Sokan találgatták, vajon miért csak írásbeli figyelmeztetést kapott május 26-án Alföldi. Az igazság és a rendező tervei itt a HírCsárdán! 

Alföldi Róbert lapunknak elmondta: „sokan vádoltak azzal, hogy Réthelyi azért hivatott be, hogy bemutassam neki az orális szexről alkotott rendezői koncepciómat. A pletykák elkerülése érdekében kijelentem: nem kellett őt lecidáznom. A beszélgetés után jó szájízzel távoztam”.

Miután Alföldi Róbert továbbra is a Nemzeti Színház igazgatója lesz, néhány jövőbeli tervét, ötletét is megosztotta velünk.

Jövőre megrendezném az Oidipusz királyt a mai helyzetre aktualizálva: Oidipusz nem az anyjába szeretne bele, hanem az apjába, akit nemcsak felcsinálna, de strihelni is kiküldené. Persze, ez azért nehéz, mert az apját megölte, de attól még beleszeret, és utólag megkapja. Akinek meg nem tetszik, az ugyanúgy bekaphatja, mint a színészek az Ember Tragédiájában.

21 KOMMENT

  1. Egyrészt a nekrofilia is jó ki aberráció! Szóval az elhunyt apucit is lehet exhumálni és adni lehet neki is egy jó kis ödipuszit.

    Viszont a történetben van egy kis bökkenő, amit át kelletik hidalni dramaturgice. Ha Oidipusz a (megölt) apukával hetyeg, akkor mi lesz a 4 lánnyal, akit az anya nem szül meg (a leghíresebb celeb Antigoné)? Valamint ha az apába szerelmes, akkor nem lehet, hogy Oidipusz inkább Elektra-komplexusban senyved?

  2. “A pletykák elkerülése érdekében kijelentem: nem kellett őt lecidáznom.”

    ízlelgessük:
    nem kellett lecidázni
    nem kellett lecidázni, de
    nem lecidázni kellett
    de nem lecidázni kellett, hanem

    és így tovább…

  3. @punciuspilatus:

    Szerintem még ezen kívül vicces:

    – “A beszélgetés után jó szájízzel távoztam”
    – kiküldené az apját strihelni
    – aki meghal és aztán mégis megdugja
    – Pörzse Sándor (bár ő nincs benne az írásban sajnos)

    A többi viszont tényleg izzadságszagú. Mondjuk lehet Pörzse is, még nem szagoltam.

  4. bekapja, kiköpi, lenyeli, beveri, kiveri, furulyázik, oboázik, lesz.ja, kisz.ja……nem kell belemagyarázni semmi különöset, ez csak az alkotói szabaccság nagyívű kibontakoztatása…..teheccség, megnyilvánulás, látványorgia, kreativitás, és bárki bármit is mond, Alföldi egy különleges tehetség, Magyarország Nemzeti Színházának izgazgatója !

    DE AKKOR IS !!!