A köztársasági elnök tolnai orgonálása nemcsak a helyieket bűvölte el. Várnusz Xavér úgy döntött, hogy Rhoda Scott állandó meghívogatása helyett Schmitt Pállal alkot inkább duót.

"Amikor a Homok a szélben-t játszotta, kicsordult a könnyem." – mesélte a HírCsárda munkatársának Várnusz Xavér. Mint az ismeretes, a köztársasági elnök országjárásának tolnai állomásán a napokban többször is a billentyűk mögé ült, az eseményről készült felvételek pedig az orgonaművészt is hatásuk alá kerítették, és rögtön felvette a kapcsolatot Schmitt Pállal, egy lehetséges együttműködés reményében.

"A Pali nagyon jó fej és készséges volt, azonnal igent mondott a felkérésre. Már az első közös próba is meg volt, működik a kémia, pezsgünk mindketten!" – mesélte a közös projektről Várnusz Xavér. Az orgonista azt is hozzátette, hogy a friss kreatív energiák felszabadulása mellett az is örömteli, hogy mostantól nem kell majd időközönként ideszállíttatnia Rhoda Scottot egy koncertre. Schmitt amúgy is sokkal jobb színben van mostanában, és egy új frizurára is sikerült rábeszélni, így sokkal jobban fog mutatni az orgona mögött, mint Scott, ráadásul sportember, így az etetésére is kevesebbet kell majd költeni.

A Paulus vs. Xaver Project debütálására hamarosan sor kerül, a Prince meets Bach fantáziacímű koncerten a ’80-as évek legnagyobb hard country-slágerei csendülnek majd fel a duó előadásában, egy dal erejéig pedig a kozmixos Hozsó is feltűnik a Dohány utcai Zsinagógában, a How Much Is the Fish? egy különleges, gospeles-barokkos átiratára.

2 KOMMENT