Az orvosok és egészségügyi dolgozók külföldre vándorlása miatt a gyógyulni vágyók külföldre utazhatnának. A minisztérium ingyenes ellátást ígér.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának legújabb koncepciója szerint az ország egészségügyi ellátását régiókra osztják, a jövőben csak Budapesten lesznek ellátó intézmények, de ezeket csak budapesti lakosok vehetik igénybe. A vidéken élők aszerint, hogy hol élnek, a hozzájuk legközelebb eső szomszédos ország ellátórendszeréhez tartoznának. Mivel Ausztria, Szlovákia és Románia EU-tagok, Horvátország pedig várhatóan az lesz a közeljövőben, ez nem okoz semmilyen problémát – akiknek pedig már úgyis mindegy, Ukrajnába utazhatnak.

Az ellátáshoz jutásra ötlépcsős módszert dolgozott ki a tárca: elsőként a beteg kiutazik a régiójának megfelelő országba. Ott látványosan rosszul lesz az utcán, agonizál – ezt követően beviszik a legközelebbi intézménybe, ahol ellátják. Itt – pozitívumként – akár találkozhat is egykori orvosával. A teljeskörű ellátás és a gyógyulás után a betegnek már csak haza kell utaznia.

Az apró problémát, miszerint az egészségügyi ellátással kapcsolatban az országoknak egymással el kell számolniuk, a minisztérium az úgynevezett „kurucos elfutás” segítségével oldaná meg. „Lerázzuk Brüsszel rabigáját, a magyar polgároknak senki sem fogja megmondani, miért kell fizetniük külföldön.” – nyilatkozta a tervezetről Dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár.

A tervezetet a Jobbik is üdvözölte, a párt vezetése sajtóközleményben annyit írt: „EZ NEKÜNK JÁR A SOKÉVES IDEGEN ELNYOMÁSÉRT!!!”.

92 KOMMENT

  1. En ugy hallottam, hogy a Jobbik elnoke Vona Gabor egyaltalan nem udvozolte a tervezetet, meg egy huncut Szia-t sem volt hajlando odavetni!
    Helyette a kovetkezo rovid rapbetettel tiltakozott a keszulo tervezet (es az egeszseges dobhartyak) ellen:

    Jo, mit kivan a magyar nemzet?
    Magyar, nemzeti Eu-rendszert!
    Jo, mit kivan a beteg nep?
    Hungaropannon, nepi-nemzeti, magyar vert!

  2. „kurucos elfutás” 😀

    áháá… már kezdem érteni az ördögi tervet, igazából csak ezért forszírozzák a kettős állampolgárságot minden magyarszkinak (lásd OV:
    – Mindenki hozzon magával egy embert!), mert ha mindenki kettős, akkor a fent említett számlát tovább lehetne küldeni a második állampolgárság szerinti illetékes (román, szlovák, vatikáni, stb.) TB-nek

  3. A NEM elismerte, hogy az orvosok kivándorlásának az oka a pénzhiány. A Hírcsárda tudósítójának kérdésére, hogy miként kívánják ORVOSOLNI a helyzetet, Dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár több lehetőséget is felvázolt.

    – Felmerült, hogy bevezetjük az autómárkához kötött jogosítványt. Aki más gyártmányú autót vezet, mint amire a jogosítványa szól, első alkalommal 30 ezer, utána 300 ezer Ft bírságra számíthat.

    – Másik lehetséges megoldás a sebességmérő radarok fényképezési küszöbsebességének lejjebb állítása. Lakott területeken akár az 50,5 km/óra beállítás is szóba jöhet, mindaddig, amíg negatív a fejlődő országokból idevándorló és a hazánkat elhagyó magyar orvosok létszámegyenlege – fűzte hozzá az előző lehetőséghez.

    Az egészségügyi rendszer módosításáig a kormányzat a márkatévesztési és sebességtúllépési bírságokból származó bevételt a betegvárókban váró betegek között fogja szétosztani, hálapénzesítés céljából – mutatott rá Dr. Szócska Miklós.

  4. egyébként, ha azt képzelik a jelenlegi vezetők, hogy orvosaink most kimennek, majd pár év múlva úgyis hazajönnek, és hazahoznak tapasztalatot és tudást is magukkal,

    akkor elmondanám, ismerve ugyancsak alaposan a helyzetet,

    hogy végzetes tévedésben vannak.

    Nem, nem fognak hazajönni.

  5. Engem nagyon érdekelne Pintér “nyugdíjas” Sándor, miniszternek látszó közrendőrből milliárdos életpálya modellje, mert azt kéne bizony Orbán úr alkalmazni.

  6. Arról elég kevés szó esik, h pl a híres egri kórház privatizációja majd visszaállamosítása után a kórházban egyes osztályokat nem tudtak ismét teljesen beindítani (kardiológia). Az elkergetett orvosok ugyanis nem voltak hajlandóak visszatérni a bizonytalanságba. Így most az a szitu, hogy a normál kórházi ellátásra szoruló betegeket magánredelésekre küldik, ahol a magánpraxist folytató volt kórházi orvosok látják el őket.

  7. @Rókakígyó: magánpraxist folytató nem volt> ma is praktizáló kórházi orvosok látják el
    mindenütt a betegeket!
    @soproni1: is
    @AvgDvl: abszolút,
    ( 6 hónapja megirtam hogy adózni fognak a nyugdíjak)

    a blog vicce nem is olyan vicc
    aki akutan külföldön megbetegszik élvezheti- ott is vízzel föznek-nemcsak a politikusok

  8. faszt! ha egy orvos külföldre utazik, akkor a határnál le kell tennie a képzési költségét egy összegben, és csak ha 1 hónapon belül visszajön, akkor kapja vissza! a zöld határon szökni próbálókra pedig felszólítás nélkül lehet lőni!
    ez a megoldás!

  9. @anarhista: Melyik határra, határőrre gondoltál?
    – Ha visszafizetési kötelezettség lenne, akkor a korházak, ( stb ) minimálbérrel zsarolná / fogllkoztatná az orvosokat, ugysem mehetnek el. Ez tuti!!!
    Hány ember fizet most biztosítást?
    Mondjuk: lakás, kötelező, casco, stb. Ezek nemfizetésnél meddig érvényesek?
    És TB-t?
    Na itt a fő gond -megint 4 millió ember tart el +ban 6 -ot.
    Ha valakinek bevétele ( pénz) van, fizessen !
    Hülye duma, hogy a legtöbbet orvoshoz járó nyugdíjas -akiknek átlagnyugdíja magasabb a minimálbérnél ( amiből el kellene tartani / látni őket ) nem fizet, mert az elmult 20-40 éve márt fizetett. A fenét fizetett előre. A biztosítás nem igy működik.
    Egyedül a kiskorú, aki kimaradhatna a kötelező tb-ből.
    Volt is valamikor róla szó, hogy felbruttósítják a nyugdíjat a tb-vel, és indul az eü. jóléte.
    Elmaradt, mert jött a választás.

    -Mi lenne most az orvosokkal?
    Nem nyugatra mennének dolgozni, hanem ujra disszidálnának, azaz soha nem jönnének / jöhetnének vissza.

    Kívánok minden ” fizessék vissza” majomnak minimálbéres orvost, ha döglődik.

  10. @lüke: Az nem teljesen ugyanaz, hogy lehet menni magánrendelésre vagy az, hogy a kórházi ellátást nem lehet megoldani, mert a kórházban nincsenek orvosok, ezért a kórház helyett magánrendelésre utalják a beteget.

  11. @regress: Mit jelent a mondatodban a “még” szócska? Csak nem lenézed a nemzet egy részét? Ez még így illene is hozzád, de ha azt mondom, hogy ez bizony negatív diszkrimináció, akkor hamar meggyűlhet a bajod a liberális barátaiddal.

  12. @popocatepetl:
    Értem én, hogy gőzgép. De mi hajtja?
    Nézd MókaViki!
    Nem csak LuciFerkó rángatódzik.
    Azért igaz a mondás, hogy „a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve”.
    De Fletó, és Te nem kelletek az embereknek, mert csak egymással vagytok elfoglalva látszatként, közben pedig egymást bújjátok.
    Azt úgy becézgetik, hatalmi vágy.
    A 20. század hatalom-elemzéseinek nagy részét Friedrich Nietzsche gondolatai hatják át. Nietzsche a „hatalmi vágy” gondolatának a propagálója volt, és úgy látta, hogy az ember ugyanúgy törekszik a többi ember feletti hatalom/uralom megszerzésére, ahogy a saját környezete vagy a természet felett is megteszi.
    Egyes pszichológiai iskolák, nevezetesen az Alfred Adler nevéhez kötődők, a hatalom birtoklásának dinamikáját elmélete középpontjába állítják (oda, ahová a freudisták a szexualitást helyezik).
    Forrás: Wikipédia
    Nem tudod „még” ki a másik bohócod?
    Dehogynem……
    Szócska Miki.

  13. @Dour (the sociopathic): Lehet, de ez a hatalmi vágy mindenkit jellemez aki vezető akar lenni. Aki pedig nem akar vezető lenni, az nem is lesz. Így viszont senkire nem lehetne rábízni a kormányrudat.
    Nekem személy szerint semmi bajom azzal ha valaki szereti a hatalmat … ha azt a közösség érdekében is használja. Nevezhetném magam diktatúra-pártinak is, csak nem mindegy a diktátor személye.

  14. @popocatepetl:
    MókaVikikém!
    „ ha azt a közösség érdekében is használja”
    Hmmmm…. A saját és a közeli közösséged érdekében.
    Nem az emberekért, akik szavaztak rád. Egyszer már voltál miniszter. Nem feleltél meg hosszabb időre.
    Tehát hazudni kell az embereknek azért, hogy uralkodj? Utána már csak követelsz?
    A saját esküd már a második héten megszegted. Nemzeti összetartás napja? Nevetséges.
    Az, aki a MANYUP-ban maradókat a nép ellenségének nevezi, az ne hirdesse az „igét”.
    Esetleg EU elnökség?
    Nekem a „Valahol Európában” ugrik be azonnal.
    Bááááár a napellenzős tudatlanságod által semmit nem jelenthet számodra. /még olvasnod sem kell ……. /

  15. @popocatepetl:
    Csak ennyi? Te nagyon gyagya.
    Látod? Nem látsz a sorok közé.
    Mivel szociopata vagyok /bááááár azt sem merem feltételezni, hogy tisztában vagy a „lényegével” /, nem érdekel a náci veszély sem.
    Csak egy dologtól rettegek. Magamtól.
    Vikikém!
    Van a tanult, és van a művelt személy.
    Személyed a moszatok kategóriájába vagy sorolva.
    Már értem, miért……

  16. @anarhista: Így van. Azzal a kiegészítéssel, hogy kérdezés nélkül lőni kell a határon minden orvosra. A betegeket pedig nem szabad hagyni addig meghalni, amíg legalább 100 ezer Ft-ot a legközelebbi kórházra nem hagytak végrendeletben. Ha nincs annyiuk, akkor a gyerekeik kezessége mellett vegyenek fel hitelt. Akinek nincs se gyereke, se pénze, azt el kell adni Koszovóban pótalkatrészként!

  17. @popocatepetl:
    Mi volt a dolgod?
    Őrizted a munkásokat, vagy csikket szedtél?
    Azért kezeltesd magad mielőtt az összes doki kivándorol.
    Báááár, ha utánuk mennél, nem hiányoznál senkinek. Valószínűleg.
    Igen, csak egy hibám van. Tökéletes vagyok /és szerény/.
    Öreg bölcsek nincsenek.
    Csak a koruknál fogva megfontoltak.

  18. @Dour (the sociopathic): Látom, kicsit egyszerűbben kell fogalmaznom, hogy te is megértsed: ti vagytok a munkásőr-emlékbizottság és jobb dolgom volt, mint itt tölteni az időt (ha már számon kértél, hogy miért nem válaszolok rögtön a magasröptű hozzászólásaidra).

  19. @popocatepetl:
    Szia, MókaViki!
    Előkerültél? De minek …
    Az, hogy a dokik ki fognak vándorolni, érthető. Mivel hordod a piros orrod, mi vagy? Vándor bohóc?
    Úgy hiányzol, mint kolerásnak a váltóláz.
    Egy pillanat, kikapcsolom az agyam, hogy egy szintre kerüljünk.
    Nos.
    Nem sajnállak, hogy csak egy dologra tudsz figyelni.
    Talán.
    Az a „ti” rám nem vonatkozik, mert nem használom a királyi többest. Felvilágosítalak a technika egyik vívmányára: mobilinternet.
    Beugrott. T
    e hajolgattál a munkásőr-emlékbizottság előtt a csikkekért.
    Egyébként kérjen téged számon az APEH.
    /nem haragszom arra, akit megsértettem/

    @tobias2:
    Ha a mogyorós csoki mogyoróból készül, akkor a babaolaj …. ?

  20. @popocatepetl:
    Na, előkerültél, Te etalon……
    Látod-látod? Nem figyelsz.
    Nem írtam oda, hogy az én ötletem volt, és azt sem neked.
    Ha a saját nemed vonz a csókoddal, az a Te személyes ügyed.
    Hagyj ki belőle!
    Főleg, mert lehet, hogy a döglegyek is felfordulnak a leheletedtől /biztosan azért nincs nőd/.
    Tudod, van egy szint, ami alá nem süllyedek. A határ alatt vagy számomra.
    Azért keress magadnak egy dokit, de borogasd a bohócorrod, és talán a „narancs”bőröd is elmúlik.
    Uninstallállak.

  21. @Dour (the sociopathic): “Nem vagyok isten. Csak fél.”

    A félistent már csak kettővel kell megszorozni, hogy egész isten legyen, de a közönséges halandókat hiába szorozzuk, az istennek se lesz belőlük isten.

    Ahh, ezzel kapcsolatban rengeteg kérdés tolult az agyamba most.

    Például a régi rómaiak hogyan fejezték ki a félistent? I/II deum? A III/III-as volt a teljes isten? Volt esetleg CDLXXXIII/CDLXXXIV isten is?

    Az ingó és az ingatlan is roppant érdekes. Ha égés szempontjából éghető és éghetetlen anyagokat különböztetünk, meg, akkor ingás szempontjából miért nem ingható és inghatatlan vagyont mondunk?

    Nem akarom túlterhelni kérdésekkel, úgyhogy további jó félistenkedést kívánva inkább maradok, tisztelettel!

  22. @tobias2:
    A görög közönséges halandók nem tudnak rendesen törölni, ezért van már annyi istenük.
    /mint látom, nekem sem sikerült teljesen az alattad lévő popocatepetl-t/
    A volt -ot kapcsolhatod a fentebb lévő villamosos kérdésedhez.
    Az ingó dolgokról Eötvös Loránd jobban fel tudna világosítani.
    Égő dolgokban fordulj Szent Flóriánhoz.
    Véletlenül se keverd a „másik” Flóriánnal.
    A „másik” éghető! Nyugodtan tegezhetsz. Nálam is van íj, és jól lövök.
    @popocatepetl:
    Már megint itt esz a penész? Nincs családod? Sejtem miért……
    Nem kell kedveskedned.
    Anyád is megvolt. De én, nem akarlak megismerni fiam.
    Szopod még az ujjad?
    Az izé, tudatom veled, hogy csak egy szópótló szó. Az értelmes kifejezést megtalálni képtelen ember/?/ használja.
    Na, megpróbállak formatálni.

  23. @popocatepetl:
    Már megint itt vagy? B@ssza meg…… (a picsába, nem leírtam?/
    Olyan vagy mint a cigányok ebe. Elzavarhatatlan.
    „mert tudsz írni, de aember azért nem vagy.” Mi van?
    Jártál a munkásőr-emlékbizottságnál csikket szedni?
    Azért jutott eszembe, mert hetedikes koromban kirúgtak az úttörőcsapatból, és az „átkosban” később is politikailag megbízhatatlan voltam. Teljesen összezuhantam.
    Szóval láttam már néhány idiótát, mint Te.
    Írhatod, hogy vén f@sz, de nekem van múltam, neked pedig nincs jövőd. Egy beszédet sem tudsz megtartani, mert már az Isten se kíváncsi rád?
    index.hu/belfold/2011/06/06/aramszunet_miatt_elmaradt_orban_beszede/

  24. @Dour (the sociopathic): Tényleg azt hiszed, hogy a káromkodásodtól férfiasabbnak fogsz látszani? Nem-nem, maradsz ugyanolyan kis senkiházi mint amilyen mindig is voltál. És az, hogy kmk-sá minősítettek az “átkosban”, még nem jelenti azt, hogy valami nagy hős lennél. Csak annyit helent, hogy már akkor is egy prosztó voltál.

  25. @popocatepetl:
    Káromkodni szabad. Vagy talán a pártod által már az is büntetendő? Visszamenőleg?
    /a diplomámat (műszaki) is visszaadom, ha még egyszer akár csak elolvasom, amit összekreálsz /. Megpróbáltam számodra is érthető lenni. Kilátástalan.
    Érdekességed képpen.Tavaly is provokáltál, erre idén Március 15.-én érdekes módon „nem történt provokáció”. Legalább oda nem sz@rsz, ahol enni kapsz.
    A helent mit jelent? Vagy tényleg annyira alacsony a színvonalad, hogy Te sem tudod?
    Lehet, hogy prosztó vagyok. Avval, aki rászolgál. Biztosan sok embert nevezel prosztónak, mert nem ütöd meg a szintjüket.
    Hagylak a továbbiakban gondolkodni egymagadban, az egyetlen agysejteddel. /Az is halmozottan sérült./
    Na csá!

  26. Legfrissebb hírek szerint a magyar orvosok azért vándorolnak ki, mert ők már tudják: a következő évtizedekben radikálisan javul a magyarok egészségi állapota, így rájuk itt már nem lesz szükség. A javulás az úgynevezett elektronszanatóriumoknak köszönhető. A kormány ugyanis felismerte, hogy az elmúlt évtizedekben a végsőkig kizsákmányolt elektronoknak pihenésre, regenerálódásra van szükségük, és szanatóriumokat épít az elektronok kulturált körülmények közötti kikapcsolódásának biztosítására. Az elektromos hálózatba pihenten visszajutottatott elektronok aurája sokkal pozitívabb töltésű mint agyondolgoztatott társaiké. Ez a pozitív töltés ellensúlyozza az elektronok negatív töltését, megszünteti az elektronok káros ionizáló hatását, és pihentetőleg hat az emberekre.

  27. @Georgigi:
    Látom bekerült a bögyödbe az idióta popocateptl.
    Hagyd szegény férget. Elég baj Ő saját magának.
    A Szemmel Wersz egyetemen Ő a példa az idiotizmus bemutatására.
    Az állatorvosok is menekülnek előle.

  28. Az oktatási rendszerben van a gond ! Orvosokat már szakmunkásképzés keretén belül is lehetne képezni … Ilyen szakok lennének : göbölyöző,ráolvasó,kézrátéttel gyógyító,vajákos és nem utolsó sorban a jól ismert és a legtöbb betegséget gyógyító piócás ember,aki a bakter nyavalyáját is meggyógyította és még a rontást is levette a házról,grátisz … A sok munkanélküliből féléves átképzéssel is mehetne a projekt …
    A legegészségesebb ország lehetnénk,mert akit egyszer egy ilyen specialista látna el,az jobban vigyázna magára,hogy többé ne kelljen igénybe vennie …
    Amúgy meg a gyógyszerészek tudják,hogy milyen nyavalyára mit kell adni …