora barmok vagytok mint a lajos, de legalább ezt végigröhögtem 😀

  5. Egy macskabarát brit hölgy, barátnőjéhez tartva egy teázásra, azt látta, hogy egy aranyos kiscicát a gazdái felelőtlenül kiengedtek az útesthez közeli részre, ahol elgázolgatják az autók. Sajnos sok macsek hullát látni hazánkban is az utakon.

    Nagyszerű ötlete támadt. A kiscicát egy kényelmes és tágas kukában biztonságba helyezte. A kuka biztonságot jelentett, hiszen megóvta a kocsiktól és ott a ház gazdája előtt utóbb megleli. Közben még ha van ételmaradék a kukában nassolhatott is egy kicsit.

    vilagnezet.blog.hu/2010/08/29/kukaval_mentette_meg_az_eletet_egy_macskanak_egy_brit_asszony

  6. @ColT: Ez a szokásos “csináld te, ha annyira tudod” szöveg is nagyon gyenge és mutatja a szokásos idióta magyar mentalitást. Érdekes módon a politikusokra ezt nem mondjátok – “ha annyira tudod vezesd te az országot” 😀
    Gondolkozz már ember, egy újság/blogíró azért újság/blogíró, mert tudja a dolgát. Ha nem tudja, mehet a levesbe szerintem.

  7. A post írója most gondolom rettentően büszke magára.Végre kijött fantasztikuma.Szinte kiszakadt belőle,mint egy forgószél,mely felkavarja jelenünk posványát.Szóval nagyon gyenge ez.Erőlködésből nem lesz humor.Akarásból meg középpont.

  8. @popocatepetl: nem véletlenül…biztos hallottál már a szarkazmusról, és az iróniáról… érzékeltetni próbáltam milyen erőltetett volt. Pedig nem véletlenül vagyok itt, mert sokszor jókat nevetek. De minden nem jöhet be, ez most szerintem sz*r lett. Van ilyen. Jobb megmondani, hogy legközelebb meg ne legyen sz*r. Ez ilyen. Úgy hívják visszajelzés. De lehet ovisat játszani hogy a “a tied sem volt viccesebb”… csak minek?