A Liszt-év alkalmából több hírességet is elneveznek a zeneszerzőről. Június 1-jétől például Liszt Ferenc nevét viseli Elvis Presley.

A névváltozás valószínűleg többe fog kerülni a kormánynak, mint a Magyar Köztársaság-Magyarország váltás, mert nem elég a sírfeliratot áttáblázni: a CD-borítókat, plakátokat, sőt még a torrent-fájlokat is át kell nevezni.

Az átnevezést egyébként az indokolja, hogy így viszont Budapesten egyetlen teret sem kellene átnevezni Elvis Presley-nek, hiszen Liszt Ferenc tér már van, így a főváros igen sok pénzt spórolhatna. Elvis Presley örökösei már jóváhagyták az átnevezést, remélve, hogy eztán nemcsak a rock and roll számokért, de a rapszódiákért is ketyegni fog a jogdíj.

A Liszt- és Elvis-rajongók számára pedig jó hír, hogy az Elvis-hasonmásversenyeken eztán nemcsak fekete barkóval, napszemüveggel és flitterpalásttal lehet indulni, hanem karvalyorral és lobogó, ősz hajjal is. (Lapunk kimondottan ajánlja a hibrid összeállítást: ősz haj és barkó, nagy orr, pecsétgyűrű, napszemüveg, zongora.)

5 KOMMENT

  1. Az is eséllyel indulhat a versenyen, akinek lobogó ősz orrszőre flitterekkel van díszítve, napszemüvegén egy fekete karvaly ül, és barkója palást alakú.
    Egyébként – mivel a rothadó nyugat már úgysem diktálhat nekünk – dobjuk le a minket fojtogató zakót, és viseljünk palástot, vagy köpenyt.
    Én már látom is Schmitt Pál narancssárga alapon, vörös csillagokkal díszített palástját, vagy Lázár Johnny Audi emblémával díszített, no money = nobody feliratú darabját.