Kecskés Tibort, azaz Kefírt, a V-tech zenekar énekesét Miskolcon kirakták az Avason tartott nemzetközi Író Kongresszusról.

„Nagyon durva volt az egész” – mesélte a még mindig feldúlt énekes, akit már a bejáratnál többen hangos bekiabálásokkal fogadtak. „Ez egy író kongresszus, takarodj innen Kefír!” – kántálták a sztárnak.

Thúróczy László, a Borsodi Író-Kör vezetője nem cáfolta a hírt: „Idén végre sikerült. Evjar Darbilingajan-t, Ahmir Kolokoshvili-t, és még 20 Kaszpi-tenger menti költőt, a kaukázusi irodalmi élet krémjét köszöntöttük városunkban. Erre jött ez a provokátor, ez a középszerű igric, hogy ő végül is rokonságban áll ezekkel a nagyságokkal, ezért felolvasná a „Legszebb vallomás” című nótájának szövegét, mint egy verset… Szerencsére eszemnél voltam, és még időben tudtam intézkedni!”

A V-Tech frontembere még megpróbálkozott egy Charles Aznavour-dal eléneklésével területen belül maradni, de a kíméleten irodalmárok nem kegyelmeztek neki. Többen könyvjelzőt rántottak, míg a hevesebbek cigis-kávés-konyakos leheletükkel tolták maguk előtt a betolakodót.

Kefír már írt az EU diszkrimináció-ellenes honlapjára, valamint beszélt Járóka Líviával, Mászóka Lajossal, Bújócska Bélával, Fogócska Ferenccel és a Magyar Tejipari Egyesülés elnökével is.

 

 

1 KOMMENT