Több lépcsőben vizsgálják át az európai atomerőműveket: mérnökök és fizikusok mellett lakberendezők, stylistok és szakácsok is bejárják a létesítményeket.

„A paksi erőmű olyan nyolcvanas évek. Ciki, mint Éles István bőrmellénye!” – mondta lapunknak Czeglédi „Titya” Tibor lakberendező, aki részt vesz az európai atomerőműveket minősítő nemzetközi csapatban. „Az, hogy beton, az oké, az olyan olaszosan, hűvösen minimál-elegáns, de egy mélybíbor bolyhos szőnyeggel vagy egy Modern Talking poszterrel kontrasztosan szexivé lehetne tenni."

Jamie Oliver, aki szintén csatlakozik az elismert nemzetközi csapathoz, az erőművek hűtővízét fogja elemezni, és értékelni, hogy egyéni fűszerezés vagy leveskocka illene-e legjobban a felhevült víz ízvilágához. A csapat tagjai közé választottak két stylistot és Makány Márta divattervezőt is, hogy a mérnökök fehér köpenyét és a melósok overallját értékeljék.

A teljes Európát átfogó audittól azt remélik a szervezők, hogy az atomerőművekre a közvélemény eztán nemcsak biztonságos és környezetbarát, de trendi, szexi és bulis létesítményként is fog tekinteni.

10 KOMMENT

  1. „bulis létesítményként is fog tekinteni”
    Elasztikus hűtőtorony /óvszer formájú/,
    Чернобыльской -i, 福島県 -i mintákkal, és hidrogénnel szőkítve.

  2. @jet set: Az ötlet, kérlek szépen, ami teljesen egyedi;ez jellemző a Hírcsárda betyárjaira.Ha ez az írás nem tetszik, olvasd el a Vegán Vadászegylet megalakulásáról szóló múlthetit.Ha az sem ráz meg, akkor sajnos be kell látni, nem vagy fogékony a Hírcsárda hangulatára.
    Én nagyon bírom.

  3. Nehéz egy erőműstylist élete, találó kifejezéssel kész ความยากลำบาก. Szárnyaló szabad fantáziáját földhöz nyűgözik az olyan gyalogmegoldások, hogy például a kéményen kötelező a piros-fehér csíkozás és az eredetileg teljesen más intézmények jelölésére kifejlesztett piros lámpa. Nem lehetne Paks esetén egyedi felmentést kérni, pl. a hűtőtornyok öltöztetésére alkalmazott lila tengerhullámos mintázat és ibolyántúli stroboszkópok kéményre komponálásában? Tovább lépve, nem lenne huncutul sikkes a használati utasítások mongol kalligrafikára fordítása? Lássuk be, az unalmas atom rombolja szépérzékünket, az esztétikára fittyet hányó paksi áram pedig fokozza a magyar lakosság deprimáltságát.