Anyagi nézeteltérések és a logó elhelyezése körüli viták miatt lép vissza a Volkswagen a több évtizedes szponzorációtól, de az áramlatot nem kell leállítani.

Az áramlat, amelyet hosszú évtizedek óta mindenki Golf-áramlatként ismert, jövőre új nevet kaphat. A Volkswagen és a Nemzetközi Földrajzinév Bizottság közötti tíz éves szponzorációs szerződés jövőre jár le, és nem tudtak megegyezni a meghosszabbításról, így felmerült annak a gondolata is, hogy anyagi források hiányában leállítják az áramlatot.

A Volkswagen-gyár bejelentette: az elmúlt évek visszaesései miatt nem képes és nem is hajlandó azt az összeget kifizetni a következő tíz évre, amit korábban adott azért, hogy a Golf nevét viselje az áramlat; a Nemzetközi Földrajzinév Bizottság pedig nem tudta biztosítani, hogy az áramlattal évente legalább három, egyenként tizenhat kilométer átmérőjű VW-logó ússzon fel az Északi Sarkig, amelyek a Holdról és műholdas felvételekről is jól láthatók.

Szerencsére az áramlat nem marad sem név, sem szponzor nélkül: a Toyota a hibrid-lázat kihasználva már bejelentkezett egy Prius-áramlatra, és a svéd lakberendezési óriás, az IKEA is szívesen hirdetné legújabb, Sgättigrhgensson sámliját a földrajzi atlaszokban, a győztes azonban valószínűleg a BMW lesz, az áramlat új neve pedig X6-ra változik. A BMW gyár kérése csupán annyi volt, hogy az áramlat alatti tengerfenékre fessenek buszsávot, hogy hitelesebb image-et adjanak az X6-nak.

10 KOMMENT

  1. Időközben a VW logót némileg módosítva átvette a magyar kereskedelmi televíziózás. A celebek neve elé illesztették, úgymint VV (Volksvagen) Anikó, Olivér, Éva, stb. Sőt, már VV Alekosz is ott görög!

    A neves autógyár szponzorírozásával már készül a Csi Mi Ami sorozat következő folytatása, ahol az Automobile Association of America (AAA) logóját fejreállítva fogják mutatni.

  2. A súlyos hírt szerencsére enyhíti néhány tényező:

    Nem akkora érvágás a Volkswagennek, mint az első híradások vázolták, hiszen eddig is csak a magyar piac számára voltak ők az áramlat szponzora, erre a piacra pedig soha nem költöttek túl sokat.

    Külföldiül ugyanis eddig sem ők voltak a fő szponzorok, hiszen az áramlat neve valójában Gulf Stream.