Az esélyegyenlőség jegyében hamarosan kerekesszékes és vak pilótákkal is találkozhatnak az utasok.

Sok vád érte eddig a Malévet, hogy nem fordít kellő figyelmet az esélyegyenlőségre.  A vádakra válaszul a héten munkába állt az első cigány származású pilóta. A Boeing 737-800-as „HA-DIK” jelű gépen Dr. Orsós Tihamér pilóta mellett egy másodpilóta, egy navigátor és egy prímás is szolgálatot teljesít, de vészhelyzet esetén a navigátor cimbalmozni is tud, a pilóta pedig klarinétozni és úszni. A HA-DIK további érdekessége, hogy ezen a gépen áll majd munkába az első hetero férfi légiutaskísérő és brácsás, így lesz teljes személyzet és a zenekar.

A Malév azonban tovább is merészkedne, és már tervbe vették egy kerekesszékes és egy vak pilóta felvételét is, de szorgalmazzák azt is, hogy a légirányításba 6 általánossal, tériszonnyal,  és mumpsszal is be lehessen kerülni. „A Malévnak, mint kiemelt magyar vállalatnak példát kell mutatnia, hogy milyen az, amikor senkit nem rekesztünk ki és senkit nem utasítunk el a bőrszíne, hátrányos élethelyzete miatt, vagy mert fél a repüléstől” – mondta el Róna Márta, a Malév Hardy Mihálya.

Arra a kérdésünkre, hogy igaz-e, hogy a HA-DIK első repülésén az utasok meglepetésként speciális pilóta kekszet is kapnak szalonnataréjjal, a biztonsági bemutató helyett pedig dusoltatás lesz, a Malév szóvivője kitérő választ adott, ami igent jelent.

14 KOMMENT

  1. Az esélyegyenlőség keretében nem lehetne, hogy az utastér tömve
    „méé, mee ….. vagyok?”,
    a pilóta pedig tengeren túl kiképzett sejt,
    és nagyon sűrű óceáni járatokkal?
    Elég lenne a féláru jegy, és még fekete doboz sem kellene.

  2. Akkor azért egy kicsit meg lehet ijedni, amikor a pilóta harminc ezer láb magasan, bekapcsolt mikrofonnál odaszól a komájának, hogy jáj more, a rák egye meg ezt a gípet, hát füstöl mind a két hájtómíve.